Ruokailu ja kahvilatoiminta

Lukiossa tarjotaan päivittäin ilmainen kouluateria. Ruokailuaikoja tulee noudattaa. Ruokailijat huolehtivat itsenäisesti ruokailutilan viihtyisyydestä ja huolehtivat mm. astioidensa pois viemisestä. Siten seuraava ruokailija voi nauttia ateriansa mahdollisimman miellyttävässä ympäristössä. Lisäksi aamuisin klo 7.30–8.15 on saatavilla puuroa (ei päättöviikolla).

Keskiviikkona aamun välitunneilla on kahvila, josta voi ostaa kahvia/teetä/mehua ja pientä purtavaa. Kahvilassa voi kuka tahansa opiskelija esiintyä, esimerkiksi musisoimalla.

Matkakorvaukset

Oppilas, jonka koulumatka yhteen suuntaan on 10 – 100 km ja matkakustannukset ovat yli 54 euroa kuukaudessa, on oikeutettu saamaan matkakorvausta Kelasta. Hakemuslomakkeita on 2.kerroksen lomakehyllyssä (monistushuoneen oven vieressä). Palauta täytetty lomake kansliaan, josta se toimitetaan paikalliseen Kelan toimistoon. Koulumatkatukea on haettava erikseen joka lukuvuodeksi. Lisätietoja saat Kelan sivuilta

VR:n ja Matkahuollon alennusten saamiseksi on suositeltavaa hankkia lukiolaisten liiton kortti, jolla saa myös alennuksia eri liikkeistä.  Lisäohjeita lukiolaisten liiton sivuilta. Lisätietoa tilapäisten opiskelutodistusten käytöstä junissa ja busseissa saat VR:n ja Matkahuollon sivuilta.

Opintotuki

Hakemuskaavakkeita on saatavana koulun lomakehyllystä (2.kerros). Lomakkeen voi täyttää myös sähköisenä Kelan sivuilla. Täytetyt kaavakkeet palautetaan kansliaan, josta ne tarkistuksen jälkeen postitetaan Kelaan. Huomaa, että opiskelija menettää oikeuden opintotukeen, mikäli opiskelu ei ole täysipäiväistä (joka jaksossa vähintään neljä kurssia tai kaksi ylioppilaskoetta tutkintokerralla). 1.8.2019 alkaen voit tietyin ehdoin saada myös oppimateriaalisää. Lisätietoja saat Kelan sivuilta.

Sivua päivitetty 21.1.2021 kello 10:50