Kaurialan lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi-sivustolla.

Ohjeita hakijalle

Esittelyilta yhdeksäsluokkalaisille ja huoltajille pidetään 13.2.2024 klo 18. Alle päivitetään illan materiaaleja.

Opiskelijavalinnoista ilmoittaminen

Yhteisvalinnan haku julkistetaan aikaisintaan to 13.6.2024. Aikaisintaan pe 14.6. saat koululta sähköpostin yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiin, jossa kerrotaan toimintaohjeet – miten otat lukiopaikan vastaan, miten ilmoittaudut kouluun, miten Wilma-tunnus luodaan ja miten teet ainevalinnat. Nämä tulee tehdä 27.6.2024 mennessä. Tarkkaile siis sähköpostiasi!

Lisäksi opiskelupaikka pitää vastaanottaa Opintopolussa viimeistään 27.6.2024!

Opiskelu lukiossa

Seuraavista linkeistä pääset katsomaan, mm. sitä, millaista lukio-opiskelu on, millainen on tuntijako, millaista valinnaista tarjontaa ensimmäisenä lukiovuonna on. Dokumentit päivittyvät ennen yhteishaun alkua!

Tervetuloa Kaurialan lukioon

Ensimmäisen vuoden valinnaista tarjontaa

Ensimmäisen vuoden pakolliset opinnot työjärjestyksessä

Toimitamme helmikuun alkuun mennessä Hämeenlinnan kaupungin sekä ympäristökuntien yläkouluille s-postitse linkin, jossa pääsee tekemään lukion ainevalintojen ennakkokartoituksen. Jos olet hakemassa Kaurialan lukioon muualta, ole yhteydessä s-postitse apulaisrehtoriin (Jussi Mestari, jussi.mestari@kktavastia.fi) linkin saamiseksi. Linkkiä voi myös tiedustella, jos jostain syystä sitä ei ole yläkoulusi oppilaanohjaajalle saapunut.

Lukioon valitut opiskelijat julkaistaan koulun kotisivuilla (jos julkaisulupa on annettu) aikaisintaan 13.6.2024. Valituille lähetetään sähköposti, jonka mukana tulee ohjeistusta  tärkeistä opintojen aloitukseen liittyvistä asioista. Varmistathan, että yhteishakusi tiedoissa sähköpostiosoite, joka toimii myös peruskoulun jälkeen.

Huomioithan, että valinnan jälkeinen informaatio lähetetään yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen!

Haku matematiikka- ja luonnontiedelukioon

Matemaattis-luonnontieteelliselle erityistehtävälinjalle eli matematiikka- ja luonnontiedelukioon hakeneille ei järjestetä pääsykoetta keväällä 2023, vaan valinta perustuu painotettuun perusasteen päättötodistuksen keskiarvoon (painokertoimet: matematiikka 3, fysiikka, kemia, biologia, maantieto sekä äidinkieli ja kirjallisuus/S2). Kyseessä on lukuaineiden keskiarvo (myös B2- ja A2-kieli).

Klikkaa tästä lisätietoa.

Mikä on matematiikka- ja luonnontiedelukio?

Matematiikka- ja luonnontiedelukio (aiemmin tiedelukio) on erinomainen vaihtoehto,  jos olet kiinnostunut ja innostunut matematiikasta ja/tai luonnontieteistä. LUMA-lukio tarjoaa hienon mahdollisuuden opiskella näitä kiinnostavia oppiaineita tavallista lukiota laajemmin. Lisäksi opintoihin sisältyy vain erityslukiolaisille tarjottavia opintojaksoja.

Lue lisää tiedelukiosta

Sivua päivitetty 17.1.2024 kello 13:49