Kaurialan lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi-sivustolla.

Yhteishaku syksyllä 2021 alkavaan koulutukseen on helmi–maaliskuussa 2021 (23.2.–23.3.2021). 

Opetussuunnitelma muuttuu, ja syksyllä 2021 aloittavat noudattavat uutta opetussuunnitelmaa. Se lisätään kotisivulle, kun se on valmis.

Paperista ainevalintakorttia ei lähetetä, mutta Hämeenlinnan kaupungin ja lähikuntien koulut ovat saaneet linkin kyselyyn, jossa kartoitetaan alustavasti lukion ainevalintoja ja ohjataan pohtimaan niitä. Lopulliset valinnat tehdään kesällä.

Alla on infoa lukiosta, uuden opetussuunnitelman tuntijako sekä ohjeita siitä, miten haetaan ja miten toimitaan kesällä, kun opiskelupaikka varmistuu.

Mikäli olet hakemassa ensimmäisellä hakusijalla lukioomme (yleislinjalle tai matemaattis-luonnontieteelliseen painotukseen eli tiedelukioon) lähikuntien ulkopuolelta (ei siis Hämeenlinnasta, Hattulasta tai Janakkalasta) tai et ole saanut opinto-ohjaajaltasi linkkiä sähköiseen kyselyyn maaliskuun loppuun mennessä, pyydämme sinua täyttämään oheisen PDF-tiedoston, jossa siis kartoitetaan alustavia ainevalintoja. Täytä PDF ja tallenna se itsellesi ja lähetä s-postin liitetiedostona apulaisrehtori Jussi Mestarille (jussi.mestari@kktavastia.fi) viimeistään 31.3.2021.

Haku tiedelukioon

Matemaattis-luonnontieteelliselle erityistehtävälinjalle (tiedelukio) hakeneille ei järjestetä pääsykoetta keväällä 2021, vaan valinta perustuu painotettuun perusasteen päättötodistuksen keskiarvoon (painokertoimet: matematiikka 3, fysiikka, kemia, biologia, maantieto sekä äidinkieli ja kirjallisuus 2). Kyseessä on lukuaineiden keskiarvo (myös B2- ja A2-kieli).

Opiskelijavalinnoista ilmoittaminen

Lukioon valitut opiskelijat julkaistaan koulun kotisivuilla (jos julkaisulupa on annettu) aikaisintaan 17.6.2021. Valituille lähetetään sähköposti, jonka mukana tulee ohjeistusta  tärkeistä opintojen aloitukseen liittyvistä asioista. Varmistathan, että yhteishakusi tiedoissa sähköpostiosoite, joka toimii myös peruskoulun jälkeen.

Opiskelupaikka pitää vastaanottaa Opintopolussa viimeistään 1.7.2021!

Mikä on tiedelukio?

Tiedelukio on erinomainen vaihtoehto,  jos olet kiinnostunut ja innostunut matematiikasta ja/tai luonnontieteistä. Tiedelukio tarjoaa hienon mahdollisuuden opiskella näitä kiinnostavia oppiaineita tavallista lukiota laajemmin.

Lue lisää tiedelukiosta

Sivua päivitetty 17.2.2021 kello 13:36