Kaurialan lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi-sivustolla.

Ohjeita hakijalle

Opiskelijavalinnoista ilmoittaminen

Yhteisvalinnan haku julkistetaan 16.6.2022. Aikaisintaan pe 17.6. saat koululta sähköpostin YHTEISHAUSSA ILMOITTAMAASI S-POSTIIN, jossa kerrotaan toimintaohjeet – miten otat lukiopaikan vastaan, miten ilmoittaudut kouluun, miten Wilma-tunnus luodaan ja miten teet ainevalinnat. Nämä tulee tehdä 30.6.2022 mennessä. Tarkkaile siis sähköpostiasi!

Lisäksi Opiskelupaikka pitää vastaanottaa Opintopolussa viimeistään 30.6.2022!

Opiskelu lukiossa

Seuraavista linkeistä pääset katsomaan, mm. sitä, millaista lukio-opiskelu on, millainen on tuntijako, millaista valinnaista tarjontaa ensimmäisenä lukiovuonna on.

Tervetuloa Kaurialan lukioon

Ensimmäisen vuoden valinnaista tarjontaa

Ensimmäisen vuoden pakolliset opinnot työjärjestyksessä

Toimitamme tammikuun loppuun mennessä Hämeenlinnan kaupungin sekä ympäristökuntien yläkouluille s-postitse linkin, jossa pääsee tekemään lukion ainevalintojen ennakkokartoituksen. Jos olet hakemassa Kaurialan lukioon muualta, ole yhteydessä s-postitse apulaisrehtoriin (Jussi Mestari, jussi.mestari@kktavastia.fi) linkin saamiseksi. Linkkiä voi myös tiedustella, jos jostain syystä sitä ei ole yläkoulusi oppilaanohjaajalle saapunut.

Lukioon valitut opiskelijat julkaistaan koulun kotisivuilla (jos julkaisulupa on annettu) aikaisintaan 16.6.2022. Valituille lähetetään sähköposti, jonka mukana tulee ohjeistusta  tärkeistä opintojen aloitukseen liittyvistä asioista. Varmistathan, että yhteishakusi tiedoissa sähköpostiosoite, joka toimii myös peruskoulun jälkeen.

Huomioithan, että valinnan jälkeinen informaatio lähetetään yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen!

Haku matematiikka- ja luonnontiedelukioon (aiemmin tiedelukio)

Matemaattis-luonnontieteelliselle erityistehtävälinjalle eli matematiikka- ja luonnontiedelukioon hakeneille ei näillä näkymin järjestetä pääsykoetta keväällä 2022, vaan valinta perustuu painotettuun perusasteen päättötodistuksen keskiarvoon (painokertoimet: matematiikka 3, fysiikka, kemia, biologia, maantieto sekä äidinkieli ja kirjallisuus 2). Kyseessä on lukuaineiden keskiarvo (myös B2- ja A2-kieli).

Klikkaa tästä lisätietoa.

Mikä on matematiikka- ja luonnontiedelukio?

Matematiikka- ja luonnontiedelukio (aiemmin tiedelukio) on erinomainen vaihtoehto,  jos olet kiinnostunut ja innostunut matematiikasta ja/tai luonnontieteistä. LUMA-lukio tarjoaa hienon mahdollisuuden opiskella näitä kiinnostavia oppiaineita tavallista lukiota laajemmin. Lisäksi opintoihin sisältyy vain erityslukiolaisille tarjottavia opintojaksoja.

Lue lisää tiedelukiosta

Sivua päivitetty 9.6.2022 kello 14:42