Kaurialan lukiossa suositaan tietoteknisten laitteiden käyttöä opetuksessa. Opettajan velvollisuus on kuitenkin puuttua tilanteisiin, joissa laitteiden käyttö aiheuttaa häiriötä oppitunneilla.

Tietokoneet, puhelimet ja tabletit tunneilla

Oppitunneilla kännykät pidetään äänettömällä, ilman värinää ja poissa näkyvistä. Tärkeistä puheluista oppitunnin aikana sovitaan etukäteen opettajan kanssa. Älypuhelimien käyttö on kuitenkin sallittu opettajan ohjeistuksen mukaisesti tietyissä tehtävässä tai tilanteessa. Tablettien ja tietokoneiden käyttö opetuksessa on sallittu eKirjaa käytettäessä ja muistiinpanoja laadittaessa.

Aloittavien opiskelijoiden tietotekniikkalaitteet

Lukiotutkinnot ovat uudistuneet ja edellyttävät tietotekniikan käyttöä opiskelussa. Nykyään koko ylioppilastutkinto tehdään sähköisenä. Sähköisten yo-kokeiden vaatimuksia esitellään YTL:n sivulla.

Tämän johdosta on tärkeää, että jokaisella aloittavalla lukion opiskelijalla on käytössään jokin päätelaite (ei älypuhelin) opiskelua varten. Opiskelijoita velvoitetaan ottamaan tietokone/päätelaite mukaan oppitunneille. Päätelaitteeksi soveltuu parhaiten kannettava tietokone.

Tämän hetken tiedon mukaan ylioppilaskirjoitukset voidaan tehdä ainakin tällä hetkellä viisi vuotta vanhalla kannettavalla tietokoneella. Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan ylioppilaskirjoitusten takia ei kuitenkaan tarvitse hankkia opiskeluun nimenomaan kannettavaa tietokonetta, vaan opiskeluun kannattaa hankkia itse opiskelua parhaiten palveleva laite. Kun ylioppilaskirjoitukset ovat edessä, jokainen opiskelija tuo oman kannettavan mukana kirjoituksiin.

IT-apua

Linkkejä abittiin ja abitin sähköisten ohjelmien käyttöön

Kuvan muokkaaminen GIMPin avulla

Kuvan tuominen ohjelmaan leikepöydältä

Kuvan muokkaaminen Pintan avulla

Kuvan tallentaminen työpöydälle (GIMP ja Pinta)

Abittitikun lataaminen Turun Klassillisen lukion sivuilla

Sivua päivitetty 21.1.2021 kello 11:13