Kauriala100

5.2.2024 Kauriala100

Juhlavuoden logo on uusi versio Kaurialan lukion pitkäaikaisen kuvataiteen lehtori Liisa Vartiaisen suunnittelemasta koulun logosta. Logossa on kaksi vastatusten olevaa joutsenta, ja sen kuva-aihe on löytynyt suomensukuisten kansojen kalliopiirroksesta Äänisjärven itärannalta. Joutsen on ihmisen sielun lintu. Joutseneen liittyy puhtauden, kaipauksen, vapauden, itsenäistymisen ja siivilleen nousemisen symboliikkaa.

Juhlavuoden logoa pohdittiin kuvataidetunneilla monien opiskelijaryhmien kanssa. Lopulta päädyimme lopputulokseen; hyvää logoa ei ole tarpeen muuttaa. Logoon lisättiin teksti Kaurialan lukio 100, ja kuva-aihe rajattiin ikuisuutta ja yhtenäisyyttä symboloivan ympyrän sisään.

Opiskelijoiden logo-suunnitelmat eivät toki menneet hukkaan, niistä muodostettiin kuvioyhdistelmiä, joita tullaan näkemään juhlavuoden aikana monessa eri tilanteissa.

Sivua päivitetty 5.2.2024 kello 16:10

Tutustu myös näihin kirjoituksiin

Kansainvälinen Kauriala 21.11.2022

Lukioelämää Sloveniassa

Marraskuussa opettajamme Soile, Johannes, Aleksi ja Johanna tutustuivat slovenialaiseen lukiomaailmaan Gimnazija Franceta Preserna -lukiossa. Slovenialaiseen koulujärjestelmään ja lukio-opetukseen tutustumiseen saatiin […]

Lue kirjoitus

Kauriala100 21.12.2023

Kaurialan lukio 100 vuotta

Vuosi 2024 on Kaurialan lukion juhlavuosi. Juhlakausi käynnistyi jouluisella yökirkolla, ja tapahtumia on tarjolla koko tulevan vuoden ajan. Tämä juhlablogi […]

Lue kirjoitus