Ajankohtaista

Vuoden 2021 alumniksi Kari Tikkinen

9.11.2021

Kaurialan lukion vuoden 2021 alumni on Helsingin yliopiston urologian professori, epidemiologian dosentti Kari Tikkinen.

Kari Tikkinen valmistui Kaurialan lukiosta ylioppilaaksi vuonna 1997 ja opiskeli sen jälkeen lääketieteen lisensiaatiksi Tampereen yliopistossa ja väitteli lääketieteen tohtoriksi vuonna 2010. Tikkisen väitöskirjatyö on urologisen epidemiologian alalta. Postdoc-tutkijana hän laajensi osaamistaan kliiniseen epidemiologiaan Kanadassa McMaster Universityssä. Urologiksi hän erikoistui (Husissa) ja Helsingin yliopistossa.

Tikkinen vieraili Kaurialan lukiossa perjantaina 5.11.2021 alumnijuhlassa sekä kahdella matematiikan oppitunnilla. Nykyisten lukiolaisten kanssa keskustellessaan sekä alumnitilaisuuden juhlapuheessaan hän korosti lääketieteen perustumista näyttöön ja systemaattiseen tiedonkeruuseen. Hän esitteli opiskelijoille erityisesti satunnaistetun tutkimusasetelman periaatteita. Näitä periaatteita hän on yhteistyössä yli 100 muun tutkijan kanssa hyödyntänyt muun muassa Suomessa tehtävässä uraauurtavassa koronalääkehoitotutkimuksessa, joka on osa 60 maan yhteisprojektia.

Tikkinen korosti nykyisille lukiolaisille yhteistyön ja ahkeruuden merkitystä ja lisäksi sitä, että kukaan ei voi menestyä kaikessa – tarjolla oleviin tilaisuuksiin kannattaa tarttua rohkeasti.

Lämpimät onnittelut vuoden 2021 alumnille professori Kari Tikkiselle!

Kaurialan alumnitoiminta

Alumneja ovat kaikki oppilaitoksesta ylioppilaaksi valmistuneet, ja alumni-sana tulee latinan kielen alumnus-sanasta, joka tarkoittaa suojattia ja kasvattia. Kun keväällä 2012 Tyttölyseon ja Kaurialan lukion seniorit lopettivat toimintansa, päätettiin kehittää alumnitoimintaa. Sen tarkoituksena on tuoda Kaurialan lukion entisten opiskelijoiden osaamista lukion toiminnassa näkyväksi ja alumneja yhteistyöhön nykyisten opiskelijoiden kanssa.

Vuoden alumnin valinta on kunnianosoitus, jonka merkiksi valittavalle annetaan joko rintakoru tai solmioneula, jossa ovat Kaurialan lukion logon kaksi joutsenta. Logon on laatinut Kaurialan lukion entinen kuvataiteen lehtori Liisa Vartiainen, ja logo kuvastaa suomensukuisten kansojen kalliopiirroksia Äänisen rannalla. Joutsenet symboloivat vapautta ja siiville nousemista.

Vuoden alumniksi valittava on ansioitunut omalla alallaan, ja vuodesta 2012 alkaen valitut osoittavatkin monipuolista ansioitumista hyvin erilaisilla ammattialoilla: aikaisemmat Kaurialan lukion vuoden alumnit ovat olleet Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, jääkiekkoilija ja HPK:n mestaruusjoukkueen kapteeni Jyrki Louhi, näyttelijä Liisi Tandefelt, tekniikan tohtori (teknillisen fysiikan alalta) Viljo Petäjä, Lappeenrannan yliopiston entinen rehtori ja Tiedekeskus Heurekan toiminnanjohtaja MMT Anneli Pauli, KTM ja yrittäjä Petri Vilen, entiset Kaurialan lukion lehtorit Liisa Alanen ja Leena-Maija Ruuskanen, filosofian tohtori (fysiikan alalta) Tommi Alanne Liverpoolin yliopistosta sekä Iltalehden pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvala.

Kaurialan lukion vuoden alumni  2021 -juhlan musiikkiesityksestä vastasi Sibeliusopiston jouhikkoyhtye Virna, jossa jouhikkoa soittavat Venla Eerola ja Mia Sarja, kanteletta Elsa Roesler sekä nokkahuilua Alli Kenttämies. Kiitokset kaikille alumnijuhlaan osallistuneille ja siellä esiintyneille sekä juhlan kuvaamisesta ja striimauksesta vastanneille Ninja Hellmannille, Aku Ihamäelle ja Aleksi Kokkoselle.

Sivua päivitetty 9.11.2021 kello 11:03

Uusimmat uutiset

Esittelyilta 9.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

Kaurialan lukio järjestää esittely- ja tutustumisillan lukiolla ti 13.2. klo 18.00 (Erottajakatu 5) Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen toimintaamme! Aloitamme aluksi yhteisesti […]

Lue lisää

17.1.2024

Kaurialan lukio – tiedettä, taidetta ja kulttuuria jo sadan vuoden ajan

Vuosi 2024 on 100-vuotiaan Kaurialan lukion juhlavuosi. Juhlavuoteen kuuluu lukuisia tapahtumia, joita vietämme yhteistyössä Kaurialan lukion alumnien sekä vanhempainyhdistyksen kanssa.  […]

Lue lisää

8.1.2024

Vuoden vaikuttaja Ilari Skyttä on monessa mukana – mutta missä sijaitseekaan se unelmien rasti?

Kaurialan lukion abiturientti Ilari Skyttä palkittiin 20.11.2023 Hämeenlinnan Vuoden vaikuttaja -palkinnolla, joka myönnetään nuorelle tai nuorten ryhmälle, joka on osoittanut […]

Lue lisää

4.12.2023