Ajankohtaista

Iltanen on ilmestynyt!

8.10.2021

Kaurialan lukion opiskelijat ovat perustaneet lukion oman lehden nimeltä Iltanen. Lehden perustajat Liisa Keinonen ja Enni Kenetti kertovat olevansa kaksi kirjoista, syksystä, suklaasta, kirppareista, viherkasveista ja Gilmore Girlseistä intoilevaa vilukissaa, jotka löydät usein koulun kirjastosta.

– Idea lehdestä syntyi, kun Hanna Sirén mahtavan hauskalla oppitunnillaan kertoi oman lukioaikansa lehdestä, jonka nimi oli lukion rehtorin mukaan Jorma. Jorman innoittamana keksimme nimetä Kaurialan lehden Iltaseksi oman kultaisen rehtorimme Tuomo Iltasen mukaan. Lisäksi se sopii hauskasti lehtinimien sanaperheeseen: Ilta-Sanomat, Iltalehti, Iltanen, he kertovat lehden pääkirjoituksessa.

Kaurialan, Hämeenlinnan lyseon ja Lammin lukioissa on käynnissä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Lukulamppu-hanke, joka mahdollistaa kirjallisuuslehti Iltasen julkaisun tänä syksynä. Ensimmäinen Iltanen-lehti on kirjallisuuspainotteinen, mutta jatkossa aihepiiri laajenee. Lehden on tarkoitus ilmestyä viidesti lukuvuoden aikana. Iltasen sisällöstä vastaavat lukiolaiset ja lehden on taittanut KU3-kurssin kuvislaiset. Taustatukena toimii äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Johanna Lampela.

Ensimmäisessä numerossa pääset kurkistamaan lukiolaisten ja opettajien lempikirjoihin – samalla paljastuu rehtori Iltasen suosittelema arkea helpottava elämänohje. Pääset myös potemaan klassikkokuumetta ja pohtimaan kolumnistin kanssa elokuvan ja kirjan eroja – kumman niistä sinä valitset? Tutustu myös uusiin lukutuutoreihin ja lähde mukaan toimintaan.

Seuraa Iltasta Instagramissa! ->

Iltasen sisältö on kuvineen ja teksteineen lukiolaisten tuottama. Myös taitto on syntynyt lukion omien osaajien käsissä.

Sivua päivitetty 8.10.2021 kello 10:51

Uusimmat uutiset

Kaurialan lukio juhlii – pääjuhla la 4.5 – ilmoittaudu mukaan!

Kaurialassa juhlitaan kahtena päivänä, joihin sinä – Hämeenlinnan tyttölyseosta tai Kaurialan lukiosta valmistunut alumni – olet tervetullut. Voit osallistua varsinaiseen […]

Lue lisää

21.3.2024

Kaurialan lukio juhlii – luokkakokousilta pe 3.5. – ilmoittaudu mukaan!

Kaurialassa juhlitaan kahtena päivänä, joihin sinä – Hämeenlinnan tyttölyseosta tai Kaurialan lukiosta valmistunut alumni – olet tervetullut. Voit osallistua varsinaiseen […]

Lue lisää

21.3.2024

Kaurialan lukio – tiedettä, taidetta ja kulttuuria jo sadan vuoden ajan

Vuosi 2024 on 100-vuotiaan Kaurialan lukion juhlavuosi. Juhlavuoteen kuuluu lukuisia tapahtumia, joita vietämme yhteistyössä Kaurialan lukion alumnien sekä vanhempainyhdistyksen kanssa.  […]

Lue lisää

8.1.2024