Ajankohtaista

Kaurialan lukion vuoden 2020 alumni

8.12.2020

Kaurialan lukion vuoden 2020 alumni on Kreeta Karvala. Alumniksi kutsutaan oppilaitoksesta aiemmin valmistunutta henkilöä. Karvalan valinta vuoden alumniksi julkistettiin perjantaina 4.12.2020 Kaurialan lukion ylioppilas- ja itsenäisyysjuhlassa.

Kreeta Karvala valmistui ylioppilaaksi Kaurialan lukiosta vuonna 1988. Lukion jälkeen hän opiskeli valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistossa vuonna 1997, filosofian lisensiaatiksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2008. Vuonna 2014 hän väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjan aiheena oli Kaaoksen kesyttäjät. Uutismediat nettimurroksessa 2006–2012.

Karvala on työskennellyt Yleisradiossa uutispäällikkönä 19972006, minkä jälkeen hän siirtyi Iltalehteen, jossa hän on toiminut uutis- ja toimituspäällikkönä. Nykyisin Karvala on Iltalehden pääkirjoitustoimittaja.

Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton Olli-palkinto ”tunnustuksena ansiokkaasta journalistin työstä”. Hän on myös Ylen Jälkiviisaat-ohjelman vakiovieras.

Kreeta Karvala oli perjantaina 4.12.2020 Kaurialan lukion ylioppilas- ja itsenäisyysjuhlan juhlapuhuja. Hän osallistui perjantain ohjelmaan myös lukion äidinkielen oppitunneilla. Juhlassa Karvalan puheenvuoro striimattiin suorana Helsingistä. Koronatilanteen vuoksi lukiolla järjestettyyn juhlaan osallistuivat vain ylioppilaat ja juhlassa esiintyneet nuoret.  Juhlan striimauksesta vastasivat Kaurialan lukion 1. vuosikurssin opiskelijat Aku Ihamäki ja Aleksi Kokkonen.

Kaurialan lukion vuoden alumni valittiin yhdeksännen kerran. Aikaisemmat vuoden alumnit ovat olleet Merja Ylä-Anttila Ylen toimitusjohtaja, HPK:n mestaruusjoukkueen kapteeni Jyrki Louhi, näyttelijä Liisi Tandefelt, filosofian tohtori (teoreettisen fysiikan alalta)  Viljo Petäjä, Lappeenrannan yliopiston entinen rehtori ja Tiedekeskus Heurekan toiminnanjohtaja MMT Anneli Pauli, KTM ja yrittäjä Petri Vilen, entiset Kaurialan lukion lehtorit Liisa Alanen ja Leena-Maija Ruuskanen sekä viime vuonna filosofian tohtori (fysiikan alalta) Tommi Alanne Liverpoolin yliopistosta.

Sivua päivitetty 8.12.2020 kello 16:33

Uusimmat uutiset

Kaurialan lukio juhlii – pääjuhla la 4.5 – ilmoittaudu mukaan!

Kaurialassa juhlitaan kahtena päivänä, joihin sinä – Hämeenlinnan tyttölyseosta tai Kaurialan lukiosta valmistunut alumni – olet tervetullut. Voit osallistua varsinaiseen […]

Lue lisää

21.3.2024

Kaurialan lukio juhlii – luokkakokousilta pe 3.5. – ilmoittaudu mukaan!

Kaurialassa juhlitaan kahtena päivänä, joihin sinä – Hämeenlinnan tyttölyseosta tai Kaurialan lukiosta valmistunut alumni – olet tervetullut. Voit osallistua varsinaiseen […]

Lue lisää

21.3.2024

Kaurialan lukio – tiedettä, taidetta ja kulttuuria jo sadan vuoden ajan

Vuosi 2024 on 100-vuotiaan Kaurialan lukion juhlavuosi. Juhlavuoteen kuuluu lukuisia tapahtumia, joita vietämme yhteistyössä Kaurialan lukion alumnien sekä vanhempainyhdistyksen kanssa.  […]

Lue lisää

8.1.2024