Tule hakemaan vinkkejä vaatteiden ja tekstiilien käyttöiän pidentämiseen – innostut! Tapahtumassa on kaksi yleisöluentoa, työnäytöksiä ja näyttely. Kierrätyshenkisellä käsityötorilla myydään tekstiilejä, lankoja, käsityötarvikkeita, materiaaleja, kirjoja yms. Tuo ja vie –vaihtotorilla tavara vaihtaa omistajaa ilman rahaa. Tekstiilit Uusiks -tapahtuma ja luennot järjestetään 16.9.2023 Vanajaveden Opiston tiloissa Hämeenlinnassa.

Tervetuloa mukaan tapahtumaan 16.9. klo 10-15

  • Tietoa ja ideoita tekstiilien ja vaatteiden kiertokulusta

  • Työpajat, luennot

  • Tekstiili- ja vaatekirppis, tuo ja vie-vaihtotori

  • Mukana kiertotalouden toimijoita

Vapaa pääsy!

Tapahtumassa on Tuo ja vie -vaihtotori. Voit tuoda:  

  • vaatteita ja sisustustekstiilejä (ei mattoja, peittoja, tyynyjä, patjoja)
  • kankaita
  • käsityötarvikkeita
  • käsityölehtiä ja -kirjoja

Tekstiilit Uusiks -tapahtuma päivittää tietosi tekstiilikierron nykytilasta ja kuluttajan vastuullisuudesta sekä vaikutusmahdollisuuksista! Webinaarit ja live-tapahtuma esittelevät alan toimijoita ja tekijöitä sekä erilaisia näkökulmia.

Tapahtuma tuottaa ja esittelee ideoita tekstiilien uudelleenkäyttöön sekä vaatteiden korjaamiseen ja muokkaamiseen. Webinaarien ohella järjestetään näyttelyitä, työpajoja ja kursseja.

Luennot 2023

Ensimmäisellä luennolla klo 11 vaatetussuunnittelija Aija Rouhiainen tutustuttaa vaatetuunaukseen. Toisella luennolla, klo 13.00, pohditaan muodin ja tekstiilien kestävää kuluttamista. Luento on osa Eetti ry:n Vastuullisuuskoulua ja sen pitää globaalikasvatuksen asiantuntija Minna Laakso.

Tapahtumassa on myös kahvila ja musiikkiesitys.

Tapahtumapaikka on Vanajaveden Opisto, os. Jaakonkatu 28, HML. Maksutonta pysäköintitilaa on runsaasti rakennusten ympärillä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vuosittain järjestettävä Tekstiilit Uusiks -tapahtuma on ollut edelläkävijä jo vuodesta 2016. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Vanajaveden Opiston, Ammattiopisto Tavastian, Valkeakoski-opiston ja Wahren-opiston kanssa.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Lisätietoja antaa

Marjo Ritamäki

KM, apulaisrehtori, käsityö
Marjo.Ritamaki@kktavastia.fi
+358505257393

Sivua päivitetty 1.9.2023 kello 12.19