Ajankohtaista

Vielä ehtii mukaan innostaviin harrastuksiin!

1.9.2023

Löydä uusi harrastus tai palaa vanhan pariin kertaamaan! Vielä löytyy tilaa kursseille, joista osa aloittaa 4.9. alkavalla viikolla, osa myöhemmin. Tarjolla on myös lyhytkursseja. Esimerkiksi seuraaville kursseille ehtii vielä hyvin mukaan!

Kielet

1298906 Kurkistus hollannin kieleen ja kulttuuriin, etäkurssi alk. 13.9.

Neljän kerran lyhytkurssilla opit ripauksen niin Hollannin kieltä kuin kulttuuriakin: Millaisia perinneruokia hollantilaiset valmistavat tai miten he juhlivat maankuulua Koningsdag -juhlaa? Entä löytyykö jokaisen hollantilaisen kotoa “klompen” eli puukengät?

1298137 Viittomia varhaiskasvatukseen alk. 16.9.

Yhden lauantai iltapäivän kurssilla opetellaan viittomia käytettäväksi lasten kanssa. Kurssi sopii niin viittomakieltä kuin tukiviittomia tarvitseville.

1207916 Espanjaa lapsen kanssa, etäkurssi alk. 19.9.

¡Hola! Tule yhdessä oman lapsen, lapsenlapsen tai muuten vain tutun lapsen kanssa tutustumaan espanjan kieleen laulujen, pelien ja leikkien avulla. Mukavaa yhteistä puuhaa ja vaikka talven lomamatkalla opittu käytäntöön.

1207128 ¡Más verbos, por favor!, espanjan verbikurssi, keskitaso alk. 16.9.

Espanjan kieliopissa kinkkisintä ovat verbit. Tule nyt ottamaan niistä tarkempi selko napakalla neljän lauantain kurssilla!

Musiikki

1101144 Karaoken alkeet alk. 11.9.

Haluaisitko laulaa karaokea muualla kuin ravintolaympäristössä ja saada rohkeutta laulamiseen ja esiintymiseen? Tässä ryhmässä voit kokeilla karaokea ja saat myös vinkkejä sinulle sopivista kappaleista. Kurssi kokoontuu maanantai-iltaisin syyskaudella.

1101134 Stemmalaulun perusteet, pienryhmä alk. 9.9.

Laulukurssi sinulle, joka haluat oppia laulamaan äänissä. Kurssilla kehitämme korvaa tunnistamaan stemmoja ja opimme rakentamaan niitä melodian seuraksi laulamalla ja musiikkia tutkimalla. Kuusi kokoontumiskertaa syyslauantaisin.

1101104 Vanajan laulu

Vanajan Laulu on aktiivinen ja energinen sekakuoro, joka toivoo mukaan paljon uusia laulajia entisten lisäksi! Sinulta toivotaan jotain musiikkitaustaa, jonkin verran nuotinlukutaitoa sekä intoa laulamisen harjoitteluun. Vaikka kuoro tekee töitä määrätietoisesti kuoron kehittymisen eteen, ilmapiiri on rento ja hauska! Kuoroon pääsee mukaan laulamalla koelaulun ensimmäisillä harjoituskerroilla tai lähettämällä pienen ääninäytteen kuoron johtajalle Petrus Marjaselle petumarjanen@hotmail.fi Kuoro kokoontuu maanantai-iltaisin.

1101101 Musiikin perusteet 1, alk. 13.9.

Haluatko oppia lukemaan nuotteja? Kaipaako sävelkorvasi treeniä? Tutustutaan alkeista alkaen nuottikirjoitukseen, helppoihin rytmeihin ja melodioihin sekä muihin musiikinteorian perusilmiöihin. Voit osallistua joko lähi -tai etäopetuksena. Etäopetuksessa ei välttämättä ole mahdollisuutta tehdä kaikkia toiminnallisia harjoituksia.  Kurssi sisältää verkkotehtävien tekoa kotona.

Teatteri

1102111 Nenä päähän! Klovnerian perusteet, pienryhmä alk. 14.9.

Tule tutustumaan klovnerian perusteisiin ja etsimään lempeästi omaa sisäistä klovnia. Kurssilla tehdään liike- ja ääni-ilmaisun harjoituksia ja improvisoidaan. Kurssi sopii hyvin aloittelijoille eikä aiempaa kokemusta klovneriasta tai näyttelijäntyöstä tarvita. Kevyet liikuntaan sopivat vaatteet ja ripaus uteliaisuutta riittää. Kurssi kokoontuu torstaisin klo 16.30-17.30 syyskaudella.

1102116 Tutustuminen teatterintekemiseen, pienryhmä alk. 10.9.

Pohditko mitä näyttelijäntyö on tai haluatko kehittää itseäsi esiintyjänä tai teatterin tuntijana? Kurssilla tutustumme tärkeimpiin näyttelijäntyöhön ja teatterin tekemiseen liittyviin asioihin. Alkuun pääsemme pohdinnasta, “kuka minä olen esiintyjänä?”

Monipuolisten fyysisten- ja puheilmaisuharjoitteiden sekä improvisaation kautta saat kokonaiskuvan näyttelijäntyöstä ja itsestäsi esiintyjänä. Kurssiin kuuluu tutustuminen ammattiteatterin toimintaan ja näytelmäharjoitusten seuraaminen sopivana arkipäivänä. Muuten kurssi kokoontuu neljänä sunnuntaina syyskaudella.

Kirjallisuus

1106117 Allien lukupiiri alk 21.9.

Lukutaito on pääomaa. Lukiessa näkee, kuulee ja tietää. Ja tajuaa enemmän. Innostavassa ryhmässä lukukokemukset rikastuvat. Sovimme kauden alussa yhteisesti luettavat kirjat. Lisäksi jaamme vinkkejä uusimmista teatteri-, elokuva- ja lukuelämyksistämme. Kynnys on matala, ovi on raollaan. Tule mukaan innostavaan ja ennakkoluulottomaan lukupiirin. “Ilman lukemista ei ole elämää.” (Silvia Hosseini) Kurssi kokoontuu 5 kertaa syksyllä ja 6 keväällä torstaisin.

1106118 Äijien lukupiiri alk.13.9.

Tervetuloa Äijien lukupiirin rentoon tunnelmaan! Ei stressiä vaan vapaata keskustelua mielenkiintoisista kirjoista. Et tarvitse kirjallisuustieteen käsitteitä – avara mieli riittää. Luettavat kirjat valitsemme yhdessä mahdollisimman monipuolisesti. Tehdään tapaamisista kuukauden kohokohta! Kurssi kokoontuu 5 kertaa syksyllä ja 6 keväällä keskiviikkoisin.

Käsityö

Syksy on neulomisen aikaa – heti syyskuussa aloitetaan!

Aloita perusasioiden äärellä, opettele uusia sukan aloitustapoja, vaikka kärjestä aloittaen. Saat myös vinkit kahden sukan yhtäaikaiseen neulomiseen (Kantapäät ja kärkialoitukset, kurssi 1104123).  

Erilaisiin neuletekniikoihin ja niiden yhdistämiseen voi perehtyä Neuletekniikat ja neulesuunnittelun perusteet -kurssilla (1104122).

Islantilaistyyliseen neulontaan ja kuvioihin perehdytään Neulo kaarrokevillatakki -kurssilla (1104125), jossa neulotaan omien mittojen mukaan. Kurssit kokoontuvat vain 5 kertaa.

Jos haluat värjätä itse neulelankasi, luonnonväreillä värjätään pe–la 22.–23.9. (kurssinumero 1104404).

Lammasvällyn valmistuskurssi 1104146

Talveen varaudutaan myös valmistamalla perinteinen lammasvällyn lampaantaljoista. Kahden viikonlopun (29.9.–1.10. Ja 28.–29.10.) kurssilla on taljoja ym. tarvikkeita myytävänä. Vällyn nahkapuolta voi kuvioida leimasinpainannalla.

Kuvataide

Syksyn alkuun on tarjolla useampi lyhytkurssi. Voi perehtyä kiehtovaan japanilaiseen Ikebana – kukkien asettelutaiteeseen (1103118).

Lisää kauneutta on tarjolla Kalligrafia – kaunista kirjotusta jatkokurssilla (1103127). Upeaa lasitaidetta voi tulla tekemään Tiffanylasitaide-kurssille (1198109).

Koko vuoden pituisella Grafiikan työpaja -kurssilla (1103106) pääset sukeltamaan grafiikan kiehtovaan ja monipuoliseen maailmaan.

Tutki tästä koko kurssitarjontaamme!

Sivua päivitetty 1.9.2023 kello 12.29

Uusimmat uutiset

Ilmoittautumiset syksyn 2024 kursseille

Ilmoittautuminen syksyn kursseille avautuu ma 10.6.2024 klo 9. Poikkeuksena liikunnan kurssit (830-alkuiset) sekä musiikin kurssit, jotka avautuvat ke 7.8.2024 klo […]

Lue lisää

20.5.2024

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin […]

Lue lisää

18.4.2024

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024