Ajankohtaista

Tekstiilit uusiks ja oma keramiikka-astiasto – kurkista kuvataiteen ja käsityön kursseihin

9.8.2021

Kuvataiteen ja käsityön kurssitarjonta pitää sisällään vanhoja tuttuja ja uusia yllätyksiä. Ilmoittautuminen näille kursseille alkaa keskiviikkona 11.8. kello 16.

Keramiikan tekeminen on tällä hetkellä todella trendikästä ja saven käsittely ihanan rentouttavaa puuhaa, jossa oman tekemisen jäljen näkee heti. Tarjolla onkin useita ilta- ja viikonloppukursseja sekä kurssi, jonka aikana tehdään pieni oma astiasto. Ilmoittaudu mukaan saven suloiseen maailmaan!

Kuvataiteen puolella tarjolla on kursseja, jotka käyvät myös osasuorituksena Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioissa. Mukana on myös kuvanveistokurssi, jossa pääset muovailemaan savesta muotokuvan itsestäsi tai vaikka parhaasta ystävästäsi!

Ympäristötaiteen kurssilla opit valmistamaan teoksia erilaisiin ympäristöihin monipuolisista ja kokeilevista materiaaleista. 

Piirustuksessa puolestaan on mahdollista kehittyä huimasti, kun tarjolla on neljä erilaista piirustuskurssia peräkkäin. Lue lisää!

Tekstiilit uusiks

VOPissa kestävä kehitys on tärkeä teema kaikessa toiminnassa. Niinpä perinteinen Tekstiilit uusiks -tapahtuma on laajentunut käsittämään myös webinaarin, tuunaus-, korjaus- ja ompelukurssit (keväällä kurssi myös ruotsiksi), farkkumateriaalin uusiokäyttöön paneutuvat lyhytkurssit sekä Zero Waste -elämäntapaan tutustuvan etäkurssin.

Tekstiilit uusiks -webinaari 18.9. sisältää tietoa tekstiilien kiertotaloudesta ja kuluttamisesta. Webinaari on maksuton.

Tekstiilit uusiksi – korjaa kauniiksi ja käyttöön -kurssilla puolestaan ideoidaan yhdessä vaatteiden korjausmahdollisuuksia ja materiaalien uusiokäyttöä. Ompele, kirjo, paikkaa, korjaa, virkkaa ja neulo – tee persoonallisia tekstiilejä ja vaatteita!

Zero Waste eli ”nollaroska” on elämäntapa, jonka perusteista luennoi ja vinkkejä antaa Pirjo Annila. Viiden kerran etäkurssilla jaetaan arjen helpot vinkit matkalla kohti Zero Waste -elämäntapaa. Mistä asioista voit aloittaa kotona, ostoksilla, pihassa ja matkalla?

Perinteisistä käsityömuodoista kangaspuilla kudontaa opetetaan seitsemässä eri toimipisteessä, pitäjissä ja keväällä kaupungissa.

Myös poikkeusajan suosikit, kuten neulominen ja kirjonta, ovat edelleen kurssitarjonnassa mukana. Pisto pistolta -kirjontakoulussa rentoudutaan ja opitaan kirjontapistoja.

Suuren suosion saavuttaneista islantilaisneuleista haaveilevan kannattaa osallistua Neulo islantilainen Lopapeysa -kurssille.

Tutustu käsityön ja muotoilun kursseihin täällä.

Katso koko kuvataiteen opintotarjonta täältä.

Sivua päivitetty 9.8.2021 kello 08.53

Uusimmat uutiset

UUTTA: VOP avaa ilmoittautumisia jo kesäkuussa!

Vanajaveden Opisto avaa ensimmäiset ilmoittautumiset jo 7. kesäkuuta klo 9 kieli-, tanssi-, sirkus- ja it-kursseille. – Olemme jo useana vuonna […]

Lue lisää

1.6.2022

Asiakaspalvelu kesäaikana

Asiakaspalvelumme Jaakonkadulla Hämeenlinnassa on avoinna kesäaikana seuraavasti: Kesäkuussa 1.6.–16.6.2022:ma–to klo 9–11 ja 13–15 Asiakaspalvelu on suljettuna 17.6.–7.8.2022. Asiakaspalvelu on avoinna […]

Lue lisää

25.5.2022

Lukiolaisten kesäkurssit etänä – ilmoittaudu nyt!

Kielet Suomi Abi, Kirjoittamista ja kielenhuoltoa tukeva opintojakso 1106905Ma 13.30–15.45, Ti 8.30–10.45, Ke 13.30–15.45, To 8.30–10.45, Pe 11.00–13.15 Etäopetusta 6.–17.6.2022Hanna […]

Lue lisää

6.5.2022