Ajankohtaista

Tekstiilit uusiks ja oma keramiikka-astiasto – kurkista kuvataiteen ja käsityön kursseihin

9.8.2021

Kuvataiteen ja käsityön kurssitarjonta pitää sisällään vanhoja tuttuja ja uusia yllätyksiä. Ilmoittautuminen näille kursseille alkaa keskiviikkona 11.8. kello 16.

Keramiikan tekeminen on tällä hetkellä todella trendikästä ja saven käsittely ihanan rentouttavaa puuhaa, jossa oman tekemisen jäljen näkee heti. Tarjolla onkin useita ilta- ja viikonloppukursseja sekä kurssi, jonka aikana tehdään pieni oma astiasto. Ilmoittaudu mukaan saven suloiseen maailmaan!

Kuvataiteen puolella tarjolla on kursseja, jotka käyvät myös osasuorituksena Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioissa. Mukana on myös kuvanveistokurssi, jossa pääset muovailemaan savesta muotokuvan itsestäsi tai vaikka parhaasta ystävästäsi!

Ympäristötaiteen kurssilla opit valmistamaan teoksia erilaisiin ympäristöihin monipuolisista ja kokeilevista materiaaleista. 

Piirustuksessa puolestaan on mahdollista kehittyä huimasti, kun tarjolla on neljä erilaista piirustuskurssia peräkkäin. Lue lisää!

Tekstiilit uusiks

VOPissa kestävä kehitys on tärkeä teema kaikessa toiminnassa. Niinpä perinteinen Tekstiilit uusiks -tapahtuma on laajentunut käsittämään myös webinaarin, tuunaus-, korjaus- ja ompelukurssit (keväällä kurssi myös ruotsiksi), farkkumateriaalin uusiokäyttöön paneutuvat lyhytkurssit sekä Zero Waste -elämäntapaan tutustuvan etäkurssin.

Tekstiilit uusiks -webinaari 18.9. sisältää tietoa tekstiilien kiertotaloudesta ja kuluttamisesta. Webinaari on maksuton.

Tekstiilit uusiksi – korjaa kauniiksi ja käyttöön -kurssilla puolestaan ideoidaan yhdessä vaatteiden korjausmahdollisuuksia ja materiaalien uusiokäyttöä. Ompele, kirjo, paikkaa, korjaa, virkkaa ja neulo – tee persoonallisia tekstiilejä ja vaatteita!

Zero Waste eli ”nollaroska” on elämäntapa, jonka perusteista luennoi ja vinkkejä antaa Pirjo Annila. Viiden kerran etäkurssilla jaetaan arjen helpot vinkit matkalla kohti Zero Waste -elämäntapaa. Mistä asioista voit aloittaa kotona, ostoksilla, pihassa ja matkalla?

Perinteisistä käsityömuodoista kangaspuilla kudontaa opetetaan seitsemässä eri toimipisteessä, pitäjissä ja keväällä kaupungissa.

Myös poikkeusajan suosikit, kuten neulominen ja kirjonta, ovat edelleen kurssitarjonnassa mukana. Pisto pistolta -kirjontakoulussa rentoudutaan ja opitaan kirjontapistoja.

Suuren suosion saavuttaneista islantilaisneuleista haaveilevan kannattaa osallistua Neulo islantilainen Lopapeysa -kurssille.

Tutustu käsityön ja muotoilun kursseihin täällä.

Katso koko kuvataiteen opintotarjonta täältä.

Sivua päivitetty 9.8.2021 kello 08.53

Uusimmat uutiset

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin […]

Lue lisää

18.4.2024

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024

Laulamisen ja äänenkäytön lego-palikat

Yksittäinen laulu voi sisältää teknisesti montaa eri kvaliteettia taiteellisen valinnan mukaan. Äänenkoulutushan ei ole pelkkää tekniikkaa vaan koostuu teknisen osaamisen […]

Lue lisää

7.3.2024