Lammin lukion it-asioita hoitaa Hämeenlinnan kaupunki

Koulutuskuntayhtymä Tavastian it-asioita hoitaa It-palvelut

  • Hattelmalantie 6 (G-rakennus) 1 krs.
  • IT-palveluiden yhteinen puhelinnumero on 03 6581 700  (emme vaihda salasanaa puhelimitse), arkisin klo 8-15.30

IT-palvelut palvelevat erilaisissa tietotekniikkaan liittyvissä asioissa kuten, laitteiden ja tietojärjestelmien toimivuudessa sekä neuvomme ongelmatilanteissa.

Aloittaessaan opiskelun opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen, jolla hän pääsee kirjautumaan Koulutuskuntayhtymä Tavastian tietokoneille ja eri järjestelmiin.

Tavastian IT-ohjeet löytyvät Opiskelija Pertistä.

Käytännön ohjeita

Salasanan vaihtaminen

Mikäli salasana on vanhentumassa voi sen täältä.
Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan voi vaihtaa tästä linkistä. Tämä edellyttää että tiedot salasanan palauttamiseksi on aiemmin annettu. Lammin lukiossa uuden salasanan antaa Vesa Karjalainen. Jos oppilas itse ei pääse paikan päälle, tulee ottaa yhteyttä opettajaan.

Sähköposti

Opiskelija saa automaattisesti sähköpostin, joka on muotoa käyttäjätunnus@live.kktavastia.fi. Sähköposti on osa Office 365 -pilvipalvelua.

Moodle

Tavastian verkko-oppimisalustana käytetään Moodlea. Moodle toimii osana lähiopetuksen tukena sekä tarjoaa joitakin verkkokursseja. Moodleen viedään opiskelun materiaaleja, tehtäviä sekä niiden palautuksia.

Tallennustila

Opiskelijalle on OneDrive for Business (Office 365-pilvipalvelu) rajattomasti tallennustilaa. OneDrive on helppo tapa jakaa tiedostoja muille käyttäjille.

Langaton verkko

Opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää omia laitteitaan Tavastian rakennuksissa, jolloin he voivat käyttää langatonta verkkoa Tavastia-Open. Lammilla on käytössä Hämeenlinnan kaupungin avoin verkko, lisätietoa opettajilta.

Ohjelmistot

Opiskelijat voivat hankkia ohjelmia opiskelijahintaan. Office 365-pilvipalvelun kautta opiskelija saa käyttöönsä opiskelujensa ajaksi Office-paketin maksutta. Lisätietoa ohjelmistoista löytyy Opiskelija Pertistä.

Tärkeitä linkkejä

Sivua päivitetty 8.9.2021 kello 15:03