Ajankohtaista

Uusi luontoon ja ympäristöön painottunut linja aloittaa syksyllä 2023

10.1.2023

Tulevaisuuden vastuulliset luonto- ja ympäristöosaajat tulevat jatkossa Lammin lukiosta. Opiskelijalla on mahdollisuus painottaa opintoja luonto- ja ympäristöasioihin jo lukioaikana. Uusi linja alkaa lukuvuoden 2023–2024 alussa, ja haku tapahtuu kevään yhteishaun kautta.

Lammin lukiossa alkaa syksyllä 2023 Luonto- ja ympäristölinja, jossa paneudutaan ekologiseen jälleenrakentamiseen hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Luonto- ja ympäristölinja sopii erityisesti opiskelijalle, joka on kiinnostunut sekä ympäristöasioista että hyvinvoinnista.

– Uusi linja tarjoaa opiskelijalle välttämätöntä ymmärrystä kestävästä tulevaisuudesta, jota tarvitaan entistä enemmän kaikissa asiantuntijatehtävissä alasta riippumatta, Lammin lukion rehtori Esa Kähkönen sanoo.

– Luonto- ja ympäristölinja on Lammin lukion vastaus ekokriisin haasteeseen ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Toimintaympäristömme on erinomainen juuri tämän painotuksen toteuttamiseen. Meillä on useita kumppaneita, joiden kanssa voimme tarjota tasokasta opetusta kestävän tulevaisuuden tekijöille, hän lisää.

Lammilla opiskelut tapahtuvat vuorovaikutuksessa monimuotoisen luonnon kanssa. Ihan lähellä oppimisympäristöinä toimivat esimerkiksi upeat vesistöt sekä Evon ainutlaatuinen retkeilyalue. Yhteistyötä tehdään mm. Helsingin yliopiston alaisen Lammin biologisen aseman ja Hämeen ammattikorkeakoulun Evon ja Forssan yksiköiden sekä Vanajavesisäätiön kanssa.

– Linjan erikoisopintojen lisäksi opiskelijalle kuuluvat tietenkin myös kaikki muut Lammin yleislukion edut. Pienessä lukiossa esimerkiksi kansainvälistymiseen liittyviin matkoihin pääsee osallistumaan entistä useampi. Lammin lukioon houkuttelee myös nuoria jo pitkään innostanut vuosittainen musikaaliprojekti, kertoo opinto-ohjaaja Raija Markkanen.

Linjalle haetaan yhteishaussa 2023 täyttämällä opintopolussa hakukohteeksi Lammin lukio, lukiolinja. Varsinainen kiinnostus Luonto- ja ympäristöpainotuslinjan opintoja kohtaan ilmaistaan täyttämällä linjan oma ainevalintakortti hakuajan loppuun mennessä.

Sivua päivitetty 10.1.2023 kello 14:10

Uusimmat uutiset

Lammi’s international Model UN 2023

In late November of 2023, an international Model United Nations (MUN) meeting was held in Lammi, Hämeenlinna. The meeting was a […]

Lue lisää

17.1.2024

Tulevaisuuden luonto- ja ympäristöosaajat tulevat Lammin lukiosta  

Luonto- ja ympäristölinjan ensimmäiset opiskelijat ovat pitäneet opinnoistaan. Kiitosta ovat erityisesti saaneet vierailukohteet ja mahdollisuus painottaa omaa osaamista. Syksyllä 2023 […]

Lue lisää

1.11.2023

Lukuvuosi alkaa 9.8.2023

Lammin lukion lukuvuosi 2022-2023 alkaa Lammin liikuntakeskuksen hallissa keskiviikkona 9.8.2023 klo 9.30. Yhteisen aloituksen jälkeen koulupäivä jatkuu ryhmänohjaajien johdolla. Tervetuloa […]

Lue lisää

8.8.2023