Ajankohtaista

Lukio houkutteli Katjan perheen Lammille

23.1.2023

Katja Piipponen muutti tyttärensä Senja Ruuskasen kanssa Lammille kesällä 2021. He etsivät perheelle uutta kotia sadan kilometrin säteellä vanhalta kotipaikkakunnalta Lopelta, ja kriteereinä oli, että uuden kodin pitää sijaita maaseudulla ja Hyvinkään pohjoispuolella.

– Lisäksi tytär halusi opiskelemaan lukioon, ja sellainen piti löytyä sopivan matkan päästä uudesta kodista. Muutimme Lammille, koska täältä löysimme mieleisemme talon ja lähellä olevan lukion, Katja Piipponen kertaa.

Katja Piipponen perheineen löysi uuden kodin Lammilta. Lähellä uutta kotia sijaitseva lukio oli ratkaisevan tärkeä tekijä muuttopäätöksessä.

Perheelle muutos oli suuri, koska he eivät tunteneet Lammilta ketään entuudestaan. Etenkin Senjalle paikkakunnan vaihtuminen oli iso asia eikä ihan helppo juttu, sillä kaverit jäivät Lopelle. Lähellä uutta kotia sijainnut lukio oli kuitenkin tärkeä tekijä muuttopäätöksessä ja helpottanut sopeutumista uudelle paikkakunnalle.

– Jos lukiota ei olisi ollut, niin 40 kilometrin matka suuntaansa olisi mielestämme ollut lukiolaiselle liian pitkä matka kulkea päivittäin, Piipponen sanoo.

Senjan mielestä Lammin lukio on ollut opiskelupaikkana mukavan pieni ja lähellä kotia. Erityispiirteenä Lammin lukion tarjonnasta Senja on maininnut musikaaliprojektin.

– Senjan mukaan musikaaliprojektiin osallistuminen on mieleenpainuva kokemus, Katja Piipponen kertoo.

Lukiossa opiskelu on tuntunut Senjasta ajoittain hektiseltä erilaisten projektien, kokeiden ja muun opiskelun aikatauluttamisen keskellä.

– Yläkouluun verrattuna myös koeviikot ovat olleet uusi tuttavuus, mutta koeviikoilla pystyy keskittymään vain kokeisiin, mikä on hyvä asia, Piipponen toteaa.

Lammilta löytyy kaikki tarpeellinen

Piipposten perheeseen kuuluvat Katjan ja Senjan lisäksi myös Katjan vanhempi tytär Sonja Ruuskanen, joka asuu jo omillaan Jyväskylässä, sekä Katjan aviomies Markku Piipponen. Katja Piipposen mukaan Lammilta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, ja perhe on ollut muuttopäätökseen tyytyväinen.

– Lammi on sopivan maaseutumainen paikka ja täällä on nykyajan mukavuudet kuitenkin ilman suurten kaupunkien lieveilmiöitä. Seutu on kaunista, täällä on järviä ja metsiä. Löytyy tilaa elää ja harrastaa. Nuorille on järkevää tekemistä vapaa-ajalle heidän niin halutessaan. Jos kaipaamme jotain mitä Lammilta ei löydy, niin Hämeenlinnaan, Lahteen ja Tampereellekin on kohtuullinen ajomatka.

Piipponen haaveilee ainoastaan hieman nopeammasta nettiyhteydestä, mutta sellainenkin on pitäjään tulossa, kun valokuidun rakentaminen on alkamassa Lammilla kesällä 2023. Muuten onkin kaikki kunnossa.

– Sanotaanko vaikka näin, että Lammilla kasvava lapsi tai nuori saa vahvan ja terveen kivijalan elämälleen ennen omaa matkaansa maailman tuiskujen tuiverruksessa, Piipponen suosittelee.

Lammin lukiossa alkaa syksyllä 2023 uusi luonto- ja ympäristölinja. Linjalle haetaan yhteishaussa. Lukio järjestää esittelyillan ysiluokkalaisille ja heidän huoltajilleen 15.2.2023 kello 18. Tervetuloa tutustumaan Lammin lukioon!

Sivua päivitetty 23.1.2023 kello 09:54

Uusimmat uutiset

Lammin lukion ylioppilasjuhla la 3.6.2023 klo 10.30

Lammin lukion ylioppilaita ja lukuvuoden päättäjäisiä juhlitaan lauantaina 3.6.2023 klo 10.30 Lammin liikuntakeskuksen hallissa. Juhlan jälkeen ylioppilaista otetaan yhteiskuva liikuntahallissa […]

Lue lisää

25.5.2023

Lammin lukion kevään ylioppilaat

Kevään 2023 ylioppilastutkinnon tulokset on julkaistu tänään 16.5.2023 Lukiomme uudet ylioppilaat ovat: Hakkarainen FanniHaltia MiroHarjula SaskaHeinonen EllinorHiidenheimo KnutHuostila SampoHägglund MaxHämäläinen […]

Lue lisää

16.5.2023

Lammin lukion musikaalissa vuorossa Plan B

Lammin lukion perinteinen musikaali esitetään jälleen toukokuussa. Tänä vuonna musikaalin nimi on Plan B. Lammin lukion musikaali Plan B esitetään […]

Lue lisää

19.4.2023