Ajankohtaista

Lukio houkutteli Katjan perheen Lammille

23.1.2023

Katja Piipponen muutti tyttärensä Senja Ruuskasen kanssa Lammille kesällä 2021. He etsivät perheelle uutta kotia sadan kilometrin säteellä vanhalta kotipaikkakunnalta Lopelta, ja kriteereinä oli, että uuden kodin pitää sijaita maaseudulla ja Hyvinkään pohjoispuolella.

– Lisäksi tytär halusi opiskelemaan lukioon, ja sellainen piti löytyä sopivan matkan päästä uudesta kodista. Muutimme Lammille, koska täältä löysimme mieleisemme talon ja lähellä olevan lukion, Katja Piipponen kertaa.

Katja Piipponen perheineen löysi uuden kodin Lammilta. Lähellä uutta kotia sijaitseva lukio oli ratkaisevan tärkeä tekijä muuttopäätöksessä.

Perheelle muutos oli suuri, koska he eivät tunteneet Lammilta ketään entuudestaan. Etenkin Senjalle paikkakunnan vaihtuminen oli iso asia eikä ihan helppo juttu, sillä kaverit jäivät Lopelle. Lähellä uutta kotia sijainnut lukio oli kuitenkin tärkeä tekijä muuttopäätöksessä ja helpottanut sopeutumista uudelle paikkakunnalle.

– Jos lukiota ei olisi ollut, niin 40 kilometrin matka suuntaansa olisi mielestämme ollut lukiolaiselle liian pitkä matka kulkea päivittäin, Piipponen sanoo.

Senjan mielestä Lammin lukio on ollut opiskelupaikkana mukavan pieni ja lähellä kotia. Erityispiirteenä Lammin lukion tarjonnasta Senja on maininnut musikaaliprojektin.

– Senjan mukaan musikaaliprojektiin osallistuminen on mieleenpainuva kokemus, Katja Piipponen kertoo.

Lukiossa opiskelu on tuntunut Senjasta ajoittain hektiseltä erilaisten projektien, kokeiden ja muun opiskelun aikatauluttamisen keskellä.

– Yläkouluun verrattuna myös koeviikot ovat olleet uusi tuttavuus, mutta koeviikoilla pystyy keskittymään vain kokeisiin, mikä on hyvä asia, Piipponen toteaa.

Lammilta löytyy kaikki tarpeellinen

Piipposten perheeseen kuuluvat Katjan ja Senjan lisäksi myös Katjan vanhempi tytär Sonja Ruuskanen, joka asuu jo omillaan Jyväskylässä, sekä Katjan aviomies Markku Piipponen. Katja Piipposen mukaan Lammilta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, ja perhe on ollut muuttopäätökseen tyytyväinen.

– Lammi on sopivan maaseutumainen paikka ja täällä on nykyajan mukavuudet kuitenkin ilman suurten kaupunkien lieveilmiöitä. Seutu on kaunista, täällä on järviä ja metsiä. Löytyy tilaa elää ja harrastaa. Nuorille on järkevää tekemistä vapaa-ajalle heidän niin halutessaan. Jos kaipaamme jotain mitä Lammilta ei löydy, niin Hämeenlinnaan, Lahteen ja Tampereellekin on kohtuullinen ajomatka.

Piipponen haaveilee ainoastaan hieman nopeammasta nettiyhteydestä, mutta sellainenkin on pitäjään tulossa, kun valokuidun rakentaminen on alkamassa Lammilla kesällä 2023. Muuten onkin kaikki kunnossa.

– Sanotaanko vaikka näin, että Lammilla kasvava lapsi tai nuori saa vahvan ja terveen kivijalan elämälleen ennen omaa matkaansa maailman tuiskujen tuiverruksessa, Piipponen suosittelee.

Lammin lukiossa alkaa syksyllä 2023 uusi luonto- ja ympäristölinja. Linjalle haetaan yhteishaussa. Lukio järjestää esittelyillan ysiluokkalaisille ja heidän huoltajilleen 15.2.2023 kello 18. Tervetuloa tutustumaan Lammin lukioon!

Sivua päivitetty 23.1.2023 kello 09:54

Uusimmat uutiset

Lammin lukion kevään ylioppilaat

Kevään 2024 ylioppilastutkinnon tulokset on julkaistu 14.5.2024. Lukiomme uudet ylioppilaat ovat: Forsström TomasHoppania MatleenaJussila SimoJärvinen MiikaKajuutti AinoKatajamaa MiinaKervinen NiiloKoskinen OonaKärkkäinen […]

Lue lisää

14.5.2024

Lammi’s international Model UN 2023

In late November of 2023, an international Model United Nations (MUN) meeting was held in Lammi, Hämeenlinna. The meeting was a […]

Lue lisää

17.1.2024

Tulevaisuuden luonto- ja ympäristöosaajat tulevat Lammin lukiosta  

Luonto- ja ympäristölinjan ensimmäiset opiskelijat ovat pitäneet opinnoistaan. Kiitosta ovat erityisesti saaneet vierailukohteet ja mahdollisuus painottaa omaa osaamista. Syksyllä 2023 […]

Lue lisää

1.11.2023