Ajankohtaista

Ammattipaneeli antoi nuorille uskoa tulevaan

22.5.2019

Lammin lukiossa järjestettiin tiistaina 21.5. ammattipaneeli lukion junnuille (ekaluokkalaiset) ja sennuille (tokaluokkalaiset). Paneelissa viisi oman alansa ammattilaista kertoi nuorille omasta urapolustaan ja siihen vaikuttaneista tekijöistä.

Lammilaislähtöinen Elina Jouppi kertoi nuorille työstään farmaseuttina. Jouppi sanoi työn olevan paljon muutakin kuin pelkkää lääkkeiden myyntiä apteekissa ja vaativan jatkuvaa kouluttautumista. Farmaseutiksi opiskellaan yliopistossa.

Niin ikään alun perin lammilainen Andy Hopi kertoi yrittämisestä ja liiketoimintavalmentajana toimimisesta. Jos yrittäminen kiinnostaa, niin Hopin mielestä hyvä aika kokeilla yrittämistä on opiskeluaika, kun useimmilla ei vielä ole maksettavanaan asuntolainaa tai muita suuria velvotteita.

Hämeen Paikallismedian yrittäjä Esa Joensuu puhui nuorille paikallislehden vastaavan toimittajan näkökulmasta. Joensuun työuran aikana maailma on muuttunut valtavasti, etenkin viestintä- ja kirjapainoalalla, ja Joensuu arveli, että muutokset eivät ainakaan tule vähenemään nykyisten lukiolaisten työurien aikana.

Aluepäällikkö Saara Solismaa Karl Stors Endoscopy Suomi Oy:sta kertoi omasta työstään lääketieteeseen ja tähystämiseen liittyvien laitteiden parissa. Herneenpoiminnalla työuransa aloittanut Solismaa kannusti nuoria katsomaan laatikon ulkopuolelle eikä jumittumaan ajatukseen, että jos on hankkinut yhden koulutuksen, niin loppuelämä täytyisi tehdä vain ja ainoastaan kyseistä koulutusta vastaavaa työtä.

Lisäksi paneelissa mukana oli allekirjoittanut, joka korosti viestintätöihin haluaville nuorille muun muassa yleissivistyksen ja äidinkielen tunneilla hereillä pysymisen merkitystä.

Lammin lukion opinto-ohjaaja Sirkku Sarin oli tyytyväinen iltapäivän antiin.

”Melkeinpä kaikissa tarinoissa korostui, että se koulutus tai ammatti, joka lukion jälkeen valitaan, ei välttämättä tule olemaan mikään loppuelämän ammatti. Työelämä muuttuu ja erilaisten ammattilaisten tarpeet muuttuvat. Luulen, että tämä huojensi nuoria ja antoi uskoa niille, jotka välillä tuntevat ahdistusta siitä, että pitäisi osata päättää heti, mitä haluaa isona tehdä.”

Sivua päivitetty 22.5.2019 kello 08:26

Uusimmat uutiset

Opiskelijahuollon ajankohtaispäivänä pureuduttiin yhteisöllisyyden rakentamiseen

Lukiokoulutuksen opiskelijahuollon ajankohtaispäivä kokosi keskiviikkona 24.8.2022 Vanajaveden Opiston auditorioon Hämeenlinnan Jaakonkadulle opiskelijahuollon henkilöstöä, opettajia sekä opiskelijoita. Kaikkiaan paikalla oli kuutisenkymmentä […]

Lue lisää

26.8.2022

Yrittäjän päivänä Tavastia Goes Business

Tavastia lanseeraa Yrittäjän päivänä 5.9.2022 opiskelijoille suunnatun uuden kilpailun, jonka keskiössä on liikeidea. Kisaan voivat osallistua tiimeinä minkä tahansa alan […]

Lue lisää

18.8.2022

Tervetuloa uusi lukuvuosi!

Uudet ja vanhat opiskelijat, tervetuloa aloittamaan lukuvuosi Lammin lukioon keskiviikkona 10.8.! Lammin lukion lukuvuosi 2022-2023 alkaa yhteisellä tilaisuudella Lammin liikuntakeskuksen […]

Lue lisää

28.7.2022