Ajankohtaista

Ammattipaneeli antoi nuorille uskoa tulevaan

22.5.2019

Lammin lukiossa järjestettiin tiistaina 21.5. ammattipaneeli lukion junnuille (ekaluokkalaiset) ja sennuille (tokaluokkalaiset). Paneelissa viisi oman alansa ammattilaista kertoi nuorille omasta urapolustaan ja siihen vaikuttaneista tekijöistä.

Lammilaislähtöinen Elina Jouppi kertoi nuorille työstään farmaseuttina. Jouppi sanoi työn olevan paljon muutakin kuin pelkkää lääkkeiden myyntiä apteekissa ja vaativan jatkuvaa kouluttautumista. Farmaseutiksi opiskellaan yliopistossa.

Niin ikään alun perin lammilainen Andy Hopi kertoi yrittämisestä ja liiketoimintavalmentajana toimimisesta. Jos yrittäminen kiinnostaa, niin Hopin mielestä hyvä aika kokeilla yrittämistä on opiskeluaika, kun useimmilla ei vielä ole maksettavanaan asuntolainaa tai muita suuria velvotteita.

Hämeen Paikallismedian yrittäjä Esa Joensuu puhui nuorille paikallislehden vastaavan toimittajan näkökulmasta. Joensuun työuran aikana maailma on muuttunut valtavasti, etenkin viestintä- ja kirjapainoalalla, ja Joensuu arveli, että muutokset eivät ainakaan tule vähenemään nykyisten lukiolaisten työurien aikana.

Aluepäällikkö Saara Solismaa Karl Stors Endoscopy Suomi Oy:sta kertoi omasta työstään lääketieteeseen ja tähystämiseen liittyvien laitteiden parissa. Herneenpoiminnalla työuransa aloittanut Solismaa kannusti nuoria katsomaan laatikon ulkopuolelle eikä jumittumaan ajatukseen, että jos on hankkinut yhden koulutuksen, niin loppuelämä täytyisi tehdä vain ja ainoastaan kyseistä koulutusta vastaavaa työtä.

Lisäksi paneelissa mukana oli allekirjoittanut, joka korosti viestintätöihin haluaville nuorille muun muassa yleissivistyksen ja äidinkielen tunneilla hereillä pysymisen merkitystä.

Lammin lukion opinto-ohjaaja Sirkku Sarin oli tyytyväinen iltapäivän antiin.

“Melkeinpä kaikissa tarinoissa korostui, että se koulutus tai ammatti, joka lukion jälkeen valitaan, ei välttämättä tule olemaan mikään loppuelämän ammatti. Työelämä muuttuu ja erilaisten ammattilaisten tarpeet muuttuvat. Luulen, että tämä huojensi nuoria ja antoi uskoa niille, jotka välillä tuntevat ahdistusta siitä, että pitäisi osata päättää heti, mitä haluaa isona tehdä.”

Sivua päivitetty 22.5.2019 kello 08:26

Uusimmat uutiset

Lukio houkutteli Katjan perheen Lammille

Katja Piipponen muutti tyttärensä Senja Ruuskasen kanssa Lammille kesällä 2021. He etsivät perheelle uutta kotia sadan kilometrin säteellä vanhalta kotipaikkakunnalta […]

Lue lisää

23.1.2023

Tutustu Lammin lukioon – olemme täällä sinua varten!

Lammin lukion 15.2.2023 järjestetyn esittelyillan tallenne on nähtävissä etusivun linkistä. – Illan aikana haastateltiin tutor-opiskelijoitamme meidän pienen lukiomme opiskeluilmapiiristä, esitellä […]

Lue lisää

20.1.2023

Lammin lukiossa kansainvälisyys on yhteinen juttu

Kansainvälisyys ja siihen liittyvät ulkomaanmatkat ovat usein lukioajan parasta antia. Lammin lukiossa kv-toiminta on aktiivista ja kaikille mahdollista. Lammin lukiossa […]

Lue lisää

17.1.2023