Ajankohtaista

Ammattipaneeli antoi nuorille uskoa tulevaan

22.5.2019

Lammin lukiossa järjestettiin tiistaina 21.5. ammattipaneeli lukion junnuille (ekaluokkalaiset) ja sennuille (tokaluokkalaiset). Paneelissa viisi oman alansa ammattilaista kertoi nuorille omasta urapolustaan ja siihen vaikuttaneista tekijöistä.

Lammilaislähtöinen Elina Jouppi kertoi nuorille työstään farmaseuttina. Jouppi sanoi työn olevan paljon muutakin kuin pelkkää lääkkeiden myyntiä apteekissa ja vaativan jatkuvaa kouluttautumista. Farmaseutiksi opiskellaan yliopistossa.

Niin ikään alun perin lammilainen Andy Hopi kertoi yrittämisestä ja liiketoimintavalmentajana toimimisesta. Jos yrittäminen kiinnostaa, niin Hopin mielestä hyvä aika kokeilla yrittämistä on opiskeluaika, kun useimmilla ei vielä ole maksettavanaan asuntolainaa tai muita suuria velvotteita.

Hämeen Paikallismedian yrittäjä Esa Joensuu puhui nuorille paikallislehden vastaavan toimittajan näkökulmasta. Joensuun työuran aikana maailma on muuttunut valtavasti, etenkin viestintä- ja kirjapainoalalla, ja Joensuu arveli, että muutokset eivät ainakaan tule vähenemään nykyisten lukiolaisten työurien aikana.

Aluepäällikkö Saara Solismaa Karl Stors Endoscopy Suomi Oy:sta kertoi omasta työstään lääketieteeseen ja tähystämiseen liittyvien laitteiden parissa. Herneenpoiminnalla työuransa aloittanut Solismaa kannusti nuoria katsomaan laatikon ulkopuolelle eikä jumittumaan ajatukseen, että jos on hankkinut yhden koulutuksen, niin loppuelämä täytyisi tehdä vain ja ainoastaan kyseistä koulutusta vastaavaa työtä.

Lisäksi paneelissa mukana oli allekirjoittanut, joka korosti viestintätöihin haluaville nuorille muun muassa yleissivistyksen ja äidinkielen tunneilla hereillä pysymisen merkitystä.

Lammin lukion opinto-ohjaaja Sirkku Sarin oli tyytyväinen iltapäivän antiin.

”Melkeinpä kaikissa tarinoissa korostui, että se koulutus tai ammatti, joka lukion jälkeen valitaan, ei välttämättä tule olemaan mikään loppuelämän ammatti. Työelämä muuttuu ja erilaisten ammattilaisten tarpeet muuttuvat. Luulen, että tämä huojensi nuoria ja antoi uskoa niille, jotka välillä tuntevat ahdistusta siitä, että pitäisi osata päättää heti, mitä haluaa isona tehdä.”

Sivua päivitetty 22.5.2019 kello 08:26

Uusimmat uutiset

Kevään 2022 yhteishaussa Lammin lukioon valitut opiskelijat

Tervetuloa opiskelemaan Lammille! Eerola JyriErkko AleksiHeinonen OkkoIloranta HildaKangasmaa AinoKantola JonnaKiiliäinen AapoKoivu KaarinKopra LuukasKyyrö IirisLampola ValtteriLehtonen TinjaLientola LinneaMakiainen AnniMattila AliisaMäkelä HiskiNiemi […]

Lue lisää

16.6.2022

Lammin lukion uudet ylioppilaat

Kevään 2022 ylioppilastutkinnon tulokset on julkaistu tänään 17.5.2022. Lukiomme uudet ylioppilaat ovat: Aakkula RiannaAaltonen SanteriHaapio MiiroHiidenheimo AxelIloranta HenniJylhä SamuKainulainen SiiriKankaanmäki […]

Lue lisää

17.5.2022

Lammin lukioon hakeneiden ilta tiistaina 10.5. 2022

Lammin lukio järjestää lukioon hakeneiden illan tiistaina 10.5.2022 klo 18-20 niille 9.-luokkalaisille, jotka ovat hakeneet kevään yhteishaussa Lammin lukioon. Tilaisuus […]

Lue lisää

3.5.2022