Kauriala100

Juhlamusikaali Nuoruuden gaudeamus

25.4.2024 Kauriala100

Satavuotisjuhlamusikaali kantaa nimeä Nuoruuden gaudeamus. Musikaalin käsikirjoituksen on laatinut äidinkielen lehtori Hanna Siren. Musikaali pohjautuu historian tositapahtumiin, tyttökoulun perustamisesta nykypäivän Kaurialan lukioon. Juonta musikaalissa kuljettaa tyttökoulun henki, näpsäkkäsanainen haamu, joka seurailee koulun tapahtumia niin tyttökoululaisten kuin nykyteinienkin kanssa. Hanna Siren on myös opiskelijaryhmän kanssa harjoituttanut ja ohjannut musikaaliesityksen. 

Musiikin suunnittelusta ja ohjauksesta vastaa musiikin lehtori Minna Pitkänen. Hän on sovittanut laulusolisteille, kuorolle ja bändille useita tuttuja kappaleita. Musikaalin viimeinen teos on koulun omaa tuotantoa; Minna Pitkänen puolisonsa kanssa on säveltänyt lukion entisen opiskelijan Hilja Mörsärin runon ja lukion nykyiset opiskelijat ovat tehneet sanoituksen toiseen säkeistöön. 

Opiskelijat ovat vastanneet puvustuksesta ja lavastuksesta kuvataideopettaja Hanna Lehtosen johdolla. Lavastuksen, valaistuksen ja äänentoiston teknisestä puolesta on vastannut opiskelijoista koostuva tekniikkatiimi. 

Sivua päivitetty 25.4.2024 kello 09:39

Tutustu myös näihin kirjoituksiin

Kansainvälinen Kauriala 29.5.2023

Connecting European Schools through VR

Kaurialan lukion opiskelijat ja opettajat osallistuivat pitkin lukuvuotta 2022 – 2023 useaan kansainväliseen VR-pedagogiikkaa kehittävään Erasmus+ -rahoitteiseen yhteistyömuotoon tsekki- ja […]

Lue kirjoitus

Kauriala100 5.2.2024

Juhlavuoden logo on uusi versio Kaurialan lukion pitkäaikaisen kuvataiteen lehtori Liisa Vartiaisen suunnittelemasta koulun logosta. Logossa on kaksi vastatusten olevaa […]

Lue kirjoitus