Tekstiilit Uusiks -tapahtuma ja luennot järjestetään 17.9.2022 Vanajaveden Opiston tiloissa Hämeenlinnassa. Tapahtuma ja luennot ovat maksuttomia. Luennoille on mahdollisuus osallistua myös etänä, mikä edellyttää ilmoittautumista.

Luennot:

  • klo 10.30 Niina Väänänen

Kestävä käsityö. Käsitöiden tekeminen on mielekästä ja rentouttavaa. Mutta miten jokainen voi tehdä sitä kestävästi. Siitä kertoo käsityönopettaja, käsityötieteen tohtori Niina Väänänen.

  • klo 13 Outi Pyy

Ekologinen vaatehuolto. Jopa kolmannes vaatteen ympäristövaikutuksista syntyy sen elinkaaren aikana. Oikeilla pesuaineilla ja pyykkäämistyylillä pystyt pidentämään vaatteittesi elinikää ja säästämään rahaa. Vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy kertoo ekologisesta vaatehuollosta.

Haluatko osallistua luennoille etänä? Ilmoittautumisaikaa etäluennoille on tiistaihin 13.9. asti. Ilmoittaudu tästä, niin saat osallistumislinkin. Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, johon haluat osallistumislinkin lähetettävän. Linkki lähetetään sähköpostilla ilmoittautuneille (jos linkkiviesti ei tule, tarkista myös roskaposti). Luennot pidetään Microsoft Teams -sovelluksen välityksellä. Tallennamme luentoesitykset määräajaksi. Linkki tallenteeseen lähetetään jälkikäteen vain ilmoittautuneille. Järjestetään Vanajaveden Opiston, Ammattiopisto Tavastian, Valkeakoski-opiston ja Wahren-opiston yhteistyönä.

Tervetuloa mukaan live-tapahtumaan 17.9. klo 10-15

  • Tietoa ja ideoita tekstiilien ja vaatteiden kiertokulusta

  • Työpajat, luennot

  • Tekstiili- ja vaatekirppis, tuo ja vie-vaihtotori

  • Mukana kiertotalouden toimijoita

Vapaa pääsy!

Tapahtumassa on Tuo ja vie -vaihtotori. Voit tuoda:  

  • vaatteita ja sisustustekstiilejä (ei mattoja, peittoja, tyynyjä, patjoja)
  • kankaita
  • käsityötarvikkeita
  • käsityölehtiä ja -kirjoja

Tekstiilit Uusiks -tapahtuma päivittää tietosi tekstiilikierron nykytilasta ja kuluttajan vastuullisuudesta sekä vaikutusmahdollisuuksista! Webinaarit ja live-tapahtuma esittelevät alan toimijoita ja tekijöitä sekä erilaisia näkökulmia.

Tapahtuma tuottaa ja esittelee ideoita tekstiilien uudelleenkäyttöön sekä vaatteiden korjaamiseen ja muokkaamiseen. Webinaarien ohella järjestetään näyttelyitä, työpajoja ja kursseja.

Vuosittain järjestettävä Tekstiilit Uusiks -tapahtuma on ollut edelläkävijä jo vuodesta 2016. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Vanajaveden Opiston, Ammattiopisto Tavastian, Valkeakoski-opiston ja Wahren-opiston kanssa.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Lisätietoja antaa

Marjo Ritamäki

KM, apulaisrehtori, käsityö
Marjo.Ritamaki@kktavastia.fi
+358505257393

Sivua päivitetty 12.9.2022 kello 15.45