Musiikki

soittaja

Opiskelijoiden tekemiä videoita

Musiikki kuuluu kaikille!

Yhteismusisoinnin iloa koet kuoroissa, orkestereissa, laulu- ja soitinyhtyeissä, joita on paljon ja kaiken tasoisia. Yksilöllisemmin voit kehittää musiikkitaitojasi soitto- ja laulutunneilla. Harjoitteluvuoden huipentavat esiintymiset.

Musiikin opintopolku alkaa peruskursseilta ja ”matalan kynnyksen” ryhmistä. Polku jatkuu pienryhmiin, joissa opit tekemällä itse ja seuraamalla muita. Henkilökohtaista opetusta saat noin vartin viikossa. Jos harjoitteluintoa riittää ja haluat enemmän henkilökohtaista ohjausta, voit hakeutua yksilöopetukseen. Oppitunnit ovat melko lyhyitä, joten harjoittelethan myös kotona! Motivoituneen opiskelijan opintopaikka tunneilla säilyy muutaman vuoden, mistä johtuu aloituspaikkojen vähyys. Jos et heti saa paikkaa, kannattaa ilmoittautua jonoon!! Laulupajat ja soittoryhmät, kuorot ja orkesterit ovat myös hyvä valinta yksilötuntivuosien jälkeen. Musiikki on elämäntapa – anna sen soida!

Lisätiedot ja opintoneuvonta

Musiikin suunnittelijaopettaja Hanna Vainionpää, p. 050 528 7523, hanna.vainionpaa@kktavastia.fi. Muiden opettajien yhteystietoja voi kysyä toimistosta, ellei niitä mainita kurssien esittelyteksteissä.

Hyvä tietää soiton ja laulun opetuksesta

Laulu- ja soittotunneilla henkilökohtaisen opetuksen määrä vaihtelee ja siitä johtuvat erilaiset kurssimaksut. Ne laskutetaan lukukausittain kahdessa erässä. Opetusajat sovitaan opettajan kanssa tarkemmin ennen kurssin alkua ja aikaa ei yleensä voi muuttaa kesken kurssin. Jos oppilas ei pääse opetusajalleen omien menojensa vuoksi, jää tunti opetuskerralta pitämättä. Opetuskertoja on pääsääntöisesti 12 syksyllä ja 13 keväällä. Niihin voi kaikilla kursseilla sisältyä myös ryhmäopetusta ja vapaaehtoista esiintymistä.

Opettaja tai hänen sijaisensa korvaa opettajan sairastumisen vuoksi pitämättä jääneet tunnit. Tämä saattaa vaikuttaa kurssin loppumisajankohtaan.

Musiikin opiskelijoiden tulee ottaa huomioon oppitunneilla, harjoituksissa ja esiintymistilanteissa mahdollinen melualtistus ja hankkia tarvittaessa kuulosuojaimet. Kuulosuojainten hankinnassa opastusta saa opettajalta.

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572
ma–to klo 10–16

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia