Kuvataide

Anna taiteen koskettaa. Kokeile, innostu ja nauti!

Kuvataidekursseilla tutustutaan visuaalisen ilmaisun eri muotoihin, vahvistetaan havaintokykyä ja kehitetään kuvallista ajattelua. Opiskelijaa kannustetaan nauttimaan kuvataiteesta, arvostamaan omaa ja muiden työskentelyä.

Kuvataidekurssit tarjoavat välineitä ja väylän oman kuvataidesuhteen luomiseen. Oikeanlaisen kurssin valitsemisella opiskelija voi suunnitelmallisesti laajentaa kokemuspohjaansa kuvantekemisessä. Visuaalista ilmaisuaan ja taitojaan voi kehittää koko vuoden kestävillä kursseilla, joita on aloittelijoille soveltuvista kursseista aikuisten taiteen perusopetuksen ja avoimen yliopiston monivuotisiin opintokokonaisuuksiin.

Kokeile ja haasta itseäsi lyhyillä kursseilla, joilla keskitytään intensiivisesti tiettyyn teemaan tai ilmiöön. Kuvataidekurssit sopivat myös visuaalisten alojen ammatillisiin opintoihin pyrkiville valmistautumiseen.

Vanajaveden Opisto tekee yhteistyötä Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n kanssa, www.hameenlinnantaiteilijaseura.fi. Ammattitaiteilijat jakavat osaamistaan ja kokemustaan kursseillamme.

 Näyttelytoiminta on olennaisesti opiskeluun kuuluvaa: luovaan työskentelyyn kuuluu työn esillepano sekä katseltavaksi ja arvioitavaksi asettaminen. Näyttelyt ovat ikkuna oppimiseen ja kehittymiseen. Vierailut näyttelyihin ja opintomatkat voivat olla osa kurssin sisältöä.

Ilmoittaudu ajoissa ja anna sähköpostiosoitteesi

  • Kurssin käynnistymisestä päätetään viikkoa ennen sen alkamista, ellei kurssin kohdalla mainita toisin.
  • Kurssikohtaiset kokoontumispäivät, tarkempi sisältö ja tietoja tarvittavista työvälineistä tai materiaaleista, ks. ilmoittautuessasi netissä ko. kurssin kohdalla ”lisätiedot”.
  • Lyhyille intensiivikursseille ilmoittautuneille lähetetään yleensä tiedot tarvikkeista – anna sähköpostiosoitteesi ilmoittautuessasi.
  • Materiaalit ja välineet opiskelija hankkii itse.

Keväällä alkavista kuvataiteen kursseista ilmoitetaan vuodenvaihteen VOP-lehdessä ja uutiskirjeessä – tilaa VOPin uutiskirje!

Opintoneuvonta ja lisätiedot

 Suunnittelijaopettaja Marjo Ritamäki, puh. 050 5257393, marjo.ritamaki@kktavastia.fi

Vanajaveden Opisto

Jaakonkatu 28
13100 Hämeenlinna

Asiakaspalvelu puh. 03 6212 572
ma–to klo 10–16

vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia