Hämeenlinna 189.00 € (Laskuerät: 2) to 13:00–16:00 Täynnä, voit ilmoittautua varalle

Keramiikka, torstai-iltapäivä

Syyslukukausi: 12.9.–14.11.2024 (kertoja: 9)
Kevätlukukausi: 9.1.–20.3.2025 (kertoja: 11)

Aloita torstai-iltapäiväsi rauhallisella työskentelyllä saven parissa. Opit keramiikan käsinrakentamisen perus- ja erikoistekniikoita, ja toteutat itse suunnittelemiasi esineitä. Kurssin käytyäsi ymmärrät keramiikkaesineen valmistus- ja polttoprosessin, osaat lasitus- ja koristelutekniikoita sekä valmistaa esineitä omien suunnitelmien pohjalta. 

Kurssi on on aikuisten kurssi ja suunnattu sekä aloittelijoille että keramiikkaa pidempään harrastaneille. Kurssilla tarvitset omia keramiikkatyökaluja. Ilmoittautuneille lähetetään kurssikirje viikkoa ennen kurssia, josta selviää kurssille mukaan otettavat tarvikkeet ja työkalut. Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu. 

Läsnäolo ensimmäisellä kurssikerralla on tärkeää savi- ja lasitetilauksen takia.

Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun. Kurssi ei kokoonnu syys- ja talvilomaviikolla. 

Viimeisten valmiiden teosten noutokerta ja loppukatselmus to 8.5. klo 15.00-15.45.

Lisätiedot

Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu.
Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun.

Osaamistavoitteet

Opiskelija suunnittelee ja valmistaa keramiikkaesineen tai -veistoksen keramiikan perustekniikoita hyödyntäen ja materiaalin vaatimukset huomioiden. Kurssin käytyään opiskelija osaa: suunnitella keramiikkaesineen huomioiden muodon ja materiaalin vaatimukset, viimeistellä esineen, toteuttaa tarkoituksenmukaisen lasituksen, ymmärtää esineen kuivumis- ja polttoprosessin, arvioida työskentelyään, arvioida valmistamansa tuotteen, työskennellä turvallisesti, ergonomisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, huomioida työskentelyssään ryhmän muut jäsenet.

Arviointi

Osaamisen osoittaminen: Opiskelija suunnittelee keramiikkaesineen, valitsee muotoon sopivan saven, tekniikan ja lasitteen. Opiskelija valmistaa esineen, viimeistelee ja lasittaa sen. Opiskelija arvioi suullisesti esineen visuaalista ja teknistä onnistumista.

Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty.

Kurssi nro: 1198105
Opettaja: Anna-Kaisa Haanaho
Opetuspaikka: Vanajaveden Opisto, lk 0503 Muoto, Jaakonkatu 28 Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri

Laskuerät: 2
Erä 1/2: 94.50 €
Erä 2/2: 94.50 €