Janakkala 200.00 € (Laskuerät: 2) ti 14:15–17:15 Paikkoja jäljellä

Keramiikka, tiistai-iltapäivä, Turenki

Syyslukukausi: 10.9.–19.11.2024 (kertoja: 10)
Kevätlukukausi: 14.1.–25.3.2025 (kertoja: 11)

Opit keramiikan käsinrakentamisen perustekniikoita (nipistely-, makkara-, ja levytekniikan) joiden avulla voit toteuttaa itse suunnittelemiasi esineitä. Valmis esine voi olla esimerkiksi kulho tai veistos. Kurssin käytyäsi osaat kuvata keramiikkaesineen valmistus- ja polttoprosessin, sekä osaat keramiikan lasittamisen perusteet ja valmistaa yksinkertaisia esineitä omien suunnitelmien pohjalta.

Kurssi on aikuisten kurssi ja suunnattu sekä aloittelijoille että jo hieman kokemusta keramiikasta omaaville. Kurssilla tarvitset omia keramiikkatyökaluja. Ilmoittautuneille lähetetään kurssikirje viikkoa ennen kurssia, josta selviää kurssille mukaan otettavat tarvikkeet ja työkalut.

Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu. Läsnäolo ensimmäisellä kurssikerralla on tärkeää savi- ja lasitetilauksen takia. Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun.

Kurssi on osaamisperustainen. Kurssi ei kokoonnu syys- ja talvilomaviikoilla. Viimeisten valmiiden teosten noutokerta ja loppukatselmus toukokuussa ti 6.5. klo 16.30-17.15.

Lisätiedot

Savet ja lasitteet tilataan yhteistilauksena ja niistä peritään materiaalimaksu. Kurssimaksu 2 erässä, sisältää keramiikan polttomaksun.

Osaamistavoitteet

Opiskelija suunnittelee ja valmistaa keramiikkaesineen tai -veistoksen keramiikan perustekniikoita hyödyntäen ja materiaalin vaatimukset huomioiden. Kurssin käytyään opiskelija osaa: suunnitella keramiikkaesineen huomioiden muodon ja materiaalin vaatimukset, viimeistellä esineen, toteuttaa tarkoituksenmukaisen lasituksen, ymmärtää esineen kuivumis- ja polttoprosessin, arvioida työskentelyään, arvioida valmistamansa tuotteen, työskennellä turvallisesti, ergonomisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, huomioida työskentelyssään ryhmän muut jäsenet.

Arviointi

Osaamisen osoittaminen: Opiskelija suunnittelee keramiikkaesineen, valitsee muotoon sopivan saven, tekniikan ja lasitteen. Opiskelija valmistaa esineen, viimeistelee ja lasittaa sen. Opiskelija arvioi suullisesti esineen visuaalista ja teknistä onnistumista. Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty.

Kurssi nro: 1198416
Opettaja: Anna-Kaisa Haanaho
Opetuspaikka: Turenki, Koljalantie 7, A-rak. taideluokka, Koljalantie 7 Janakkala

Näytä kurssin kalenteri

Laskuerät: 2
Erä 1/2: 100.00 €
Erä 2/2: 100.00 €