Hattula 176.00 € (Laskuerät: 2) to 17:30–20:30 Paikkoja jäljellä

Puutöitä monipuolisesti, Iittala

Syyslukukausi: 12.9.–28.11.2024 (kertoja: 11)
Kevätlukukausi: 9.1.–10.4.2025 (kertoja: 13)

Valmistetaan oman lähtötason ja ideoiden mukaan mm. huonekaluja, käyttötavaroita, kodin sisustustarpeita. Mahdollisuus on myös rakentaa eri tyyppisiä pöytä-, seinä- ja kaappikelloja. Samalla karttuu hyvä annos puusepäntaitoja. Kurssi sopii sekä vasta-alkajalle että pidemmälle edenneelle. 

Ideoiden pohjalta tutustutaan muotoilun ja suunnittelun perusteisiin, eri liitos- ja rakennetyyppeihin, eri puulajien tunnistamiseen ja käyttökohteisiin, puusepänkoneiden ja -käsityövälineiden käyttöön. Käydään läpi liimaukset ja tarpeeseen soveltuvat pintakäsittelyaineet. 

Opit suunnittelemaan ja valmistamaan puusta tarpeiden mukaisia esineitä. Osaat valita sopivan puulajin, käyttää puusepäntyökoneita ja valita sekä käyttää käsityökaluja työvaiheiden eri tarpeissa. Osaat valmistaa puusepänliitoksia eri rakenteissa ja käyttökohteissa. Osaat valita oikean liiimatyypin ja pintakäsittelyaineen kohteen mukaan. Omien ideoiden toteutuksessa mitoitus ja tavat työstää puuta tulevat huomaamatta ja luonnostaan tutuiksi. Puusta löytyy aina uutta opittavaa! 

Huom! Kurssin pitopaikka pitopaikka siirtynyt väliaikaisesti Iittalan yhtenäiskoulun tiloihin. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä.

Lisätiedot

Opiskelijan omat: puutavara, liimat, pintakäsittelyaineet. Helat
verstaalla valmiina: käsityökalut ja -koneet, puutyöstökoneet ja perusmäärä jyrsin- ja poranteriä

Kurssi nro: 1107504
Opettaja: Sami Hasila
Opetuspaikka: Iittalan yhtenäiskoulu, tekninen lk., Hollaajantie 2 Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri

Laskuerät: 2
Erä 1/2: 88.00 €
Erä 2/2: 88.00 €