Vertaisohjaajat innolla mukana

Eturivi: Mirja Käki, Aila Numminen, Sini Pitkänen, Sari Vahtera, Anja Virta ja Lea Kekoni. Takarivi: Jorma Railio, Timo Holappa, Seppo Ahonen, Mika Pelvola, Hannu Joensuu, Eino Hietaranta, Timo Kuosmanen, Rauno Aaltonen ja Tiina-Riitta Lehtonen. Kuvasta puuttuu neljä vertaista.

Hyvä, osaava ja innokas porukka

Vanajaveden Opiston Arjen digitaidot haltuun -hanke on käynnistynyt hyvin. Joitakin opastuksia on jo järjestetty, ja kunnolla ilmaiset sähköisen asioinnin opastukset alkavat syksyllä.

Keväällä 2019, kun hankkeeseen haettiin vapaaehtoisia vertaisohjaajia opettajien tueksi, tulos oli rohkaiseva: vertaisten perehdytystilaisuuksiin osallistui 18 innokasta, miehiä ja naisia, jotka pääsevät tositoimiin syksyllä digikerhojen käynnistyessä Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan kirjastoissa. Opastusta annetaan kaikissa kahdeksassa lähikirjastossa.

– Meillä on hyvä, osaava ja innokas porukka, joiden kanssa voi luottavaisin ja hyvillä mielin lähteä kohti syksyn kerhoja, projektityöntekijä, tietotekniikan opettaja Mika Pelvola sanoo

Myös Vanajaveden Opistossa tiloissa tulee toimimaan digikerho ja sen lisäksi ilmaisia tietotekniikkakursseja aloittelijoille.

Digikerhot on tarkoitettu helpoksi tavaksi tutustua sähköiseen asiointiin ilman ennakkovaatimuksia:

– Meillä tulee olemaan rento ja mukava ilmapiiri, jossa voidaan tutustua digimaailmaan. Yhdessä tekemisen meininki, Mika vakuuttaa.

”Kysy rohkeasti neuvoja!”

Jorma Railio, yksi vertaisohjaajista, sanoo olevansa win–win-tilanteessa:

– Digiasioissa on kaikilla sekä annettavaa että opittavaa.

Jorman neuvo on tämä:

– Opettele yksi asia kerrallaan, ja kertaa oppimasi asia kunnolla. Harjoittele huolella ja etene asioissa rauhallisesti ja kärsivällisesti. Ikäihminenkin oppii jos vain haluaa oppia. Muista, että uuden oppimiseen kuuluu usein myös vanhasta pois oppiminen.

Sini Pitkänen käyttää sekä työssään että vapaa-ajallaan päivittäin erilaisia digityökaluja, ohjelmistoja ja some-kanavia. Hän lähtee hyvillä mielin mukaan toimintaan:

– Nöyränä, mutta avoimin mielin. Pyrin jakamaan osaamistani kaikille, jotka siitä voivat saada hyötyä. Samalla opin myös itse uusia asioita. Paras palkinto tästä on kokea onnistumisen tunne yhdessä “opastettavan” kanssa.

Digipulmien kanssa painiskeleville Sini antaa neuvon:

­– Kysy rohkeasti neuvoja. Aloita sähköinen asiointi nyt heti, niin huomenna se jo sujuu. Käytä hyväksesi tarjolla olevat digikerho-tilaisuudet, ne ovat maksuttomia ja olemme kaikki siellä vain sinua varten. Nähdään syksyllä!

Ilmaiset digikerhot ja kurssit löytyvät täältä.

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu
puh. 03 6581 800
ma–to klo 10–16
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia