Kurssien sisällöistä

Lapsi ja vanhempi 

Kantoliinatanssi

Tanssitunnin liikkeet pohjautuvat latinalaistansseihin, lisäksi kokeillaan muitakin rytmejä. Paras ikä tanssin aloittamiseen on 1-8kk synnytyksestä. Vauva on tunnin ajan kantoliinassa tai kantorepussa, jossa hän keinahtelee tanssin tahtiin äitinsä/isänsä lähellä. Tanssi yhdessä toisten vanhempien kanssa lisää myös sosiaalista yhteenkuuluvuutta.

Vauvatanssi

Tule viettämään yhteinen hetki 3 kk-1 v. vauvasi ja muiden vanhempi-vauva-parien kanssa. Tehdään lihasharjoituksia, venytellään, tanssitaan, keinutellaan ja lorutellaan vauvan kanssa ja vauvan vierellä. Olette molemmat tervetulleita sellaisena kuin olette, väsyneinä tai pirteinä, äkäisinä tai nauravaisina. Ota mukaan jumppamatto. Huom! Ilmoittautuminen aikuisen nimellä.

Telmi lapsesi kanssa 1–4-v.

Aikuisen yhteinen liikuntahetki lapsen kanssa, jossa kehitetään lapsen perusliikunta- ja karkeamotorisia taitoja monipuolisten ja hauskojen leikkien avulla.  Lastenmusiikin ja välineiden (pallot, hernepussit, narut ym.) avulla luomme kannustavan ja kehittävän ilmapiirin joka tarjoaa onnistumisen ja ilon hetkiä lapselle ja aikuiselle. Lapsesi oppii olemaan osana ryhmää ja hänen sosiaaliset vuorovaikutustaitonsa kehittyvät.

Lapset ja nuoret

Tanssirasia-koulutuskokonaisuus

Nuorten TanssiRasia- koulutukseen on paikkoja nyt vapaana 11-15-v. (2005-2008 synt.) Kun haluat lapsellesi tavoitteellista tanssiharrastusta (nyky-, show- ja jazztanssia, akrobatiaa), jossa kokoonnutaan koko lukuvuosi kaksi kertaa viikossa, kolmas kerta viikossa ajalla 15.9.-27.10 ja 12.1.-16.2. sekä osallistutaan tapahtumiin, esityksiin ja kilpailuihin/katselmuksiin, niin ilmoita hänet mukaan TanssiRasiaan.

Opistolla ei ole koulutukseen mitään pääsyvaatimuksia tai koetansseja. Kaikki ovat tervetulleita! Kilpailuihin tulevat esiintymisasut ja lukuvuoteen sisältyvät 88 tanssituntia kuuluvat kurssihintaan 197€ joka on koko lukuvuoden maksu. Opettajina toimivat nuoret, monipuoliset ja innokkaat tanssin ammattilaiset Nella Kaartinen ja Jemina Pekkonen.

TanssiRasia-koulutuksesta voi tiedustella lisää ennen ilmoittautumista alkaen 5.8. tuija.telen-setala@kktavastia.fi tai p. 040 8686 004.

Tanssiaakkoset 3–6-v.

Kurssilla tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

miniSirta 3–6-v.

Lapsi tutustuu luovan liikkeen avulla sirkuksen ja tanssin maailmaan lapselle ominaisin keinoin. Tunti koostuu teemoittain akrobatiasta, tasapainoilusta, temppuradoista, luovista harjoitteista sekä pienistä tansseista, tilaa ja tasoja hahmottaen. Opetuksen tehtävänä on herättää tanssin ja liikkumisen riemu.

Tanssieskari

Tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

Baletti 

Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia. Baletti vahvistaa kehon hallintaa, notkeutta sekä tukee lapsen myönteisen minäkuvan syntymistä. Tavoite on myös herättää liikunnan iloa! Baletinopetus on monipuolista ja sopii monenlaisille tanssinharrastajille. Tunnilla opitaan baletin tekniikkaa, estetiikkaa ja mimiikkaa. Opetusmetodeina ovat myös mielikuvien käyttö ja erilaiset materiaalit, mm. kankaat, pallot ja kuminauhat. Opetus sisältää tanssin perusteita, ilmaisua, luovia harjoitteita sekä pieniä tansseja.

Breikkileikki – poikien tempputanssi 6–8-v.

Tunti on vauhdikas ja energinen poikien oma tunti, jossa temppuillaan, tasapainoillaan ja tanssitaan oppien samalla liikkumisen perustaitoja. Tunneilla käytetään avuksi erilaisia temppuratoja ja välineitä, sekä tutustutaan tanssin peruselementteihin ja rytmiikkaan.

Breikkileikki – tempputanssi 5-7-v tytöille ja pojille

Kts. edellä

Kepparitanssi 6-10-v.

Tunneille tarvitset mukaan keppihevosesi ja iloisen mielen. Tunneilla tutustutaan toisiimme ja keppihevosiimme tanssien ja ratsastaen.

Fortnite style 8-12-v.

Tule pitämään hauskaa ja hikoilemaan Fortnite-hengessä! Tällä kurssilla tutuksi tulevat flossaus, RideThePony, Fresh, däppäys ja monet muut hittiliikkeet suositusta Fortnite-pelistä! Opettelemme pelistä tuttuja liikkeitä, yhdistelemme niitä toisiinsa ja eri tanssityyleihin. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, eikä Fortnite-pelinkään tarvitse olla ennestään tuttu. Jalkaan kannattaa laittaa lenkkarit, tennarit tai muut vastaavat kengät.

Showtanssi

Käydään monipuolisesti läpi eri tanssityylejä ja opetellaan tekniikoita, lämmitellään, tehdään salin poikki askel- ja tanssiharjoituksia, opetellaan pieniä koreografioita, lisäksi erilaisia lihaskunto- ja venyttelyharjoituksia.

Mtv-dance

Vauhdikkaalla tunnilla tanssitaan eri aikakausien hittibiiseihin ja otetaan vaikutteita uusista sekä vanhoista musiikkivideoista sekä musikaaleista, joten tanssilajit vaihtelevat monipuolisesti ja sekoittuvat sulavasti keskenään. Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn ja lihaskunto-osion, mutta pääpaino tunnilla on tanssimisessa, jonka kautta harjoittelemme rytmiikkaa, kehon käyttöä, koordinaatiota ja musiikin kuuntelua. Opettelemme ensin yksittäisiä liikkeitä ja lyhempiä sarjoja, joita yhdistelemme lopputunnista koreografiaksi. Tunnille on hyvä varata tanssimiseen sopivat jalkineet, kuten tanssilenkkarit tai muut vaaleapohjaiset sisäkäyttöön tarkoitetut kengät, mutta tämä ei ole pakollista ja ilman kenkiäkin tunnilla pärjää.

Tanssiakrobatia

Tanssiakrobatiassa kehitetään kehon kokonaisvaltaista liikkumista ja harjoitellaan temppuja kuten kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä. Harjoittelussa yhdistyy kehonhallinta ja tanssin virtaavuus. Kurssin ja taitojen edetessä perustemppuja lähdetään varioimaan haastavampiin versioihin ja yhdistelmiin, kuten käsilläseisontaan ja siltakaatoihin. Tunnilla tehdään aina alkulämmittely, joka sisältää mm. lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Tavoitteena on yhdistellä sulavasti akrobaattisia elementtejä tanssin liikesarjoihin. Vaatetuksena ihoa myötäilevät vaatteet, paljaat jalat tai tossut, juomapullo.

Bellaze – latinalaistanssit

Latinalaistansseja 4-17-vuotiaille kunkin ikäluokan tason mukaan.

Aikuisten tanssi

Aikuisbaletti

Baletti on yksi tanssitaidemuoto ja länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia sekä miimistä elekieltä, jolla tanssijat kertovat tunteistaan, kommunikoivat keskenään ja tulkitsevat katsojille kertomuksen sisältöä.

Nykytanssi

Nykytanssin muodot elävät vahvasti ajan mukana ja niistä eriytyy jatkuvasti uusia tyylisuuntia. Nykytanssissa yhdistyvät modernin ja jazztanssin eri tekniikat, tanssin piirteitä kunnioittaen. Nykytanssi kehittää kehontuntemusta, -hallintaa, koordinaatiota ja voimaa sekä etsii uutta tapaa liikkumiseen.

Jazztanssi

Jazztanssi on saanut vaikutteensa afrikkalaisista kansantansseista, mutta se on kehittynyt pääasiallisesti Yhdysvalloissa, jossa mustat lisäsivät tanssiperinteeseensä muun muassa irlantilaisia jalkarytmejä. Varsinaisesti jazztanssin omana lajinaan katsotaan syntyneen 1900–luvulla.

Show – koreo

Tunti yhdistelee mm. jazztanssin, nykytanssin ja katutanssin eri tekniikoita. Tunti sisältää lämmittelyn, tekniikkaharjoituksia ja kehonhuoltoa, mutta pääasiassa keskitytään vaihtuvan koreografian harjoitteluun. Tunnin taso on avoin, ja määräytyy muodostuvan ryhmän mukaan.

Sololatinos, latin style, fiesta latina

Tunneilla tanssitaan erilaisia latinalaistansseja ilman paria, hyvän musiikin tahdittamana.

Dance groove

Lattareita, discoa, suomipoppia, listahittejä, klassikoita…, oikeastaan mitä vaan. Taatusti hien pintaan saava tanssillinen tunti jossa tärkeintä on liikkuminen ja iloinen meininki. Joten oletko valmis? Seuraa johtajaa ja groove to the music!

Reggaeton

Reggaeton on latinalaistanssi, joka on saanut monipuoliset vaikutteensa mm. hip hopista ja Karibian sekä Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Musiikki tempaa mukaansa ja koko vartalo saa kyytiä.

Partyfit

Hikistä ja hauskaa treeniä kuumimpien listahittien ja vanhojen suosikkien tahdissa. Tehokas ja iloinen treeni sinulle, joka rakastat tanssimista! Tunnin lopussa lyhyet venyttelyt.

Parisalsat

Tanssitaan kuubalaista salsaa eli casinoa parin kanssa. Voit osallistua kurssille joko parin kanssa tai yksin, tunnilla vaihdetaan paria. Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa, tunnilla toimii parinvaihto.

Paritanssit

Kursseilla oltava oma pari ja kaikki ilmoittautuvat etukäteen!

Lavatanssit ja lavalattarit

Tarkempiin kurssisisältöihin ja tasoihin kannattaa tutustua kurssikohtaisesti, koska ne voivat vaihdella opettajan mukaan.

Parisalsa

Kuubalaista salsaa.

Bugg

Vauhdikas tanssilavojen suosikki Bugg tanssitaan menevään svengaavaan musiikkiin. Tanssina se on erittäin urheilullista, iloista ja energistä.

Itämainen tanssi ja intialainen bollywood

Harjoitellaan itämaisen tanssin tekniikkaa lumoavan arabimusiikin tahdissa. Intialainen bollywood mukailee intialaista elokuvatanssia.

Tahitilainen tanssi

Tahitilaisessa tanssissa harjoitellaan erilaisia lantioliikkeitä, tanssisarjoja ja tarinaa kertovia tai jonkin teeman ympärille kietoutuvia koreografioita. Tunneilla tanssitaan ote’aa, joka on kuuluisaa tahitilaista rumputanssia, ja ’aparimaa, joka on supernaisellista, aaltoilevaa ja siroa tanssia. Tahitilaisen tanssin perusliikkeitä ovat erilaiset lantioympyrät, -kahdeksikot ja sivuliikkeet. Tanssiessa lantio tekee omaa liikettään ja ylävartalo pyritään pitämään paikoillaan käsien liikkuessa itsenäisesti suhteessa lantioon. Tahitilainen tanssi tekee hyvää alaselän ja vatsan seudun lihaksille.

Afro

Afrikkalainen musiikki johdattaa hauskaan ja monipuoliseen liikkumiseen. Kunto kohoaa ja perusliikkeet parantavat mm. rintakehän, selän ja lantion liikkuvuutta. Liikkeistä muodostetaan helpot koreografiat.

Rivitanssi

Nautitaan tanssimisesta ja oppimisesta vaihtelevien tyylilajien merkeissä aina valsseista ja lattareista funkyyn.

Street dance

Tunneilla perehdytään eri street-/katutanssilajeihin mm. hip hop, popping ja break dance, tuntiin sisältyy tekniikkaa, groovea ja musikaalisuutta.

Flamenco

Jatkamme tutustumista espanjalaisen flamencotanssin liikekieleen, latautuneeseen tunnelmaan ja rytmeihin. Sevillanas olisi hyvä olla ennestään tuttu. Varusteista tärkeimmät ovat kopisevat kengät, tukeva korko max 6 cm. Leveähelmainen, pitkä hame suositeltava. Opettajalta lisätietoja varusteista.

Burleski

Mitä se sellainen Burleski on? Entä Shimmy, Shake, Bump and Grind? Tunneilla tullaan tutuksi Burleskissa yleisesti käytettyjen tanssi liikkeiden kanssa, erilaisten harjoitteiden kautta. Karistetaan kiire ja viikon huolet sekä murheet hartioilta. Tunnin ajan korostetaan oman naisellisuuden parhaita puolia ja tuetaan itsevarmuutta. Opitaan koreografiaa. Tunnin aluksi kehon lämmittely ja venyttely, erilaisia harjoitteita sekä koreografiaa. Nämä tunnit sopivat kaikille aikuisille tanssitaitoon, ikään tai kokoon katsomatta. Mukaan voit ottaa korkokengät, joilla on mukava liikkua ja tanssia. Joustavat, vartaloa myötäilevät vaatteet, jotta näet oman vartalosi liikkeet sekä hansikkaat, mieluiten pitkät hansikkaat. Hiusten ja meikin laittaminen on sallittu, siitä tulee hyvä fiilis.

Musikaalitanssi

Tunneilla heittäydytään näyttämö- sekä elokuvamusikaalien maailmaan. Tutustumme musikaalikoreografioiden tyyleihin sekä liikekieliin harjoittaen lisäksi ilmaisua. Tule mukaan etsimään Broadway-tunnelmaa & nauttimaan tanssimisesta!

Mahtavat miehet tanssii

Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti eri tanssityylejä (mm. nykytanssi, jazztanssi, katutanssi) rennolla meiningillä. Tällä kurssilla ei peileihin TUIJOTETA! Tunti sisältää koordinaatiota, kehonhallintaa ja liikkuvuutta kehittäviä rytmikkäitä harjoituksia sekä kehonhuoltoa. Tervetuloa pitämään hauskaa tanssin parissa, olit sitten kuinka kankea aloittelija tahansa tai jo aiemmin tanssia tai muuta liikuntaa harrastanut.

Kuntotanssi

Vauhdikas tanssiharjoituksiin pohjautuva kuntotunti. Tule juuri sellaisena kuin olet, verkkarit jalkaan ja vesipullo mukaan. Tehdään oman kunnon mukaan ja omaa kehoa kuunnellen. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Tunti sisältää monta eri tyylistä sarjaa, poikkilattianmenoja, lihaskuntoa ja lopuksi pitkät ihanat venytykset. Ohjaaja tekee aina edellä, joten mitään ei tarvitse opetella ulkoa! Lähde rohkeasti mukaan, tämä harrastus huoltaa kehon lisäksi myös mieltä!

Tansseja senioreille

Mummobaletti

Tälle kurssille voit osallistua, vaikka et ihan ”mummo” olisikaan. Jos olet joskus lapsena halunnut harrastaa tai olet joskus harrastanut balettia, niin rohkeasti mukaan mummobalettiin, jossa tavoitteena on hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito. Kurssilla keskitytään lihasten suorituskykyyn ja venyttelyyn sekä ikäihmisille tärkeään tasapainoon helppojen balettiliikkeiden avulla. Kaikki tapahtuu jokaisen henkilökohtaisen suorituksen mahdollistamalla tavalla, unohtamatta baletin satumaista kauneutta.

Iltapäivätanssit

Lavatansseja tanssitaan kurssilaisten omaan verkkaiseen tahtiin valssista fuskuun!

Leidijazz

Leidijazz tunnilla nautitaan kehon kokonaisvaltaisesta liikkeestä vailla suorituspaineita. Jazztanssille tyypillisesti tunnilla korostetaan rytmiä, ilmaisua ja kokonaisvaltaista vartalon käyttöä. Tunti koostuu lämmittely- ja tekniikkaosuudesta, lattian poikki liikkuvista sarjoista, koreografiasta sekä lempeästä kehonhuollosta. Tunti sopii kaikenikäisille vasta-alkajille tai jo aiemmin harrastaneille. Tervetuloa nauttimaan tanssin positiivista terveysvaikutuksista!

Leidisalsa

Helppo ja hauska tanssitunti sinulle joka nautit latinalaismusiikista rauhallisesti etenevään tahtiin tanssien. Et tarvitse paria.

Folkjam

Tule mukaan Suomea valloittaneeseen riemukkaaseen tanssiliikuntamuotoon FolkJamiin, jonka tavoitteena on kokea tanssin yhteisöllisyys ja ilo. FolkJamin teemoina ovat luonnollisten liikeratojen ja -laatujen hyödyntäminen, tanssin juurevuus ja maanläheisyys ilman pakonomaista puurtamista sekä ennen kaikkea tehdä liikkumisesta hauskaa. FolkJam käyttää monipuolisesti kansantanssin liikemateriaalia, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen supisuomalaiseen tyyliin.

Itämainen tanssi, ladyt

Kurssi sopii ensikertalaisille tai kertaukseksi. Harjoittelemme itämaisen tanssin tekniikkaa lumoavan arabimusiikin tahdissa. Opituista, helpoista askelkuvioista valmistamme tanssin. Monipuolista tanssiliikuntaa koko keholle!

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu ma–to klo 10–14
puh. 03 6581 800
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia