Kurssien sisällöistä

Lapsi ja vanhempi

Kantoliinatanssi
Tanssitunnin liikkeet pohjautuvat latinalaistansseihin, lisäksi kokeillaan muitakin rytmejä. Paras ikä tanssin aloittamiseen on 1–8kk synnytyksestä. Vauva on tunnin ajan kantoliinassa tai kantorepussa, jossa hän keinahtelee tanssin tahtiin äitinsä/isänsä lähellä. Tanssi yhdessä toisten vanhempien kanssa lisää myös sosiaalista yhteenkuuluvuutta.

Vauvatanssi
Tule viettämään yhteinen hetki 3 kk–1 v. vauvasi ja muiden vanhempi-vauva-parien kanssa. Tehdään lihasharjoituksia, venytellään, tanssitaan, keinutellaan ja lorutellaan vauvan kanssa ja vauvan vierellä. Olette molemmat tervetulleita sellaisena kuin olette, väsyneinä tai pirteinä, äkäisinä tai nauravaisina. Ota mukaan jumppamatto. Huom! Ilmoittautuminen aikuisen nimellä.

Telmi lapsesi kanssa 1–4-v.
Aikuisen yhteinen liikuntahetki lapsen kanssa, jossa kehitetään lapsen perusliikunta- ja karkeamotorisia taitoja monipuolisten ja hauskojen leikkien avulla.  Lastenmusiikin ja välineiden (pallot, hernepussit, narut ym.) avulla luomme kannustavan ja kehittävän ilmapiirin joka tarjoaa onnistumisen ja ilon hetkiä lapselle ja aikuiselle. Lapsesi oppii olemaan osana ryhmää ja hänen sosiaaliset vuorovaikutustaitonsa kehittyvät.

Lapset ja nuoret

Tanssiaakkoset 3–6-v.
Kurssilla tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

Sirkus&tanssi 3–6-v.
Lapsi tutustuu luovan liikkeen avulla sirkuksen ja tanssin maailmaan lapselle ominaisin keinoin. Tunti koostuu teemoittain akrobatiasta, tasapainoilusta, temppuradoista, luovista harjoitteista sekä pienistä tansseista, tilaa ja tasoja hahmottaen. Opetuksen tehtävänä on herättää tanssin ja liikkumisen riemu.

Tanssieskari
Tutustutaan tanssin maailmaan leikin, musiikki- ja perusliikunnan kautta. Lapsi oppii hahmottamaan tilaa ja oman kehon hallinta lisääntyy. Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät.

Baletti
Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia. Baletti vahvistaa kehon hallintaa, notkeutta sekä tukee lapsen myönteisen minäkuvan syntymistä. Tavoite on myös herättää liikunnan iloa! Baletinopetus on monipuolista ja sopii monenlaisille tanssinharrastajille. Tunnilla opitaan baletin tekniikkaa, estetiikkaa ja mimiikkaa. Opetusmetodeina ovat myös mielikuvien käyttö ja erilaiset materiaalit, mm. kankaat, pallot ja kuminauhat. Opetus sisältää tanssin perusteita, ilmaisua, luovia harjoitteita sekä pieniä tansseja.

Breikkileikki – poikien tempputanssi 6–8-v.
Tunti on vauhdikas ja energinen poikien oma tunti, jossa temppuillaan, tasapainoillaan ja tanssitaan oppien samalla liikkumisen perustaitoja. Tunneilla käytetään avuksi erilaisia temppuratoja ja välineitä, sekä tutustutaan tanssin peruselementteihin ja rytmiikkaan.

Breikkileikki – tempputanssi 5–7-v tytöille ja pojille
Kts. edellä

Kepparitanssi 6–10-v.
Tunneille tarvitset mukaan keppihevosesi ja iloisen mielen. Tunneilla tutustutaan toisiimme ja keppihevosiimme tanssien ja ratsastaen.

Fortnite style 8–12-v.
Tule pitämään hauskaa ja hikoilemaan Fortnite-hengessä! Tällä kurssilla tutuksi tulevat flossaus, RideThePony, Fresh, däppäys ja monet muut hittiliikkeet suositusta Fortnite-pelistä! Opettelemme pelistä tuttuja liikkeitä, yhdistelemme niitä toisiinsa ja eri tanssityyleihin. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, eikä Fortnite-pelinkään tarvitse olla ennestään tuttu. Jalkaan kannattaa laittaa lenkkarit, tennarit tai muut vastaavat kengät.

Dancedance
Käydään monipuolisesti läpi eri tanssityylejä ja opetellaan tekniikoita, lämmitellään, tehdään salin poikki askel- ja tanssiharjoituksia, opetellaan pieniä koreografioita, lisäksi erilaisia lihaskunto- ja venyttelyharjoituksia.

Commercial dance 1216-v.
Tanssitaan räväkästi revitellen tai tunteellisesti tulkiten, rohkeasti eri tanssityylejä yhdistellen musavideoiden tyyliin. Musiikkina käytetään pääasiassa dance- ja popmusiikkia.

Tanssiakrobatia
Tanssiakrobatiassa kehitetään kehon kokonaisvaltaista liikkumista ja harjoitellaan temppuja kuten kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä. Harjoittelussa yhdistyy kehonhallinta ja tanssin virtaavuus. Kurssin ja taitojen edetessä perustemppuja lähdetään varioimaan haastavampiin versioihin ja yhdistelmiin, kuten käsilläseisontaan ja siltakaatoihin. Tunnilla tehdään aina alkulämmittely, joka sisältää mm. lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Tavoitteena on yhdistellä sulavasti akrobaattisia elementtejä tanssin liikesarjoihin. Vaatetuksena ihoa myötäilevät vaatteet, paljaat jalat tai tossut, juomapullo.

Bellaze – latinalaistanssit
Latinalaistansseja 4–17-vuotiaille kunkin ikäluokan tason mukaan.

Aikuisten tanssi

Aikuisbaletti
Baletti on yksi tanssitaidemuoto ja länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia sekä miimistä elekieltä, jolla tanssijat kertovat tunteistaan, kommunikoivat keskenään ja tulkitsevat katsojille kertomuksen sisältöä.

Nykytanssi
Nykytanssin muodot elävät vahvasti ajan mukana ja niistä eriytyy jatkuvasti uusia tyylisuuntia. Nykytanssissa yhdistyvät modernin ja jazztanssin eri tekniikat, tanssin piirteitä kunnioittaen. Nykytanssi kehittää kehontuntemusta, -hallintaa, koordinaatiota ja voimaa sekä etsii uutta tapaa liikkumiseen.

Jazztanssi
Jazztanssi on saanut vaikutteensa afrikkalaisista kansantansseista, mutta se on kehittynyt pääasiallisesti Yhdysvalloissa, jossa mustat lisäsivät tanssiperinteeseensä muun muassa irlantilaisia jalkarytmejä. Varsinaisesti jazztanssin omana lajinaan katsotaan syntyneen 1900–luvulla.

Sololatinos, latin style, fiesta latina
Tunneilla tanssitaan erilaisia latinalaistansseja ilman paria, hyvän musiikin tahdittamana.

Dance groove
Lattareita, discoa, suomipoppia, listahittejä, klassikoita…, oikeastaan mitä vaan. Taatusti hien pintaan saava tanssillinen tunti jossa tärkeintä on liikkuminen ja iloinen meininki. Joten oletko valmis? Seuraa johtajaa ja groove to the music!

Reggaeton
Reggaeton on latinalaistanssi, joka on saanut monipuoliset vaikutteensa mm. hip hopista ja Karibian sekä Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Musiikki tempaa mukaansa ja koko vartalo saa kyytiä.

Partyfit
Hikistä ja hauskaa treeniä kuumimpien listahittien ja vanhojen suosikkien tahdissa. Tehokas ja iloinen treeni sinulle, joka rakastat tanssimista! Tunnin lopussa lyhyet venyttelyt.

Latin mix
Kuumia lattarirytmejä ilman paria rennolla.

Paritanssit
Kursseilla oltava oma pari ja kaikki ilmoittautuvat etukäteen!

Parisalsat
Tanssitaan kuubalaista salsaa eli casinoa parin kanssa. Voit osallistua kurssille joko parin kanssa tai yksin, tunnilla vaihdetaan paria.

Parilattarit
Tanssitaan Karibian alueen paritansseja mm. cha cha chaata, sonia ja bachataa sekä tehdään vienti-, vartalonkäyttö- ja seuraamisharjoituksia.

Lavatanssit ja lavalattarit
Tarkempiin kurssisisältöihin ja tasoihin kannattaa tutustua kurssikohtaisesti, koska ne voivat vaihdella opettajan mukaan.

Itämainen tanssi ja intialainen bollywood
Harjoitellaan itämaisen tanssin tekniikkaa lumoavan arabimusiikin tahdissa. Intialainen bollywood mukailee intialaista elokuvatanssia.

Tahitilainen tanssi
Tahitilaisessa tanssissa harjoitellaan erilaisia lantioliikkeitä, tanssisarjoja ja tarinaa kertovia tai jonkin teeman ympärille kietoutuvia koreografioita. Tunneilla tanssitaan ote’aa, joka on kuuluisaa tahitilaista rumputanssia, ja ’aparimaa, joka on supernaisellista, aaltoilevaa ja siroa tanssia. Tahitilaisen tanssin perusliikkeitä ovat erilaiset lantioympyrät, -kahdeksikot ja sivuliikkeet. Tanssiessa lantio tekee omaa liikettään ja ylävartalo pyritään pitämään paikoillaan käsien liikkuessa itsenäisesti suhteessa lantioon. Tahitilainen tanssi tekee hyvää alaselän ja vatsan seudun lihaksille.

Afro
Afrikkalainen musiikki johdattaa hauskaan ja monipuoliseen liikkumiseen. Kunto kohoaa ja perusliikkeet parantavat mm. rintakehän, selän ja lantion liikkuvuutta. Liikkeistä muodostetaan helpot koreografiat.

Rivitanssi
Nautitaan tanssimisesta ja oppimisesta vaihtelevien tyylilajien merkeissä aina valsseista ja lattareista funkyyn.

Street dance
Tunneilla perehdytään eri street-/katutanssilajeihin mm. hip hop, popping ja break dance, tuntiin sisältyy tekniikkaa, groovea ja musikaalisuutta.

Flamenco
Jatkamme tutustumista espanjalaisen flamencotanssin liikekieleen, latautuneeseen tunnelmaan ja rytmeihin. Sevillanas olisi hyvä olla ennestään tuttu. Varusteista tärkeimmät ovat kopisevat kengät, tukeva korko max 6 cm. Leveähelmainen, pitkä hame suositeltava. Opettajalta lisätietoja varusteista.

Queens on heels
Kaikille oman elämänsä kuningattarille tarkoitettu tanssitunti jolla harjoitellaan naisellista vartalon käyttöä ja eleganttia liikekieltä asennetta unohtamatta korkojen kopistessa.

Tansseja senioreille

Mummobaletti
Tälle kurssille voit osallistua, vaikka et ihan ”mummo” olisikaan. Jos olet joskus lapsena halunnut harrastaa tai olet joskus harrastanut balettia, niin rohkeasti mukaan mummobalettiin, jossa tavoitteena on hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito. Kurssilla keskitytään lihasten suorituskykyyn ja venyttelyyn sekä ikäihmisille tärkeään tasapainoon helppojen balettiliikkeiden avulla. Kaikki tapahtuu jokaisen henkilökohtaisen suorituksen mahdollistamalla tavalla, unohtamatta baletin satumaista kauneutta.

Iltapäivätanssit
Lavatansseja tanssitaan kurssilaisten omaan verkkaiseen tahtiin valssista fuskuun!

Leidisalsa
Helppo ja hauska tanssitunti sinulle joka nautit latinalaismusiikista rauhallisesti etenevään tahtiin tanssien. Et tarvitse paria.

Itämainen tanssi, ladyt
Kurssi sopii ensikertalaisille tai kertaukseksi. Harjoittelemme itämaisen tanssin tekniikkaa lumoavan arabimusiikin tahdissa. Opituista, helpoista askelkuvioista valmistamme tanssin. Monipuolista tanssiliikuntaa koko keholle!

Rivitanssi
Rivitanssi on hauskaa tanssiliikuntaa kaikenikäisille hyvän musiikin vauhdittamana. Musiikkina voi olla sekä kantria että non-kantria ja tyylilajit vaihtelevat valssista ja lattareista funkyyn. Paria tai aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita.

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu
puh. 03 6581 800
ma–to klo 10–16
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia