Kielet

tavastia-pallot_vop1Kieltenopetus rakentaa käytännön kielitaitoa, jolla selviää arkielämän viestintätilanteissa. Se myös ylläpitää ja syventää jo hankittua kielitaitoa ja tutustuttaa kielialueiden kulttuuriin ja elämänmenoon.

Kurssin alkaminen

Kurssi alkaa, kun ilmoittautuneita on minimimäärä viikkoa ennen aloituspäivää. Vaikuta sinua kiinnostavan ryhmän käynnistymiseen ilmoittautumalla ajoissa! Kursseille voi tulla myöhemminkin lukuvuoden aikana, jos niillä on tilaa.

Pienryhmän (minimi 6, maksimi 12 opiskelijaa) normaalia korkeampi kurssimaksu) on järjestely, joka mahdollistaa joidenkin pienten jatkoryhmien toiminnan.

Oppikirja

Oppikirja on mainittu kurssin yhteydessä, ja jokainen hankkii sen itse, ellei toisin ole sovittu. Mukaan voit tulla myös oppikirjan ollessa kesken. Vinkki: Kurssin tason valintaa helpottaa, jos tutustut kirjoihin etukäteen!

Lomat

Syysloma viikolla 42 ja talviloma viikolla 9.

Kielten yksilö- ja pariopetus

Tämä on räätälöity palvelu opiskelijan tarpeiden mukaan: yksilö- ja pariopetuksessa voit itse valita tason ja kehitettävän kielitaidon osa-alueen (kielioppi, sanasto, tekstin tai kuullun ymmärtäminen, puhuminen tai näiden yhdistelmä, jossakin määrin myös työelämäkieli). Opettaja auttaa tarvittaessa tasosi määrittelyssä.

Yksilö- ja pariopetusta annetaan vain yksityishenkilöille eikä kursseja voida laskuttaa yrityksiltä, yhteisöiltä tai julkishallinnolta, niiden kohdalla käänny tilauskoulutuksen puoleen. Pitämättä jääneitä tunteja ei voi siirtää seuraavalle lukukaudelle. Esteen sattuessa sovitut tunnit tulee peruuttaa suoraan opettajalle 24 h ennen tunnin alkua. Muussa tapauksessa tunti katsotaan pidetyksi. Pariopetuksessa molempien on oltava samalla taitotasolla. Jos tasoeroja on, opetus etenee alemmalla tasolla olevan mukaan. Opisto ei välitä pareja.

Hinnat
yksittäisopetus 35 €/tunti (á 45 min)
pariopetus 30 €/hlö/tunti (á 45 min)

Tiedustelut ja ilmoittautumiset
Suunnittelijaopettaja Anu Mäenpää, anu.maenpaa@kktavastia.fi.

Opintoneuvonta

Lukuvuoden aikana
Anu Mäenpää, kielten suunnittelijaopettaja, puh. 040 8696 499, anu.maenpaa@kktavastia.fi

Suomen kielen opintoneuvonta (Finnish for Foreigners)
Juha Mäkirinta, puh. 040 8696 413 tai juha.makirinta@kktavastia.fi. Lisätietoja: www.vopkoto.fi

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu
puh. 03 6581 800
ma–to klo 10–16
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia