Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kursseille kahdella tavalla:

Tiedon kurssille pääsystä saat heti ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä tiedotetta kurssin alkamisesta. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta lähetämme tekstiviestin noin viikkoa ennen. Tarkista, ettei puhelimessasi ole päällä palveluviestien estoa, jotta saat viestit. Viestien lähettäjänä näkyy VOP.

Jos kurssi on täynnä, ilmoittaudu varasijalle. Otamme peruuttaneiden tilalle opiskelijoita varasijoilta ja ilmoitamme, jos kurssipaikka vapautuu.

Kurssipaikka on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Lasku lähetetään kotiosoitteeseen tai ilmoitettuun laskutusosoitteeseen. Jos laskussa on epäselvyyksiä, ota välittömästi yhteys opiston asiakaspalveluun. Huomautuslaskut ja perinnän olemme ulkoistaneet Intrum Oy:lle. Uusille kursseille ilmoittautuminen ei ole mahdollista, mikäli erääntyneitä kurssimaksuja on maksamatta.

Laskun voi maksaa myös opiston asiakaspalveluun (käteinen, pankkikortti, kulttuuri- ja liikuntasetelit ja -kortit). Tarkista netistä kktavastia.fi/vanajaveden-opisto/info/maksutavat, miten eri maksuvälineiden kanssa toimitaan.

Näin perut osallistumisesi

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 8 päivää ennen kurssin alkamista:

  • opiston asiakaspalveluun, puh. 03 6581 800
  • sähköpostitse vop.peruutukset@kktavastia.fi
  • netissä ilmoittautumissivun omissa tiedoissa

Viikonloppuna (la–su) alkavat kurssit on peruttava edellisen viikon torstaina.

Jos perut osallistumisesi edellä mainitun 8 päivän jälkeen, laskutetaan sinulta 15 €:n peruutusmaksu edellyttäen, että kurssille jää vaadittava minimimäärä opiskelijoita, muussa tapauksessa laskutetaan puolet kurssimaksusta. Jos kurssi on jo alkanut, kurssimaksu veloitetaan kokonaan.

Osa koko lukuvuoden kestävien kurssien maksuista laskutetaan kahdessa erässä. Jos et jatka kevätlukukaudella, niin 2. erästä laskutetaan puolet.

Jos kurssi osoittautuu tasoltaan liian helpoksi tai vaikeaksi, sinulla on mahdollisuus vaihtaa kurssi kerran lukuvuoden aikana. Kurssimaksuja emme palauta, mutta maksun voit siirtää toiseen kurssiin.

Huomioithan, että laskun maksamatta jättäminen, opettajalle ilmoittaminen tai kurssilta poisjääminen ei ole peruutus. Omia yksittäisiä poissaoloja ei ole tarpeen ilmoittaa opistolle. Opiskelija ei voi käydä korvaamassa omia poissaolojaan muiden kurssien tunneilla.

Alennukset

Eläkeläisalennus

Vuonna 1954 tai sitä ennen syntyneille eläkeläisille annamme 20 % alennuksen yli 50 €:n arvoisista liikuntakursseista. Iän perusteella alennus myönnetään automaattisesti. Nuorempien eläkeläisten on esitettävä työeläkekortti viimeistään kahdeksan päivää ennen kurssin alkua. Sen voi lähettää sähköisesti vop.toimisto@kktavastia.fi tai näyttää asiakaspalvelussamme, mikäli sitä ei ole aiemmin esitetty.

Työttömän alennus

Työttömät työnhakijat saavat 50 % alennuksen yli 50 €:n arvoisista kursseista lukuun ottamatta yksilöopetusta ja taiteen perusopetusta. Työttömän alennuksen saa toimittamalla todistuksen työnhaun voimassaolosta. Todistuksen saa TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelusta ja sen voi lähettää vop.toimisto@kktavastia.fi tai tuoda asiakaspalveluumme viimeistään kahdeksan päivää ennen kurssin alkua. Todistus on voimassa koko lukuvuoden.

Janakkalan kunta myöntää hakemuksesta enintään 50 euron opintosetelin työttömille janakkalalaisille. Etua haetaan kunnan henkilöstöjohtajalta Janakkalan kunnan nettisivuilta ja palvelutoimisto Lyylistä saatavalla lomakkeella.

Vammaiskortilla opiskelevan henkilön avustajalta ei peritä kurssimaksua.

Opetuskerran peruuntuminen

Opetuskerran peruuntumisesta (esim. salivuoron peruutus, opettajan sairastuminen) ilmoitetaan opiskelijoille mahdollisuuksien mukaan tekstiviestillä. Peruuntunut opetuskerta pyritään korvaamaan myöhemmin lukuvuoden aikana. Se voidaan järjestää normaalista poikkeavana aikana ja muualla kuin vakituisessa paikassa. Koko lukuvuoden kestävistä kursseista voidaan jättää yksi kerta korvaamatta.

Opistolla on oikeus tehdä muutoksia opetusohjelmassa ilmoitettuihin kurssitietoihin.

Opiston pitämät rekisterit

Oppilaitos voi henkilötietolain (523/99) 13 § perusteella käsitellä opiskelijan henkilötunnusta. Henkilötunnus on tarpeen opiskelijan yksiselitteisessä yksilöinnissä, jota tarvitaan opiskelijan ja oppilaitoksen oikeuksien sekä velvollisuuksien toteuttamiseksi (mm. opetuksen järjestäminen, tutkinnot, todistukset, maksut).

Opiskelijan henkilötunnusta tai muita tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, vaan käytetään ainoastaan opetuksen järjestämisestä aiheutuviin toimenpiteisiin ja opiskelijarekisterin lainmukaiseen ylläpitoon. Vanajaveden Opiston opiskelijoita koskevat tiedot on rekisteröity Hellewi-järjestelmän henkilötietorekisteriin. Järjestelmän tietosuojaseloste on nähtävillä opiston asiakaspalvelussa ja www-sivuilla.

Hyödyllistä tietää

Opistolla on tapaturmavakuutus vain alle 16-vuotiaille kuvataide- ja sirkuskoulun opiskelijoille, muiden on huolehdittava itse vakuutuksistaan.

Kurssin tuntimäärä tarkoittaa oppitunteja. Oppitunnin pituus kansalaisopistossa on 45 minuuttia.

Netissä voi kurssin Lisätiedot -kohdasta tarkistaa mm. kurssin kuvauksen, kalenterin sekä opetuspaikkojen osoitteet.

Tiedote- ja markkinointiluvan antaneille lähetämme sähköpostitse uutiskirjeen, jossa kerromme mm. tulevista tapahtumista ja lukuvuoden aikana perustettavista uusista, POP-UP-kursseista!

Kansalaisopisto muilla kielillä

Tietoa opiskelusta eri kielillä: http://kansalaisopistot.fi/

Vanajaveden Opisto

Asiakaspalvelu ma–to klo 10–14
puh. 03 6581 800
vop.toimisto@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia