Yleinen

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

18.4.2024

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin iskelmääkin sekä rauhallisempia tunnelmapaloja. Vanajaveden Opiston naiskuoro Havinaa johtaa näyttelijä, laulunopettaja Annamaria Karhulahti.

Havina on tunnettu heittäytymisestä ja erilaisista teemakonserteista. Minkälaista menoa on tällä kertaa luvassa, Annamaria Karhulahti?

Havina on monipuolinen kuoro ja mielestäni konsertin ohjelmisto kuvastaa sitä. Meillä on perinteistä suomalaista iskelmää, tuttuja ulkomaisia hittejä, menevää bilemusaa mutta myös muutama rauhallisempi kappale antamassa hengähdystaukoja. Yritimme koota ohjelmiston sellaiseksi, että siinä olisi meille kaikille mukavaa laulettavaa ja ennen kaikkea jokaiselle kuulijalle jotakin. 

Miksi kuorolaulu ja kuoron johtaminen on parasta?

Itse olen laulanut erilaisissa kuoroissa kymmenvuotiaasta lähtien. Tehdessäni näyttelijänä musikaaleja iso osa työstäni koostui nimenomaan stemmalaulusta. Äänissä laulamisessa on vain aina ollut sitä jotakin, joka tuntuu minulla sydämessä. Ihmisääni on sellainen instrumentti, joka koskettaa. Ja sitten kun ääniä on vielä monia ja ne yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi, soinnuksi, lauluksi, omaksi orkesteriksi, kokonaiseksi taideteokseksi, siinä on jotain taianomaista.

Kuoron johtaminen on tuntunut todella luonnolliselta jatkumolta omaan kuoromatkaani. Todella mielelläni suljen silmät johtaessa ja vain kuuntelen ihmisääntä, kun se soi kokonaisuutena. Ja bonuksena se tunne, kun on itse tehnyt jonkin sovituksen ja kuulee jotain, mitä on omassa päässään kuvitellut, toimivan ääneen laulettuna, se on myös ihan ok. 

Mikä on oma lempibiisisi Viva la Vapun ohjelmistossa ja miksi?

Paha kysymys, koska on niin monta hyvää. Totta kai siellä on pari itse tekemääni sovitusta, joihin olen tyytyväinen, ja kuoro laulaa ne hyvin. Mainittakoon nyt vaikka Alicia Keysin Empire State of Mind part II sekä David Guettan Titanium, jotka molemmat sovitin Havinalle jo viime kesänä ja halusin ne ehdottomasti mukaan konserttiin. Pidän molempien kappaleiden tunnelmasta ja siitä kuinka monipuolisia ne ovat itsessään. Ja Havina saa kyllä biiseistä parhaat puolet esiin. 

Havinan Viva la Vappu -konsertti la 27.4.2024 klo 17 Idänpään torpalla. Pianosäestys Stefan Andersén. Liput 15 e, käteinen tai MobilePay.

Havina konsertoi kaksi kertaa vuodessa. Jouluna lauletaan joululauluja kirkossa ja keväällä karkeloidaan jonkin teeman parissa. Tänä vuonna konserttipaikkana toimii Idänpään torppa.

Sivua päivitetty 18.4.2024 kello 12.10

Uusimmat uutiset

Ilmoittautumiset syksyn 2024 kursseille

Ilmoittautuminen syksyn kursseille avautuu ma 10.6.2024 klo 9. Poikkeuksena liikunnan kurssit (830-alkuiset) sekä musiikin kurssit, jotka avautuvat ke 7.8.2024 klo […]

Lue lisää

20.5.2024

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin […]

Lue lisää

18.4.2024

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024