Ajankohtaista

Lasten kuvataidekoulu Lakun kuulumisia

12.1.2024

VOPin Lasten kuvataidekoulu osallistuu Kansanedustaja kuvataidekoululaisten silmin -näyttelyhankkeeseen. Tulossa on myös esitys, jossa lasten teatteri-, musiikki-, tanssi- ja kuvataideharrastukset kytkeytyvät toisiinsa.

Kuvataidekoulujen liitto haastoi lasten ja nuorten kuvataidekoulut kautta maan mukaan yhteiseen näyttelyhaasteeseen, jossa ideana on toteuttaa muotokuvia Suomen kaikista 200 kansanedustajasta. Näyttely toteutetaan yhteistyössä eduskunnan kanssa ja osana demokratiakasvatushanketta. Näyttely tulee esille Eduskunnan kirjastoon tammi–maaliskuussa 2025.

Lapset ja nuoret toteuttavat muotokuvat vuoden 2024 aikana eduskunnan virallisten valokuvien pohjalta. Kuvataidekoulut toivovat kansanedustajia myös eläväksi malliksi oppilaille sekä tutustumaan koulujen toimintaan. Tämä on hyvä tilaisuus keskustella oppilaiden kanssa kansanedustajan työstä sekä lapsia ja nuoria askarruttavista asioista. Lapset ja nuoret toteuttavat yhtä kuvataiteen perinnettä, muotokuvien tekemistä ja samanaikaisesti osallistuvat ja vaikuttavat yhteiskunnallisesti.

Hankkeen teemoina ovat kestävä vastuullinen taidekasvatus ja demokratiakasvatus. Vuonna 2022 samalla idealla järjestetty näyttely oli onnistunut kokonaisuus, joka saavutti laajaa mediahuomiota Suomessa sekä poiki yhteistyötä kansainvälisesti. Niinpä Virossa järjestetään vastaava hanke ja näyttely sekä avajaiset suunnitellaan tapahtuvan kummankin maan parlamenteissa samaan aikaan. Eduskunnan kirjaston näyttelyssä esitellään jokaisesta kansanedustajasta yksi toteutunut muotokuva. (Kuvataidekoulujen liiton tiedote 12.12.2023)

Lasten ja nuorten monitaiteellinen yhteistyöesitys – kumppanuuspöytä yhdistää

Vopin lasten kuvataidekoulun Janakkalan ryhmät osallistuvat Janakkalassa huhtikuussa 2023 käynnistyneeseen kumppanuuspöytätyöskentelyyn lasten ja nuorten monitaiteellisen esityksen suunnittelemiseksi. Ideana on suunnitella yhteistyössä esitys, jossa lasten teatteri-, musiikki-, tanssi- ja kuvataideharrastukset kytkeytyvät toisiinsa. Kuvataidekoululaiset suunnittelevat ja valmistavat lavasteet esitystä varten.

Lapset ja nuoret pääsevät osaksi monitaiteellista tuotantoa ja samalla eri taiteenalat esittäytyvät. Työskentelyn toivotaan poikivan yhteistyön jatkamisen ja kehittämisen tulevaisuudessakin.

Sivua päivitetty 12.1.2024 kello 14.50

Uusimmat uutiset

Ilmoittautumiset syksyn 2024 kursseille

Ilmoittautuminen syksyn kursseille avautuu ma 10.6.2024 klo 9. Poikkeuksena liikunnan kurssit (830-alkuiset) sekä musiikin kurssit, jotka avautuvat ke 7.8.2024 klo […]

Lue lisää

20.5.2024

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin […]

Lue lisää

18.4.2024

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024