Ajankohtaista

Havina etkoilee vappuun musikaaliammattilaisen johdolla

24.4.2023

Havina esiintyy riemukkaissa vapun etkotunnelmissa lauantaina 29.4.2023 klo 17 Raatihuoneen salissa. Tällä kertaa kuoron käsittelyyn pääsevät musikaalien helmet Antaa loistaa -konsertissa. Vanajaveden Opiston suojissa laulavaa kuoroa on johtanut syksystä 2022 alkaen Annamaria Karhulahti, jolla pitkä kokemus musikaalituotannoista muun muassa Lahden ja Helsingin kaupunginteattereista. Kuoroa säestää niin ikään ammattilainen, pianisti Anu Silvasti ja juontajana tunnelmaa nostattaa näyttelijä, viihteen monitoimiosaaja Miikka J. Anttila.

Havinan kevätkonserteissa on perinteisesti heittäydytty jonkin teeman tunnelmiin. Miksi juuri musikaaliteema, kuoronjohtaja Annamaria Karhulahti?

– Kun lupauduin Havinan johtoon vuosi sitten, ja kuulin vähän millaisesta kuorosta on kyse, heitin heti ilmoille ajatuksen musikaalikonsertista. Ja ajatus sai ilokseni tulta allensa! Minulle musiikkiteatterin ammattilaisena aiheeseen oli helppo tarttua, koska aihealue on tutuista tutuin.

Musikaalikappaleita on maailma väärällään, joten aineistosta ei ainakaan ollut pulaa, kun konserttia suunniteltiin. Miten valitsit kappaleet konserttiin?

– Kappaleiksi valikoitui niin ikään minulle tuttuja kappaleita ja sellaisia, joista itse pidän paljon. Tietysti yritin etsiä kappaleita mahdollisimman monipuolisesti eri aikakausilta ja tyylilajeista. Ja monet kappaleet ovat sellaisista musikaaleista, joissa olen itse ollut mukana vuosien saatossa, joten niiden materiaalikin oli helposti saatavilla.

– Moni konsertin kappaleista käsittelee erilaisuutta ja erilaisuuden sekä itsensä hyväksymistä. Ehkä kappaleet valikoituvat siksi, että aihealue puhuttelee minua henkilökohtaisesti, tai sitten kyseessä vain on sellainen aihe, jota musikaaleissa paljon käsitellään.

Musikaalit esitetään suomeksi, onko siihen jokin erityinen syy?

– Itselle näyttelijänä tuntui luontaiselta, että esityskieli musikaalikappaleissa on suomi. Vaikka jotkin käännökset eivät välttämättä toimi niin hyvin kuin alkuperäiskielellä, niin meille, joille suomi on äidinkieli, niin se on myös meidän tunteidemme kieli. Vain yhteen konsertin kappaleista ei ollut valmista suomennosta, mutta koska halusin kappaleen konserttiin, oli pakko itse tarttua kynään. Onneksi teksti puhutteli ja käännös syntyi suhteellisen helposti.

Mitä yleisö voi odottaa konsertilta?

– Yleisö voi odottaa konsertilta takuuvarmaa Havina-heittäytymistä! Ilokseni moni havinalainen otti haasteen vastaan, ja kuulemme useammankin kuorolaisen sooloilua konsertin aikana. Luvassa on iloa, riemua, mutta myös toivottavasti hieman sielua koskettavaa ohjelmistoa. Mutta aivan varmasti menoa ja meininkiä! Ja jos henki ja musiikki puhuttelee, saa jorata ja laulaa mukana. Musiikin ja musikaalin on kuitenkin tarkoitus kuulua sinne elämän hauskemmalle puolelle, pidetään konsertissakin rento ja riemukas meininki!

Havinan Antaa loistaa -musikaalikonsertti 29.4.2023 klo 17 Hämeenlinnan Raatihuoneen salissa. Johtaa Annamaria Karhulahti, säestää Anu Silvasti ja juontaa Miikka J. Anttila. Liput ovelta käteinen tai Mobilepay 15 e.

Sivua päivitetty 24.4.2023 kello 15.54

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 12.6.2023

Ilmoittautuminen VOPin lukuvuoden 2023-2024 kursseille alkaa maanantaina 12.6.2023 kello 9. Silloin voi ilmoittautua kaikille muille kursseille paitsi liikunnan ja musiikin […]

Lue lisää

15.5.2023

Uusia kursseja loppukeväälle ja alkukesälle

Toukokuussa alkaa uusia kursseja, jotka kaipaavat toteutuakseen vielä lisää osallistujia. Kesällä on tarjolla lasten taideleirejä. Tutustu valikoimaan ja ilmoittaudu mukaan! […]

Lue lisää

3.5.2023

Havina etkoilee vappuun musikaaliammattilaisen johdolla

Havina esiintyy riemukkaissa vapun etkotunnelmissa lauantaina 29.4.2023 klo 17 Raatihuoneen salissa. Tällä kertaa kuoron käsittelyyn pääsevät musikaalien helmet Antaa loistaa […]

Lue lisää

24.4.2023