Yleinen

Hae aikuisten taiteen perusopetukseen!

2.11.2023

Haku Vanajaveden Opiston aikuisten taiteen perusopetuksen, visuaalisten taiteiden perusopintoihin on marraskuussa. Perusopintojen laajuus on 30 opintopistettä ja ne alkavat tammikuussa 2024.

Aikuisille suunnattu perusopintokokonaisuus 2024–2026 alkaa tammikuussa 2024. Visuaalisten taiteiden, eli yhdistetty kuvataiteen, muotoilun ja käsityön, perusopinnot ovat laajuudeltaan 30 opintopistettä. Opinnot kestävät 2,5–3 vuotta ja ne noudattavat OPH:n taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita. Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän tavoitteena on luoda edellytyksiä elinikäiselle taiteen harjoittamiselle ja aktiiviselle kulttuurin osallisuudelle.

Vanajaveden Opiston aikuisten taiteen perusopetus on pitkäjänteistä ja monipuolista opiskelijan oman ilmaisun mahdollisuuksien etsimistä. Se on tavoitteellista oman osaamisen ja valmiuksien kehittämistä. Taiteen perusopetus tarjoaa elämyksiä sekä innostusta samanhenkisten opiskelijoiden seurassa.

Opiskelijoita rohkaistaan asettamaan omia oppimistavoitteita ja tekemään opintoihin liittyviä valintoja niiden pohjalta. Opintoja voi hyödyntää esimerkiksi työtä tukevana täydennyskoulutuksena, ammatillisiin opintoihin tai harrastuksen tavoitteellisena syventämisenä. 

Opintoihin haetaan hakulomakkeella ja hakutehtävällä. Alla olevasta hakutiedotteesta löydät lisätietoa hakemisesta ja tehtävästä. Hakuaika päättyy ma 4.12.2023 klo 16.

Jos olet jo ilmoittautunut kiinnostuneeksi ennakkokyselyssämme, sinulle on lähetetty hakutiedote sähköpostiisi.

Opiskelijavalinnasta tiedotetaan 12.–13.12.2023 sähköpostitse.

Hakulomake

Opintokokonaisuus noudattaa Opetushallituksen taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita. 

Sivua päivitetty 10.11.2023 kello 13.54

Uusimmat uutiset

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin […]

Lue lisää

18.4.2024

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024

Laulamisen ja äänenkäytön lego-palikat

Yksittäinen laulu voi sisältää teknisesti montaa eri kvaliteettia taiteellisen valinnan mukaan. Äänenkoulutushan ei ole pelkkää tekniikkaa vaan koostuu teknisen osaamisen […]

Lue lisää

7.3.2024