Yleinen

Hae aikuisten taiteen perusopetukseen!

2.11.2023

Haku Vanajaveden Opiston aikuisten taiteen perusopetuksen, visuaalisten taiteiden perusopintoihin on marraskuussa. Perusopintojen laajuus on 30 opintopistettä ja ne alkavat tammikuussa 2024.

Aikuisille suunnattu perusopintokokonaisuus 2024–2026 alkaa tammikuussa 2024. Visuaalisten taiteiden, eli yhdistetty kuvataiteen, muotoilun ja käsityön, perusopinnot ovat laajuudeltaan 30 opintopistettä. Opinnot kestävät 2,5–3 vuotta ja ne noudattavat OPH:n taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita. Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän tavoitteena on luoda edellytyksiä elinikäiselle taiteen harjoittamiselle ja aktiiviselle kulttuurin osallisuudelle.

Vanajaveden Opiston aikuisten taiteen perusopetus on pitkäjänteistä ja monipuolista opiskelijan oman ilmaisun mahdollisuuksien etsimistä. Se on tavoitteellista oman osaamisen ja valmiuksien kehittämistä. Taiteen perusopetus tarjoaa elämyksiä sekä innostusta samanhenkisten opiskelijoiden seurassa.

Opiskelijoita rohkaistaan asettamaan omia oppimistavoitteita ja tekemään opintoihin liittyviä valintoja niiden pohjalta. Opintoja voi hyödyntää esimerkiksi työtä tukevana täydennyskoulutuksena, ammatillisiin opintoihin tai harrastuksen tavoitteellisena syventämisenä. 

Opintoihin haetaan hakulomakkeella ja hakutehtävällä. Alla olevasta hakutiedotteesta löydät lisätietoa hakemisesta ja tehtävästä. Hakuaika päättyy ma 4.12.2023 klo 16.

Jos olet jo ilmoittautunut kiinnostuneeksi ennakkokyselyssämme, sinulle on lähetetty hakutiedote sähköpostiisi.

Opiskelijavalinnasta tiedotetaan 12.–13.12.2023 sähköpostitse.

Hakulomake

Opintokokonaisuus noudattaa Opetushallituksen taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita. 

Sivua päivitetty 10.11.2023 kello 13.54

Uusimmat uutiset

Paviljonki-salin remontti valmistuu tammikuussa

Huomioithan! Liikunta- ja tanssikurssit Paviljongissa ja Pikkolossa, os. Jaakonkatu 28, käynnistyvät 15.1.2024 alkavalla viikolla, kun koko syksyn jatkunut Paviljonki-salin remontti […]

Lue lisää

29.11.2023

Kysely kansalais- ja työväenopistojen opiskelijoille 

Hyvä kansalais- tai työväenopiston opiskelija!   Tämän kyselyn tarkoituksena on kartoittaa vapaan sivistystyön roolia osana julkisesti rahoitettua koulutusjärjestelmää, Tampereen yliopistossa tehtävää […]

Lue lisää

29.11.2023

Tule konsertteihimme virittymään jouluun!

Vanajaveden Opiston soittajat ja laulajat järjestävät ihania joulukonsertteja, joissa pääset hetkeksi rauhoittumaan ja tunnelmoimaan joulua musiikin siivin. Tule virittymään jouluun […]

Lue lisää

16.11.2023