Ajankohtaista

VOPin kursseista opintopisteitä

29.8.2022

Kansalaisopistojen opinnoista on mahdollista saada opintopisteitä, jotka viedään opintosuoritusmerkintänä Oma Opintopolku -palveluun. Näiden kurssien laajuus on opinto-ohjelmassa ilmaistu opintopisteinä ja kurssin nimessä on mainittuna sana “opintopistekurssi”.

Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Jos opiskelija haluaa opintopistekurssin suorittamisesta Oma Opintopolku -palveluun merkinnän, Vanajaveden Opisto kirjaa suorituksen palveluun.

Uudessa opinto-ohjelmassamme on tällä hetkellä tarjolla 17 opintopistekurssia. Löydät ne helposti nettisivujen hakutyökalulla opintopistekurssi-hakusanalla.

Opintosuoritusmerkintöjen tallentaminen Oma Opintopolku -palveluun kannattaa, sillä halutessasi voit osoittaa vapaa-ajalla ja harrastuksissa hankitun osaamisen nopeasti ja virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle.

Miten opintosuoritusmerkinnän voi saada?

Opintosuoritusmerkinnän saaminen edellyttää kurssin suorittamista hyväksytysti. Opintopistekurssin kurssikuvauksesta selviää, mitä ja millaista osaamista kurssin suorittaminen opiskelijalle tuottaa ja millaisin kriteerein osaamista arvioidaan. Opintopistekurssin alkaessa sinun tulee kertoa kurssin opettajalle, että haluat suoritusmerkinnän kurssista. Merkinnät Omaan Opintopolkuun tehdään vasta, kun kurssi on päättynyt.

Osaamisen arviointi on opiskelijalle aina vapaaehtoista. Opintopistekurssille voi osallistua, vaikka ei haluaisikaan opintosuoritusmerkintää vietäväksi Oma Opintopolku -palveluun.

Sivua päivitetty 29.8.2022 kello 10.11

Uusimmat uutiset

Paviljonki-salin remontti valmistuu tammikuussa

Huomioithan! Liikunta- ja tanssikurssit Paviljongissa ja Pikkolossa, os. Jaakonkatu 28, käynnistyvät 15.1.2024 alkavalla viikolla, kun koko syksyn jatkunut Paviljonki-salin remontti […]

Lue lisää

29.11.2023

Kysely kansalais- ja työväenopistojen opiskelijoille 

Hyvä kansalais- tai työväenopiston opiskelija!   Tämän kyselyn tarkoituksena on kartoittaa vapaan sivistystyön roolia osana julkisesti rahoitettua koulutusjärjestelmää, Tampereen yliopistossa tehtävää […]

Lue lisää

29.11.2023

Tule konsertteihimme virittymään jouluun!

Vanajaveden Opiston soittajat ja laulajat järjestävät ihania joulukonsertteja, joissa pääset hetkeksi rauhoittumaan ja tunnelmoimaan joulua musiikin siivin. Tule virittymään jouluun […]

Lue lisää

16.11.2023