Ajankohtaista

VOPin kursseista opintopisteitä

29.8.2022

Kansalaisopistojen opinnoista on mahdollista saada opintopisteitä, jotka viedään opintosuoritusmerkintänä Oma Opintopolku -palveluun. Näiden kurssien laajuus on opinto-ohjelmassa ilmaistu opintopisteinä ja kurssin nimessä on mainittuna sana “opintopistekurssi”.

Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Jos opiskelija haluaa opintopistekurssin suorittamisesta Oma Opintopolku -palveluun merkinnän, Vanajaveden Opisto kirjaa suorituksen palveluun.

Uudessa opinto-ohjelmassamme on tällä hetkellä tarjolla 17 opintopistekurssia. Löydät ne helposti nettisivujen hakutyökalulla opintopistekurssi-hakusanalla.

Opintosuoritusmerkintöjen tallentaminen Oma Opintopolku -palveluun kannattaa, sillä halutessasi voit osoittaa vapaa-ajalla ja harrastuksissa hankitun osaamisen nopeasti ja virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle.

Miten opintosuoritusmerkinnän voi saada?

Opintosuoritusmerkinnän saaminen edellyttää kurssin suorittamista hyväksytysti. Opintopistekurssin kurssikuvauksesta selviää, mitä ja millaista osaamista kurssin suorittaminen opiskelijalle tuottaa ja millaisin kriteerein osaamista arvioidaan. Opintopistekurssin alkaessa sinun tulee kertoa kurssin opettajalle, että haluat suoritusmerkinnän kurssista. Merkinnät Omaan Opintopolkuun tehdään vasta, kun kurssi on päättynyt.

Osaamisen arviointi on opiskelijalle aina vapaaehtoista. Opintopistekurssille voi osallistua, vaikka ei haluaisikaan opintosuoritusmerkintää vietäväksi Oma Opintopolku -palveluun.

Sivua päivitetty 29.8.2022 kello 10.11

Uusimmat uutiset

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024

Laulamisen ja äänenkäytön lego-palikat

Yksittäinen laulu voi sisältää teknisesti montaa eri kvaliteettia taiteellisen valinnan mukaan. Äänenkoulutushan ei ole pelkkää tekniikkaa vaan koostuu teknisen osaamisen […]

Lue lisää

7.3.2024

VOPin kursseilta opintopisteitä

Kansalaisopiston kurssilla saavutettua osaamista voi hyödyntää muissa opinnoissa, työelämässä tai esim. harrastus- ja yhdistystoiminnassa. Kursseilta on mahdollista saada opintopisteitä, jotka […]

Lue lisää

12.1.2024