Ajankohtaista

VOPin kursseista opintopisteitä

29.8.2022

Kansalaisopistojen opinnoista on mahdollista saada opintopisteitä, jotka viedään opintosuoritusmerkintänä Oma Opintopolku -palveluun. Näiden kurssien laajuus on opinto-ohjelmassa ilmaistu opintopisteinä ja kurssin nimessä on mainittuna sana “opintopistekurssi”.

Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Jos opiskelija haluaa opintopistekurssin suorittamisesta Oma Opintopolku -palveluun merkinnän, Vanajaveden Opisto kirjaa suorituksen palveluun.

Uudessa opinto-ohjelmassamme on tällä hetkellä tarjolla 17 opintopistekurssia. Löydät ne helposti nettisivujen hakutyökalulla opintopistekurssi-hakusanalla.

Opintosuoritusmerkintöjen tallentaminen Oma Opintopolku -palveluun kannattaa, sillä halutessasi voit osoittaa vapaa-ajalla ja harrastuksissa hankitun osaamisen nopeasti ja virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle.

Miten opintosuoritusmerkinnän voi saada?

Opintosuoritusmerkinnän saaminen edellyttää kurssin suorittamista hyväksytysti. Opintopistekurssin kurssikuvauksesta selviää, mitä ja millaista osaamista kurssin suorittaminen opiskelijalle tuottaa ja millaisin kriteerein osaamista arvioidaan. Opintopistekurssin alkaessa sinun tulee kertoa kurssin opettajalle, että haluat suoritusmerkinnän kurssista. Merkinnät Omaan Opintopolkuun tehdään vasta, kun kurssi on päättynyt.

Osaamisen arviointi on opiskelijalle aina vapaaehtoista. Opintopistekurssille voi osallistua, vaikka ei haluaisikaan opintosuoritusmerkintää vietäväksi Oma Opintopolku -palveluun.

Sivua päivitetty 29.8.2022 kello 10.11

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 12.6.2023

Ilmoittautuminen VOPin lukuvuoden 2023-2024 kursseille alkaa maanantaina 12.6.2023 kello 9. Silloin voi ilmoittautua kaikille muille kursseille paitsi liikunnan ja musiikin […]

Lue lisää

15.5.2023

Uusia kursseja loppukeväälle ja alkukesälle

Toukokuussa alkaa uusia kursseja, jotka kaipaavat toteutuakseen vielä lisää osallistujia. Kesällä on tarjolla lasten taideleirejä. Tutustu valikoimaan ja ilmoittaudu mukaan! […]

Lue lisää

3.5.2023

Havina etkoilee vappuun musikaaliammattilaisen johdolla

Havina esiintyy riemukkaissa vapun etkotunnelmissa lauantaina 29.4.2023 klo 17 Raatihuoneen salissa. Tällä kertaa kuoron käsittelyyn pääsevät musikaalien helmet Antaa loistaa […]

Lue lisää

24.4.2023