Ajankohtaista

VOP-festivaali juhlii kevättä ja kurssien päätöstä

13.4.2022

Muutaman vuoden tauon jälkeen perinteinen VOP-festivaali on taas täällä ja kokoaa yhteen musiikin, tanssin ja laulun harrastajia. Tule mukaan!

VOP-festivaalia vietetään perjantaina 22.4. kello 17 alkaen ja lauantaina 23.4. kello 13 alkaen VOPin toimitiloissa Jaakonkatu 28:ssa Hämeenlinnassa. Kahtena viime keväänä festivaalia ei sattuneesta syystä ole voitu järjestää, joten nyt festareita odottavat innolla sekä opiskelijat että opettajat.

– Mahtava fiilis, kun saadaan taas juhlistaa kevään tuloa ja kurssien päätöstä VOP-festivaalilla. Opiskelijat ovat innoissaan päästessään esiintymään ja näyttämään mitä talven aikana on harjoiteltu, kertoo musiikin, teatterin ja sanataiteen suunnittelijaopettaja Hanna Vainionpää Vanajaveden Opistosta.

Festareilla luvassa on kuorojen esityksiä, soittoa erilaisilla soittimilla yksin ja yhdessä sekä tanssia ja laulua. Oikeaa hyvänmielen ilotulitusta siis.

– Ryhmät esiintyvät myös yhdessä, esimerkiksi laulunopiskelijoita on soitinyhtye Voppareiden solisteina ja ukuleleyhtye Vopulele säestää tahititanssijoita, luettelee Vainionpää.

– Musiikkilajeista kuullaan pop/jazzia, klassista, viihdemusiikkia, kansanmusiikkia ja musikaalia, joten jokaiseen makuun on tarjolla varmasti jotakin!

Kaksipäiväiseen festivaaliin on vapaa pääsy, ja lauantaina tarjolla on kahvia, pullaa ja mehua.

Katso koko VOP-festivaalin ohjelma täältä! Tervetuloa mukaan!

Sivua päivitetty 13.4.2022 kello 10.01

Uusimmat uutiset

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin […]

Lue lisää

18.4.2024

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024

Laulamisen ja äänenkäytön lego-palikat

Yksittäinen laulu voi sisältää teknisesti montaa eri kvaliteettia taiteellisen valinnan mukaan. Äänenkoulutushan ei ole pelkkää tekniikkaa vaan koostuu teknisen osaamisen […]

Lue lisää

7.3.2024