Ajankohtaista

Lasten harrastusten uudet suositukset

5.2.2021

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on tiedottanut tänään 5.2. eilisen kokouksen päätöksistä. Maakunta jatkaa epidemian leviämisvaiheessa, sillä viidestä kriteeristä kolme täyttyy.

Toisen asteen koulutukseen uusimmat päätökset eivät tuoneet muutosta. Toinen aste jatkaa pääsääntöisesti etänä vähintään jo aiemmin tiedotettuun 15. helmikuuta saakka.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta suositus helpottuu opetus- ja kulttuuriministeriön 2. helmikuuta antaman valtakunnallisen linjauksen mukaiseksi. Lähtökohtana on, että alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa ei rajoitettaisi leviämisvaiheen maakunnissa.

Lisäksi Janakkala on tänään myös ilmoittanut avaavansa harrastetilansa 8.2. VOP tiedottaa harrastajia ryhmäkohtaisesti mahdollisista muutoksista ja harrastusten alkamisesta siltä osin.

Maakunnan pandemiaryhmä  suosittelee, että lasta saattavien tai toimintaan kuulumattomien aikuisten määrä toiminnan yhteydessä on minimoitava ja pysyttävä kokonaisuudessaan alle 10:ssä. Lisäksi suositellaan pitämään ryhmäkoot pienenä ja välttämään ryhmien välistä vaihtuvuutta.

12–18-vuotiaiden kohdalla rajoitukset jatkuvat samoina kuin ennenkin eli harrastaa saa korkeintaan kymmenen hengen ryhmissä ja annettuja määräyksiä tarkasti noudattaen.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen suositellaan keskeytettäväksi tilapäisesti kokonaan.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suositukset ovat muilta osin voimassa 15. helmikuuta asti ja niiden jatkoa pohditaan kokouksessa 11. helmikuuta. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelän mukaan on kuitenkin todennäköistä, että suosituksia jatketaan nykyisellään ainakin helmikuun loppuun asti. Tiedotamme toisen asteen opetuksen jatkosta päätöksen jälkeen mahdollisimman nopeasti.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedote 5.2.2021:

https://www.khshp.fi/uutiset/kanta-hameen-pandemiaryhma-linjasi-harrastustoimintaa-ja-ylioppilaskirjoituksia-valtakunnallisen-ohjeistuksen-mukaisesti/

Sivua päivitetty 5.2.2021 kello 14.39

Uusimmat uutiset

Laulamisen ja äänenkäytön lego-palikat

Yksittäinen laulu voi sisältää teknisesti montaa eri kvaliteettia taiteellisen valinnan mukaan. Äänenkoulutushan ei ole pelkkää tekniikkaa vaan koostuu teknisen osaamisen […]

Lue lisää

7.3.2024

VOPin kursseilta opintopisteitä

Kansalaisopiston kurssilla saavutettua osaamista voi hyödyntää muissa opinnoissa, työelämässä tai esim. harrastus- ja yhdistystoiminnassa. Kursseilta on mahdollista saada opintopisteitä, jotka […]

Lue lisää

12.1.2024

Aikuisten taiteen perusopetuksen opintoryhmä aloittaa toimintansa

Aikuisten taiteen perusopetuksen, visuaalisten aineiden perusopintoryhmän opiskelijavalinta on tehty joulukuussa. Uudet opiskelijat aloittavat nyt tammikuussa. Kiitos kaikille hakijoille kiinnostuksesta! OPH:n […]

Lue lisää

12.1.2024