Ajankohtaista

Kehon ja äänen hallintaa sekä musikaalien klassikkoja

4.8.2021

Vanajaveden Opisto on saanut opettajiensa joukkoon uuden opettajan – musiikkiteatterin ammattilaisen ja freelance-näyttelijän Annamaria Karhulahden. Karhulahden myötä tarjonnassa on useita uusia mielenkiintoisia kursseja.

Musiikkiteatterin kuuntelukerhossa käydään läpi musiikkiteatterin tärkeimmät teokset ja säveltäjät 1900-luvun alusta aina tähän päivään. Tutustu kurssiin täällä.

Musikaalilaulun pienryhmässä lauletaan näyttämötaiteen helmiä opiskelijoiden valinnan mukaan. Opetuksen painopiste on vahvasti tekstin tulkinnassa ja tulkitsemisessa. Lue lisää kurssista täältä.

Kajauta komiasti -pienryhmässä harjoitellaan hengitykseen, laulun kannatukseen, terveeseen ja rentoon äänen tuottamiseen liittyviä asioita. Kurssin tavoitteena on oppilaan oman instrumentin tuntemus ja hallinta. Miten saat laulusta juuri sinun näköisesi ja kuuloisesi? Lue lisää!

Tunne kehosi ja äänesi -kurssilla puolestaan opitaan näyttämöilmaisun perusharjoitteiden kautta tuntemaan oman kehon rajat ja sen, mihin kaikkeen se pystyykään venymään. Keskitytään siihen, mitä kehon sisällä tapahtuu, sillä näyttelijällä vain mielikuvitus on rajana. Tutustu kurssiin lähemmin ja ilmoittaudu.

Näyttämöilmaisun kurssilla kehitetään kehonkielen, liikeilmaisun, puhe- ja äänitekniikan ja roolityön taitoja sekä tutustutaan lavatyöskentelyyn perusteatteriharjoitteiden keinoin. Kurssilla perehdytään teatteriin kokonaisuutena, leikitellään improvisaation parissa sekä kokeillaan, mitä kurssin ryhmädynamiikka synnyttää. Kurssin sisältö luodaan yhdessä kurssille osallistujien kanssa. Lue lisää näyttämöilmaisun kurssista.

Kattavaa osaamista

Annamaria Karhulahti on valmistunut Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikkiteatterin koulutusohjelmasta muusikoksi vuonna 2009. Hän suoritti laulun C-kurssitutkinnon sekä opinnäyteproduktionsa erinomaisin arvosanoin.

Valmistumisestaan saakka Karhulahti on toiminut freelance-näyttelijänä Suomen suurimpien teattereiden musikaaliproduktioissa. Näitä ovat olleet viime vuosien Helsingin Kaupunginteatterin musikaalit Päiväni murmelina sekä Pieni merenneito, joissa Karhulahti teki edellä mainitussa Doriksen roolin ja jälkimmäisessä toimi merinoita Ursulan understudyna.

Näyttelijäntyön lisäksi Karhulahti on myös laulaja sekä laulunopettaja. Hän on toiminut solistina mm. Kulttuuriosuuskunta Kellopelin Ilta Oscareiden tapaan -konsertissa vuonna 2019 ja Marko Häkkisen Päivänlasku -levyllä (2013) ja siitä lähteneessä Väkevien laulujen ilta -konserttisarjassa. Karhulahti myös heittää tilauksesta keikkaa erilaisten kokoonpanojen solistina ja on järjestänyt myös omia konsertteja mm. Lumos-kvartetin kanssa.

Yksityislaulutunteja Karhulahti on antanut vuodesta 2010 saakka ja toiminut sivutoimisena laulunopettajana esimerkiksi Wellamo-opistossa.

Tervetuloa kursseille!

Sivua päivitetty 4.8.2021 kello 11.07

Uusimmat uutiset

Iloa syksyn pimeille – tutki lokakuussa alkavia kursseja

Harrastuksen voi löytää myös keskellä lukukautta. Lokakuun aikana alkaa monia kursseja, joista osaan pääset tutustumaan alla olevista linkeistä. Näet kurssin […]

Lue lisää

4.10.2023

Tekstiilit Uusiks jakoi uusinta tietoa ja hienoja ideoita

Tekstiilit Uusiks -tapahtuma kokosi jälleen VOPin tiloihin Jaakonkadulle kierrätyksestä, tuunauksesta ja käsitöistä kiinnostunutta väkeä. Lauantain 16.9.2023 tapahtumassa oli kaksi maksutonta […]

Lue lisää

21.9.2023

Minun juttuni: Ukrainan kielen opiskelu tuottaa iloa ja tukee ukrainalaisia

Minna Tuominen on opiskellut viime syksynä Oksana Yasinskan opettamalla ukrainan alkeiskurssilla ja jatkaa opiskelua tänä syksynä. Minna muutti noin vuosi […]

Lue lisää

1.9.2023