Ajankohtaista

VOPin opiskelijoille maskisuositus – katso myös ohjeet

5.10.2020

Koronatilanteen kiristyessä Vanajaveden Opistossa kiinnitetään yhä tarkemmin huomiota opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuuteen. Pyrimme kuitenkin toistaiseksi jatkamaan lähiopetusta, mutta tarvittaessa siirrymme etäopetukseen, mikäli se on turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Opiskelijoita ja opettajia muistutetaan, että kipeänä tai vähänkin oireellisena ei saa tulla kurssille. Asiakaspalvelutilanteissa pyydämme olemaan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Kaikkien kurssien maksimiopiskelijamääriä on pienennetty turvavälit huomioiden jo syyskauden alkaessa. Opiskelijoita muistutetaan, että turhaa oleskelua sisätiloissa pitää välttää ja kursseille kannattaa tulla täsmälliseen aikaan ruuhkien välttämiseksi.

Käsihygienia on pyritty varmistamaan sijoittamalla tiloihin käsidesiautomaatteja ja ohjeistamalla opiskelijoita ja henkilökuntaa käyttämään niitä. Lisäksi opettajille on annettu käsidesejä omaan ja heidän opiskelijoiden käyttöön huomioiden opiston lukuisat opetuspisteet.

Henkilökunnalle on jaettu maskeja sekä visiirejä ja toivotaan, että niitä käytetään esimerkinomaisesti ja säännöllisesti. Myös opiskelijoiden suositellaan käyttävän maskia tai visiiriä kaikilla kursseilla. Suositus ei koske tässä epidemian vaiheessa vielä alle 15-vuotiaita opiskelijoita. Opiskelijoiden on itse huolehdittava suojavälineiden hankkimisesta.

Maskin käytöstä

Tutustuthan maskin käyttöohjeisiin. Vain oikein käytetty maski suojaa!

  • Maskin käyttöajasta ei ole yksiselitteistä ohjetta. Maksimikäyttöaika on käytännössä 2-3 h, mutta jos maski kostuu, se pitää vaihtaa heti uuteen.
  • Varaa mukaasi tarpeeksi maskeja. Maskia voi käyttää vain kerran. Kangasmaski tulee pestä joka käytön jälkeen 60 asteessa tai keittämällä 5 minuuttia.
  • Muista käsihygienia ennen ja jälkeen käytön. Käsittele maskia vain naruista, älä näpelöi sitä käytön aikana. Maskin tulee peittää sekä nenä että suu.
  • Hävitä kertakäyttömaski heti käytön jälkeen laittamalla se roskiin (tai pussiin, jos roskista ei ole lähellä). Muista varata käytetylle kangasmaskille pussi mukaan.
  • Suositus ei koske lapsia ja alle 15-vuotiaita nuoria. THL:n mukaan “kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana.
  • Katso THL:n ohjevideo maskin käytöstä.

Sivua päivitetty 5.10.2020 kello 12.03

Uusimmat uutiset

Paviljonki-salin remontti valmistuu tammikuussa

Huomioithan! Liikunta- ja tanssikurssit Paviljongissa ja Pikkolossa, os. Jaakonkatu 28, käynnistyvät 15.1.2024 alkavalla viikolla, kun koko syksyn jatkunut Paviljonki-salin remontti […]

Lue lisää

29.11.2023

Kysely kansalais- ja työväenopistojen opiskelijoille 

Hyvä kansalais- tai työväenopiston opiskelija!   Tämän kyselyn tarkoituksena on kartoittaa vapaan sivistystyön roolia osana julkisesti rahoitettua koulutusjärjestelmää, Tampereen yliopistossa tehtävää […]

Lue lisää

29.11.2023

Tule konsertteihimme virittymään jouluun!

Vanajaveden Opiston soittajat ja laulajat järjestävät ihania joulukonsertteja, joissa pääset hetkeksi rauhoittumaan ja tunnelmoimaan joulua musiikin siivin. Tule virittymään jouluun […]

Lue lisää

16.11.2023