Ajankohtaista

VOPin opiskelijoille maskisuositus – katso myös ohjeet

5.10.2020

Koronatilanteen kiristyessä Vanajaveden Opistossa kiinnitetään yhä tarkemmin huomiota opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuuteen. Pyrimme kuitenkin toistaiseksi jatkamaan lähiopetusta, mutta tarvittaessa siirrymme etäopetukseen, mikäli se on turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Opiskelijoita ja opettajia muistutetaan, että kipeänä tai vähänkin oireellisena ei saa tulla kurssille. Asiakaspalvelutilanteissa pyydämme olemaan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Kaikkien kurssien maksimiopiskelijamääriä on pienennetty turvavälit huomioiden jo syyskauden alkaessa. Opiskelijoita muistutetaan, että turhaa oleskelua sisätiloissa pitää välttää ja kursseille kannattaa tulla täsmälliseen aikaan ruuhkien välttämiseksi.

Käsihygienia on pyritty varmistamaan sijoittamalla tiloihin käsidesiautomaatteja ja ohjeistamalla opiskelijoita ja henkilökuntaa käyttämään niitä. Lisäksi opettajille on annettu käsidesejä omaan ja heidän opiskelijoiden käyttöön huomioiden opiston lukuisat opetuspisteet.

Henkilökunnalle on jaettu maskeja sekä visiirejä ja toivotaan, että niitä käytetään esimerkinomaisesti ja säännöllisesti. Myös opiskelijoiden suositellaan käyttävän maskia tai visiiriä kaikilla kursseilla. Suositus ei koske tässä epidemian vaiheessa vielä alle 15-vuotiaita opiskelijoita. Opiskelijoiden on itse huolehdittava suojavälineiden hankkimisesta.

Maskin käytöstä

Tutustuthan maskin käyttöohjeisiin. Vain oikein käytetty maski suojaa!

  • Maskin käyttöajasta ei ole yksiselitteistä ohjetta. Maksimikäyttöaika on käytännössä 2-3 h, mutta jos maski kostuu, se pitää vaihtaa heti uuteen.
  • Varaa mukaasi tarpeeksi maskeja. Maskia voi käyttää vain kerran. Kangasmaski tulee pestä joka käytön jälkeen 60 asteessa tai keittämällä 5 minuuttia.
  • Muista käsihygienia ennen ja jälkeen käytön. Käsittele maskia vain naruista, älä näpelöi sitä käytön aikana. Maskin tulee peittää sekä nenä että suu.
  • Hävitä kertakäyttömaski heti käytön jälkeen laittamalla se roskiin (tai pussiin, jos roskista ei ole lähellä). Muista varata käytetylle kangasmaskille pussi mukaan.
  • Suositus ei koske lapsia ja alle 15-vuotiaita nuoria. THL:n mukaan “kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana.
  • Katso THL:n ohjevideo maskin käytöstä.

Sivua päivitetty 5.10.2020 kello 12.03

Uusimmat uutiset

Viva la Vappu – tule vappuetkoille Havinan kanssa!

Havinan vappuetkoja vietetään Idänpään torpalla lauantaina 27.4. klo 17. Luvassa on hyvänmielen karkelot kuoromusiikin parissa: mukana on niin poppia kuin […]

Lue lisää

18.4.2024

VOP-festivaali avaa kevään

Soiva kevään merkki, Vanajaveden Opiston VOP-festivaali helähtää jälleen lauantaina 13.4. eri puolilla Hämeenlinnaa. Kolmessa eri esiintymispaikassa voi kuulla bändejä, kuoroja, […]

Lue lisää

8.4.2024

Laulamisen ja äänenkäytön lego-palikat

Yksittäinen laulu voi sisältää teknisesti montaa eri kvaliteettia taiteellisen valinnan mukaan. Äänenkoulutushan ei ole pelkkää tekniikkaa vaan koostuu teknisen osaamisen […]

Lue lisää

7.3.2024