Ajankohtaista

VOPin opiskelijoille maskisuositus – katso myös ohjeet

5.10.2020

Koronatilanteen kiristyessä Vanajaveden Opistossa kiinnitetään yhä tarkemmin huomiota opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuuteen. Pyrimme kuitenkin toistaiseksi jatkamaan lähiopetusta, mutta tarvittaessa siirrymme etäopetukseen, mikäli se on turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Opiskelijoita ja opettajia muistutetaan, että kipeänä tai vähänkin oireellisena ei saa tulla kurssille. Asiakaspalvelutilanteissa pyydämme olemaan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Kaikkien kurssien maksimiopiskelijamääriä on pienennetty turvavälit huomioiden jo syyskauden alkaessa. Opiskelijoita muistutetaan, että turhaa oleskelua sisätiloissa pitää välttää ja kursseille kannattaa tulla täsmälliseen aikaan ruuhkien välttämiseksi.

Käsihygienia on pyritty varmistamaan sijoittamalla tiloihin käsidesiautomaatteja ja ohjeistamalla opiskelijoita ja henkilökuntaa käyttämään niitä. Lisäksi opettajille on annettu käsidesejä omaan ja heidän opiskelijoiden käyttöön huomioiden opiston lukuisat opetuspisteet.

Henkilökunnalle on jaettu maskeja sekä visiirejä ja toivotaan, että niitä käytetään esimerkinomaisesti ja säännöllisesti. Myös opiskelijoiden suositellaan käyttävän maskia tai visiiriä kaikilla kursseilla. Suositus ei koske tässä epidemian vaiheessa vielä alle 15-vuotiaita opiskelijoita. Opiskelijoiden on itse huolehdittava suojavälineiden hankkimisesta.

Maskin käytöstä

Tutustuthan maskin käyttöohjeisiin. Vain oikein käytetty maski suojaa!

  • Maskin käyttöajasta ei ole yksiselitteistä ohjetta. Maksimikäyttöaika on käytännössä 2-3 h, mutta jos maski kostuu, se pitää vaihtaa heti uuteen.
  • Varaa mukaasi tarpeeksi maskeja. Maskia voi käyttää vain kerran. Kangasmaski tulee pestä joka käytön jälkeen 60 asteessa tai keittämällä 5 minuuttia.
  • Muista käsihygienia ennen ja jälkeen käytön. Käsittele maskia vain naruista, älä näpelöi sitä käytön aikana. Maskin tulee peittää sekä nenä että suu.
  • Hävitä kertakäyttömaski heti käytön jälkeen laittamalla se roskiin (tai pussiin, jos roskista ei ole lähellä). Muista varata käytetylle kangasmaskille pussi mukaan.
  • Suositus ei koske lapsia ja alle 15-vuotiaita nuoria. THL:n mukaan “kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana.
  • Katso THL:n ohjevideo maskin käytöstä.

Sivua päivitetty 5.10.2020 kello 12.03

Uusimmat uutiset

Kurssit ja asiakaspalvelu lomalla kiirastorstaina 6.4.

VOPin kurssit eivät kokoonnu kiirastorstaina 6.4.2023 ja myös asiakaspalvelu Jaakonkadulla on suljettuna. Kurssit jatkuvat ja asiakaspalvelu avautuu normaalisti tiistaina 11.4.2023. […]

Lue lisää

29.3.2023

Pääsiäiskukkamyynti Jaakonkadulla 4.4.

Tule hankkimaan ihanat Kiipula Gardensin pääsiäiskukat Jaakonkadulta Opistotalomme aulasta tiistaina 4.4.2023 kello 10-15 välisenä aikana. Samalla pääset ihastelemaan talon seinille […]

Lue lisää

22.3.2023

Talvilomailemme viikon 9

Vanajaveden Opisto viettää talvilomaa 27.2.–5.3.2023 eli viikolla 9. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssit ovat tauolla ja asiakaspalvelumme on suljettu. Nähdään […]

Lue lisää

20.2.2023