Ajankohtaista

Ilmoittaudu kursseillemme!

5.8.2020

Vanajaveden Opistolla (VOP) odotetaan syksyn alkamista erityisen suurella innolla koronakevään jälkeen. Valikoimissa on sekä vanhoja tuttuja kursseja että uutuuksia kokeilunhaluisille.

Tänä vuonna VOPin kurssiesite löytyy vain netistä ja selailukappaleita on tulossa tarjolle alueen kirjastoihin.

– Olemme miettineet printtiesitteestä luopumista jo aiempina vuosina. Moni kansalaisopisto on päätynyt samaan. Ratkaisuun vaikutti vahvasti se, että opistolle myönnettiin vuodenvaihteessa kestävän kehityksen sertifikaatti ja haluamme toimia ympäristöystävällisesti. Lisäksi ongelmana on ollut se, että painettu versio vanhenee aika nopeasti. Korona toi esiin sen tosiasian, että meidän tulee olla joustavia muutokselle ja tiedon pitää kulkea ajassa, sanoo VOPin rehtori Outi Itäluoma.  

VOPin tärkeys vapaan sivistystyön oppilaitoksena on vain korostunut koronan myötä. Harrastukset ovat monen henkireikä ja tärkeä myös sosiaalisen hyvinvoinnin kannalta. VOPin syksyn slogan onkin ”Osallistu, uskalla ja tartu H-hetkeen”.

– Olemme pyörittäneet somessa kampanjaa, jossa nostimme esiin asioita, jotka ovat osallistujien mielestä VOPissa parasta. Saimme somekyselyssä ihanaa palautetta esimerkiksi viihtyisistä tiloista, innostuneista opettajista ja monipuolisesta kurssitarjonnasta. Kyselyssä nousi esiin myös uskallus – uskallus aloittaa uutta ja ylittää itsensä. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin, ja moni osallistuu useammallekin kurssillemme yhtä aikaa, Itäluoma kertoo.

VOPissa voi harrastaa noin 900 kurssilla ja tarjolla on lähes kaikkea islantilaisen lopapeysan neulomisesta lukiokursseihin. Tämän syksyn yksi erikoisuus on elokuvaohjaaja Kaisa Rastimon vetämä Kissavideoiden ABC -kurssi. Myös etäkursseja on lisätty tarjontaan.

Koronaan varautuminen

Koronan suhteen Vanajaveden Opisto toimii hallituksen ja THL:n suositusten mukaisesti. Kursseille ovat tervetulleita kaikenikäiset osallistujat. Osallistujien tulee huolehtia käsihygieniasta, noudattaa yskimisohjeita, turvavälejä sekä mahdollisia muita kurssilla annettuja ohjeita. Kursseille tulee osallistua vain täysin terveenä.

Opintoryhmien maksimiopiskelijamääriä on pienennetty syyskaudelle 2020. Tilannetta seurataan kurssien alettua ja mahdollisuuksien mukaan perustetaan uusia ryhmiä. Siksi on tärkeää ilmoittautua varasijalle.

Kurssiesite 2020–2021

Ilmoittautuminen VOPin kursseille alkaa:

  1. Liikunta-, tanssi- ja sirkuskursseille tiistaina 11.8. klo 17 (puhelimitse klo 17–19)
  2. Muille kursseille keskiviikkona 12.8. klo 17 (puhelimitse klo 17–19)

Aloituspäivän jälkeen ilmoittautuminen jatkuu netissä koko ajan ja puhelimitse asiakaspalvelun aukioloaikoina ma–to klo 10–16.

Kursseille ilmoittaudutaan kahdella tavalla:

  1. Internetin kautta osoitteessa www.opistopalvelut.fi/vanajavesi
  2. Puhelimitse, puh. 03 6581 800

 

 

 

Sivua päivitetty 5.8.2020 kello 15.33

Uusimmat uutiset

Kurssit ja asiakaspalvelu lomalla kiirastorstaina 6.4.

VOPin kurssit eivät kokoonnu kiirastorstaina 6.4.2023 ja myös asiakaspalvelu Jaakonkadulla on suljettuna. Kurssit jatkuvat ja asiakaspalvelu avautuu normaalisti tiistaina 11.4.2023. […]

Lue lisää

29.3.2023

Pääsiäiskukkamyynti Jaakonkadulla 4.4.

Tule hankkimaan ihanat Kiipula Gardensin pääsiäiskukat Jaakonkadulta Opistotalomme aulasta tiistaina 4.4.2023 kello 10-15 välisenä aikana. Samalla pääset ihastelemaan talon seinille […]

Lue lisää

22.3.2023

Talvilomailemme viikon 9

Vanajaveden Opisto viettää talvilomaa 27.2.–5.3.2023 eli viikolla 9. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssit ovat tauolla ja asiakaspalvelumme on suljettu. Nähdään […]

Lue lisää

20.2.2023