Ajankohtaista

Vanajaveden Opisto noudattaa pandemiaryhmän suosituksia

27.10.2020

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä on antanut koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa uudet suositukset 26.10. aikuisten (yli 18-vuotiaiden) ryhmäharrastustoimintaan. Suositus noudattaa aiemmin annettua valtioneuvoston linjausta. Periaatteena linjauksessa on, että kaikenikäisten ryhmäharrastustoiminta on järjestettävä siten, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Vanajaveden Opiston ryhmäkokoja pienennettiin jo syyskauden alkaessa sellaisiksi, että turvavälit opetustiloissamme on mahdollista pitää. Pandemiaryhmä suosittaa nyt alle 20 hengen ryhmäkokoa. Niissä lajeissa, joissa VOPilla on hieman yli 20 hengen ryhmiä, on otettu käyttöön osittainen etäopetus ja tämän menetelmän käyttöä lisätään. Tällöin osa ryhmästä opiskelee etänä ja osa on paikan päällä lähiopetuksessa. Lähiopetustilanteiden lähtökohtina ovat kahden metrin turvavälit eli lähikontaktien välttäminen. Harrastusryhmien vaihtuessa pidetään 15 minuutin tauko ryhmien välillä.

Opiston henkilökunta on ohjeistettu käyttämään maskia työpäivän aikana, ja lokakuun alussa kehotimme myös opiskelijoita käyttämään maskia. Painotamme kiihtymisvaiheen tilanteessa maskin käyttöä voimakkaasti. Maskia on pidettävä kaikilla tunneilla ja sitä on käytettävä ohjeiden mukaan. Jos opiskelija kuuluu riskiryhmään, eikä voi pitää maskia, harrastus tulisi keskeyttää pandemiaryhmän suosituksen mukaisesti.

Käsihygieniasta huolehtimista jatketaan ja sen tärkeyttä korostetaan sekä opiskelijoille että henkilökuntaan kuuluville. Opetustilojen sekä -välineiden puhdistamisesta huolehditaan. Opetusvälineiden osalta tämä velvoittaa myös opiskelijoita puhdistamaan yhteiset työvälineet oman käytön jälkeen. Omien työvälineiden käyttöä suositellaan, mikäli se vain on mahdollista.

Ryhmän opettaja kerää tiedot osallistujista, jolloin mahdollisten tartuntojen ja altistusten jäljitys helpottuu.

Jos opiskelijalla tai samassa taloudessa asuvalla on flunssaan tai koronaan sopivia oireita, kurssille ei voi mennä. Tällöin on hakeuduttava testiin ja oltava karanteenin omaisissa olosuhteissa negatiivisen testituloksen saamiseen asti.

Näillä rajoituksilla ja suosituksilla pyritään ensisijaisesti taudin hillitsemiseen sekä siihen, että harrastaminen olisi kuitenkin joillakin ehdoilla mahdollista ja siten vaikuttaisi monen meistä jaksamiseen ja mielenvirkeyteen positiivisesti.

kaavio koronan vaikutuksista
Kuva: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suositus

Katso THL:n maskinkäyttöohje

Sivua päivitetty 27.10.2020 kello 12.26

Uusimmat uutiset

VOPin kursseilta opintopisteitä

Kansalaisopiston kurssilla saavutettua osaamista voi hyödyntää muissa opinnoissa, työelämässä tai esim. harrastus- ja yhdistystoiminnassa. Kursseilta on mahdollista saada opintopisteitä, jotka […]

Lue lisää

12.1.2024

Aikuisten taiteen perusopetuksen opintoryhmä aloittaa toimintansa

Aikuisten taiteen perusopetuksen, visuaalisten aineiden perusopintoryhmän opiskelijavalinta on tehty joulukuussa. Uudet opiskelijat aloittavat nyt tammikuussa. Kiitos kaikille hakijoille kiinnostuksesta! OPH:n […]

Lue lisää

12.1.2024

Lasten kuvataidekoulu Lakun kuulumisia

VOPin Lasten kuvataidekoulu osallistuu Kansanedustaja kuvataidekoululaisten silmin -näyttelyhankkeeseen. Tulossa on myös esitys, jossa lasten teatteri-, musiikki-, tanssi- ja kuvataideharrastukset kytkeytyvät […]

Lue lisää

12.1.2024