Ajankohtaista

Onko sinulla muistoja opiskelusta kansalaisopistossa?

15.5.2019

Hämeenlinnan kansalaisopiston näytelmäpiiri historian hämärästä.

Kansalais- ja työväenopistotoiminnan aloittamisesta Suomessa on vuonna 2019 kulunut 120 vuotta. Suomalaisen Kirjallisuuden seuran ja Kansalaisopistojen liiton muistitietokeruulla kerätään muistoja opiskelusta kansalais- tai työväenopistoissa sekä opiskelijoiden että opettajien näkökulmasta.

Keruuseen osallistutaan lähettämällä vapaavalintaisen mittainen ja tyylinen kirjoitus SKS:lle verkkolomakkeella tai postitse. Halutessaan kirjoitukseen voi liittää mukaan myös valokuvia. Keruu on osa SKS:n arkistotyötä, jolla tallennetaan suomalaista kulttuuriperintöä.

Kirjoituksessa voit halutessasi esimerkiksi kertoa, minkälaisia asioita olet opiskellut ja miksi, sekä pohtia, mikä merkitys oppimillasi asioilla on ollut elämässäsi. Voit myös kuvailla, minkälaista opiskelu oli käytännössä tai miettiä, mikä saa sinut kenties aina uudelleen ilmoittautumaan kursseille. Tarkemmat ohjeet löytyvät Kansalaisopistojen liiton sivulta www.ktol.fi.

Muistelut lähetetään suoraan SKS:n arkistoon, mutta Vanajaveden Opistossa toivotaan, että muistelijat toimittaisivat kopion aineistosta myös seudun omaan kansalaisopistoon, mieluiten sähköisesti. Näin Vanajaveden Opisto voisi jakaa paikallista muistelutietoa nettisivuillaan. Osoite on mikko.itavaara@kktavastia.fi tai Vanajaveden Opisto, Jaakonkatu 28, 13100 Hämeenlinna.

Suomen suurimpana oppilaitosmuotona kansalaisopistot tavoittavat vuosittain noin 650 000 opiskelijaa. Kursseilta haetaan niin virkistystä vapaa-aikaan kuin tukea työelämään, ja osalle kansalaisopistosta tulee jopa elämänmittainen harrastus.

 

Sivua päivitetty 15.5.2019 kello 11.13

Uusimmat uutiset

Gradu: Vapaa sivistystyö osana julkisesti rahoitettua koulutusjärjestelmää

VOPin tuntiopettaja Ulla Wirtanen teki Tampereen yliopiston taloustieteen opintojensa gradun aiheenaan “Vapaa sivistystyö osana julkisesti rahoitettua koulutusjärjestelmää”. Ulla piti keväällä […]

Lue lisää

29.8.2024

Kansalaistaidot näkyviksi

Valtakunnallista kansalaistaitoviikkoa vietetään 2.– 8.9.2024. Viikon tavoitteena on tuoda näkyvyyttä kansalaisopistoissa opetettaville kansalaistaidoille ja syksyllä alkaville kansalaistaitokursseille. VOPin tarjonnasta löytyy […]

Lue lisää

27.8.2024

Tiesitkö, että…?

Vanajaveden Opisto on tärkeä hyvinvointitekijä ja oppimisen lähde alueen asukkaille. Noin kymmenen prosenttia toiminta-alueemme asukkaista opiskelee VOPissa! Huom! Syksyn 2024 […]

Lue lisää

23.8.2024