Ylioppilastutkinto

Ylioppilastutkinto

Lukion opiskelija voi osallistua sen (kevään tai syksyn) ylioppilastutkinnon kokeeseen (kokeisiin),
jonka ilmoittautumispäivään mennessä hän on osallistunut kirjoitusaineen (-aineiden) pakollisille kursseille tai tällöin osallistuu vielä puuttuville kursseille. Ainereaalikokeeseen vaaditaan pakolliset kurssit. Käytännössä ajankohta tarkoittaa kevään tutkinnon osalta yleensä 3.
jaksoa ja syksyn tutkinnon osalta 5. jaksoa. Pakolliset kurssit tulee olla suoritettuna ja arvioituna ennen ko oppiaineen yo-kirjoituspäivää. Huomioi, ettet aloita ylioppilastutkinnon suorittamista liian aikaisin, sillä kaikkiin pakollisiin kokeisiin on saavutettava osallistumisoikeus ja osallistuttava kolmen peräkkäisen kirjoituskerran aikana eli noin yhden vuoden aikana. Muistathan, että opiskelija on aina itse velvollinen seuraamaan opintojensa edistymistä!

ABI-INFOT pidetään,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet.  Katso kotisivuilta kohta abi-info.

Syksyn 2020 yo-kirjoitusten päivämäärät

Muita valmistumiseen liittyviä tärkeitä  päivämääriä lukuvuonna 2020-2021 (tulossa tähän)

Ylioppilastutkintolautakunnan ohje sähköisen ylioppilaskokeen päätelaitteesta

Sähköisestä yo-kokeesta saat tietoa osoitteesta https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille
Jokainen sähköistä ylioppilaskoetta tekevä kokelas tarvitsee kokeen ajaksi käyttöönsä henkilökohtaisen päätelaitteen, jolla hän suorittaa kokeen. Kokelaan tietokonetta koskevat ohjeet löydät liitteestä https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Yleiset/liite_2-ohje_kokelaan_tietokoneesta_2019.pdf

Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinja

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén
puh. 040 749 3843

apulaisrehtori Tiina Kivinen
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 509 0801
ma-to klo 15-19

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia