Ylioppilastutkinto

Ylioppilastutkinto

Lukion opiskelija voi osallistua sen (kevään tai syksyn) ylioppilastutkinnon kokeeseen (kokeisiin),
jonka ilmoittautumispäivään mennessä hän on osallistunut kirjoitusaineen (-aineiden) pakollisille kursseille tai tällöin osallistuu vielä puuttuville kursseille. Ainereaalikokeeseen vaaditaan pakolliset kurssit. Käytännössä ajankohta tarkoittaa kevään tutkinnon osalta yleensä 3.
jaksoa ja syksyn tutkinnon osalta 5. jaksoa. Huomioi, ettet aloita ylioppilastutkinnon suorittamista liian aikaisin, sillä kaikkiin pakollisiin kokeisiin on saavutettava osallistumisoikeus ja osallistuttava kolmen peräkkäisen kirjoituskerran aikana eli noin yhden vuoden aikana. Muistathan, että opiskelija on aina itse velvollinen seuraamaan opintojensa edistymistä!

ABI-INFOT pidetään,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet.

Opiskelijan muistilista
1) Jos olet osallistumassa kevään yo-kirjoituksiin, pakolliset kurssit tulee olla suoritettuina 3. jakson loppuun mennessä.
2) Jos olet osallistumassa syksyn yo-kirjoituksiin, pakolliset kurssit tulee olla suoritettuina 5. jakson loppuun mennessä.
3) Jos aiot saada päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen kesäkuussa, 30.4. on takaraja puuttuvien kurssien suorittamiseen. 24.5. mennessä valmistuva lukion oppimäärä mahdollistaa lakituksen 1.6., mutta opiskelija ei saa yo-todistusta lakituksen yhteydessä.
4) Jos aiot saada päättötodistuksen joulukuussa, on takaraja puuttuvien kurssien suorittamiseen. 30.11. mennessä valmistuva lukion oppimäärä mahdollistaa lakituksen 5.12., mutta opiskelija ei saa yo-todistusta lakituksen yhteydessä.

Kevään 2019 ylioppilaskirjoitusten päivämäärät

Ylioppilastutkintolautakunnan ohje sähköisen ylioppilaskokeen päätelaitteesta

Sähköisestä yo-kokeesta saat tietoa osoitteesta https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille
Jokainen sähköistä ylioppilaskoetta tekevä kokelas tarvitsee kokeen ajaksi käyttöönsä henkilökohtaisen päätelaitteen, jolla hän suorittaa kokeen. Kokelaan tietokonetta koskevat ohjeet löydät liitteestä https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Yleiset/liite_2-ohje_kokelaan_tietokoneesta_2019.pdf

Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinja

Rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén,
puh. 040 749 3843

Apulaisrehtori Tiina Kivinen,
puh. 040 500 8913

Toimisto, puh. 050 5090 801
(klo 15-19)

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia