Abi-infot järjestetään, jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteen. Osallistuminen on pakollinen kaikille, jotka osallistuvat yo-kirjoituksiin. Jos et jostain syystä pääse paikalle, olethan yhteydessä Wilman kautta tai sähköpostitse rehtoriin. Infot pidetään ilmoittautumiseen liittyvistä asioista (kun ilmoittautuminen tulee ajankohtaiseksi kevään/syksyn kirjoituksiin) ja yo-kirjoituksiin liittyvistä käytänteistä ja määräyksistä, jotka kokelaan on välttämätön tietää osallistuessaan ylioppilaskokeisiin

Ylioppilaskirjoitusten tulokset

Ylioppilastutkintolautakunta lähettää tulokset kouluille joka lukukausi myös kotisivuillaan ilmoitettuna ajankohtana. Sen jälkeen lukio siirtää vastaukset kokelaille aamupäivän aikana. Muut ulkopuoliset saavat tuloksensa Opintopolusta seuraavana päivänä.

Seuraavan tutkintokerran koepäivät

Seuraava tutkintokerta on syksy 2024

Syksyn 2024 koepäivät

Abi-info koetilaisuutta varten

Ilmoittautumisinfo syksyn 2024 yo-kokeisiin liittyen on pidetty. Materiaali on ladattavissa alla.

Varmista osaaminen abittikokeessa syksyllä 2024

Varmista Abitti-osaamisesi yo-kokeissa! Harjoittele koulussa abittikokeissa. Jos tietokoneesi tarvitsee päivitystä tai koneesi vaihtuu, on syytä testata kone abittijärjestelmässä ennen kuin saapuu yo-kokeeseen.

Saapuminen ylioppilaskokeisiin

Syksyn 2024 ylioppilaskokeet järjestetään Tavastia Areenalla , Hattelmalantie 25

Kokeet alkavat klo 9.00. Kokeeseen saavutaan ajoissa. Ilmoitathan etukäteen lyseon lukion kansliaan, jos et aio osallistua kokeeseen lainkaan! (tiina.hokkanen@kktavastia.fi tai puh 050 5090757). Äkilliset peruuntumiset ilmoitetaan rehtorille puhelimitse 040 749 3843 (mm äkilliset sairaustapaukset).

Noudata saapumisohjeita. Ne päivitetään tähän noin viikkoa ennen ensimmäistö koepäivää.

Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon

Jos olet opiskelijana Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalla tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnossa, ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta. Voit tutustua pääasioihin tästä:

Mikäli olet valmistunut aikaisemmin ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalta tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnosta, tai haluat ilmoittautua yo-kirjoituksiin ammattitutkinnon pohjalta, voit ilmoittautua yo-kokeisiin sähköisesti. Lisätietoja ilmoittautumisesta saat lukion opinto-ohjaajalta sekä opintosihteeriltä. (matti.iittilainen@kktavastia.fi tai ulla.eklund@kktavastia.fi)

Seuraavan kerran ilmoittautuminen aukeaa Wilmaan syksyn 2024 yo-kokeisiin ajalla 15.5.-22.5.2024.

Mikäli sinulla ei ole aikuislinjan Wilmaa käytössä, ilmoittautuminen tehdään oheisesta linkistä aukeavalla lomakkeella. Lomake on auki 15.5.-5.6.2024. Lomake aukeaa tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/6DA83B18C61776CA

Jos olet valmistunut jostakin muusta lukiosta, ilmoittaudu yo-kokeisiin kyseisen oman lukiosi kautta. Lähempänä yo-kirjoituksia voimme katsoa, onko meillä tilaa ottaa sinut kokeisiin meidän koulussamme. Voit olla asiasta yhteydessä meihin elokuun alussa.

Varmista, että osaat kirjautua Abitti-ohjelmaan ennen yo-kirjoituksia.

Rehtorin abi-infot

Kokelaille pidetään Abi-infot,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet.

Kutakin kirjoituskertaa kohden on 2 abi-infoa, joihin osallistuminen on enemmän kuin suositeltavaa:

  • Keväällä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot marraskuussa ja tammikuussa
  • Syksyllä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot toukokuussa ja syyskuussa. Samassa yhteydessä puhutaan valmistumiseen liittyvistä asioista.

Seuraava abi-info on syksyn 2024 kokeisiin osallistuville ke 6.5. klo 16-17

Näistä tiedotetaan lukiossa kirjoilla olevat saavat tietoa Wilma-viestillä lähempänä ajankohtaa ja uusijat ja korottajat voivat pyytää abi-infoon liittymislinkin rehtorilta tai koulun kansliasta. Alta voit tutustua viimeisimmän infon asioita koskevan materiaalin.

Osallistuminen syksyn 2024 yo-kokeisiin

  • Kirjoitettavien aineiden pakolliset kurssit/opintojaksot tulee olla suoritettuna yo-kirjoituksiin mennessä.

Valmistuminen

  • Lukion rehtorin abi-infossa tiedotetaan tärkeistä päivämääristä koskien mm oppimäärän valmistumista.

Valmistuminen syksyllä 2024

  • ylioppilasjuhla pidetään to 5.12.2024 klo 13.00
  • Kun uudet ylioppilaat ovat selvillä, rehtori lähettää viestin, jossa on lisätietoa juhliin liittyen.

Kevään 2022 yo-koepäivät

Koronavirukseen varautuminen yo-kirjoituksissa

Lisätietoja antaa

Ulla Eklund

Opintosihteeri
Ulla.Eklund@kktavastia.fi
+358505090801

Sivua päivitetty 11.6.2024 kello 11:37