Abi-infot järjestetään, jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteen. Osallistuminen on pakollinen kaikille, jotka osallistuvat yo-kirjoituksiin. Jos et jostain syystä pääse paikalle, olethan yhteydessä Wilman kautta tai sähköpostitse rehtoriin. Infot pidetään ilmoittautumiseen liittyvistä asioista (kun ilmoittautuminen tulee ajankohtaiseksi kevään/syksyn kirjoituksiin) ja yo-kirjoituksiin liittyvistä käytänteistä ja määräyksistä, jotka kokelaan on välttämätön tietää osallistuessaan ylioppilaskokeisiin

Ylioppilaskirjoitusten tulokset

Ylioppilastutkintolautakunta lähettää tulokset kouluille joka lukukausi myös kotisivuillaan ilmoitettuna ajankohtana. Sen jälkeen lukio siirtää vastaukset kokelaille aamupäivän aikana. Tarkennamme ajankohdan tähän, kun aihe on ajankohtainen ja kun lautakunta tuloksien lähettämisestä ilmoittaa.

Karanteeniohjeita

Seuraamme thl:n ja sairaanhoitopiirin ohjeita ja tiedotamme niistä Tavastian kotisivuilla. Ylioppialstutkintolautakun ta päivittää koronaan liittyviä ohjeitaan ennen kokeiden alkua.

Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon

Jos olet opiskelijana Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalla, ilmoittaudut yo-kokeisiin Wilmassa olevan lomakkeen avulla. Wilma-lomake aukeaa seuraavan kerran 15.11.-26.11. ajalle, jolloin ilmoittaudutaan K22 yo-kokeisiin. Ilmoittautumista koskeva rehtorin abi-info on pidetty. Voit tutustua pääasioihin tästä:

Jos opiskelet Hämeenlinnan lyseon aikuislinjalla tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnossa, ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta.

Mikäli olet valmistunut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalta  tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnosta, tai haluat ilmoittautua yo-kirjoituksiin ammattitutkinnon pohjalta, voit ilmoittautua yo-kokeisiin sähköisesti. Kevään 2022 yo-kokeisiin ilmoittautuminen on päättynyt.

Ilmoittautuminen kevään 2022 on päättynyt

Lisätietoja ilmoittautumisesta saat lukion opinto-ohjaajalta sekä opintosihteeriltä.

Jos olet valmistunut jostakin muusta lukiosta, ilmoittaudu yo-kokeisiin kyseisen oman lukiosi kautta. Lähempänä yo-kirjoituksia voimme katsoa, onko meillä tilaa ottaa sinut kokeisiin meidän koulussamme. Voit olla asiasta yhteydessä meihin tammi-helmikuussa.

Varmista, että osaat kirjautua Abitti-ohjelmaan ennen yo-kirjoituksia. Ole yhteydessä opoon tai Jukkaan, jos et ole varma, miten asia hoituu.

Rehtorin abi-infot yo-kirjoituksiin aikoville

Kokelaille pidetään Abi-infot,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet.

Kutakin kirjoituskertaa kohden on 2 abi-infoa, joihin osallistuminen on enemmän kuin suositeltavaa:

 • Keväällä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot marraskuussa ja tammikuussa
 • Syksyllä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot toukokuussa ja syyskuussa. Samassa yhteydessä puhutaan valmistumiseen liittyvistä asioista.

Näistä tiedotetaan lukiossa kirjoilla olevat saavat tietoa Wilma-viestillä lähempänä ajankohtaa ja uusijat ja korottajat voivat pyytää abi-infoon liittymislinkin rehtorilta tai koulun kansliasta. Alta voit ladata infossa käytyjä asioita koskevan materiaalin.

Abi-info koskien syksyn 2021 yo-kirjoituksia on pidetty.

Syksyn yo-kirjoitusten tulokset

Ylioppilastutkintolautakunta ilmoittaa , että syksyn tutkinnon tulokset lähetetään lukioille 11.11.2021 klo 9.00. Lukiossa kirjoilla oleville tulokset tulevat Wilmaan näkyviin aamupäivän aikana. Muut voivat tiedustella tuloksia opintosihteeriltä.

Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi Oma Opintopolku -verkkopalvelussa 12.11.2021 klo 9.00 alkaen.

Osallistuminen yo-kokeisiin keväällä 2022

 • ilmoittaudut kevään yo-kokeisiin marraskuussa 2021
 • kirjoitettavien aineiden pakolliset kurssit tulee olla suoritettuna 11.3.2022 mennessä

Valmistuminen syksyllä 2021

 • Kaikki lukion oppimäärään luettavat kurssit oltava suoritettuna ja arvioituna 1.11.2021
 • Ilmoitettava kirjallisesti ja allekirjoitettuna rehtorille, jos ei halua kompensaatiota tai nimeään julkaistavan uusien ylioppilaiden luettelossa.
 • ylioppilasjuhlaharjoitukset pe 3.12.2021 klo 11.00
 • Ylioppilasjuhlat pe 3.12.2021 klo 13.00

Valmistuminen keväällä 2022

 • Kaikki lukion oppimäärään luettavat kurssit oltava suoritettuna ja arvioituna 29.4.2022.
 • Ilmoitettava 29.4.2022 mennessä kirjallisesti ja allekirjoitettuna rehtorille, jos ei halua kompensaatiota tai nimeään julkaistavan uusien ylioppilaiden luettelossa.
 • ylioppilasjuhlaharjoitukset pe 3.6.2022 klo 17.00
 • Ylioppilasjuhlat la 4.6.2022 klo 10.00

Syksyn 2021 yo-koepäivät

Koronavirukseen varautuminen yo-kirjoituksissa

Lisätietoja antaa

Ulla Eklund

Opintosihteeri
Ulla.Eklund@kktavastia.fi
+358505090801

Pieta Tukkimäki-Hildén

Rehtori, ruotsi
Pieta.Tukkimaki-Hilden@kktavastia.fi
+358407493843

Sivua päivitetty 8.12.2021 kello 13:08