Abi-infot järjestetään, jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteen. Osallistuminen on pakollinen kaikille, jotka osallistuvat yo-kirjoituksiin. Jos et jostain syystä pääse paikalle, olethan yhteydessä Wilman kautta tai sähköpostitse rehtoriin. Infot pidetään ilmoittautumiseen liittyvistä asioista (kun ilmoittautuminen tulee ajankohtaiseksi kevään/syksyn kirjoituksiin) ja yo-kirjoituksiin liittyvistä käytänteistä ja määräyksistä, jotka kokelaan on välttämätön tietää osallistuessaan ylioppilaskokeisiin.

Kevään 2021 ylioppilaskirjoitusten tulokset

Ylioppilastutkintolautakunta lähettää k21 tulokset kouluille ti 18.5. jonka jälkeen lukio siirtää vastaukset kokelaille aamupäivän aikana.

Karanteeniohjeita

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja thl:n suositusten mukaisesti toivomme myös aikuislinjalla ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien noudattavan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia ennen omaa ensimmäistä yo-koetta. Karanteenissa oleville kokelaille ei järjestetä mahdollisuutta osallistua yo-kokeisiin. Yo-kokeissa käytetään maskia ja noudatetaan kaikkia annettuja ohjeita.

Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon

Jos opiskelet Hämeenlinnan lyseon aikuislinjalla tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnossa, ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta. Kokelaille pidetään Abi-infot,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet. 

Syksyn 2021 ylioppilaskirjoituksien ilmoittautumisen abi-info ilmoittautumisia varten on pidetty ke 5.5. klo 16-17 Teamsissä. Lisätietoja alla. Lukiossa kirjoilla olevat saavat tietoa Wilma-viestillä lähempänä ajankohtaa ja uusijat ja korottajat voivat pyytää abi-infoon liittymislinkin rehtorilta tai koulun kansliasta. Alta voit ladata infossa käytyjä asioita koskevan materiaalin.

Mikäli olet valmistunut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalta  tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnosta, tai haluat ilmoittautua yo-kirjoituksiin ammattitutkinnon pohjalta, voit ilmoittautua yo-kokeisiin tästä linkistä aukeavalla lomakkeella: https://link.webropol.com/s/hmllyseonlukioyokirjoituksetsyksy2021 Syksyn 2021 yo-kokeisiin ilmoittautuminen tehdään toukokuun aikana.

Jos olet valmistunut jostakin muusta lukiosta, ilmoittaudu yo-kokeisiin kyseisen oman lukiosi kautta. Lähempänä yo-kirjoituksia voimme katsoa, onko meillä tilaa ottaa sinut kokeisiin meidän koulussamme. Voit olla asiasta yhteydessä meihin tammi-helmikuussa.

Varmista, että osaat kirjautua Abitti-ohjelmaan ennen yo-kirjoituksia. Ole yhteydessä opoon tai Jukkaan, jos et ole varma, miten asia hoituu.

Valmistuminen keväällä 2021

  • Kaikki lukion oppimäärään luettavat kurssit oltava suoritettuna ja arvioituna 29.4.2021.
  • Oppimäärän korotustentit huhtikuussa 2021. Sitova ilmoittautuminen aineenopettajalle. Kysy lisää aineopettajaltasi.
  • Ilmoitettava kirjallisesti ja allekirjoitettuna rehtorille, jos ei halua kompensaatiota tai nimeään julkaistavan uusien ylioppilaiden luettelossa.
  • ylioppilasjuhlaharjoitukset 4.6.2021 klo 17.00
  • Ylioppilasjuhlat 5.6.2021 klo 10.00

Syksyn 2021 yo-koepäivät

Koronavirukseen varautuminen yo-kirjoituksissa

Sivua päivitetty 10.5.2021 kello 12:09