Abi-infot järjestetään, jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteen. Osallistuminen on pakollinen kaikille, jotka osallistuvat yo-kirjoituksiin. Jos et jostain syystä pääse paikalle, olethan yhteydessä Wilman kautta tai sähköpostitse rehtoriin. Infot pidetään ilmoittautumiseen liittyvistä asioista (kun ilmoittautuminen tulee ajankohtaiseksi kevään/syksyn kirjoituksiin) ja yo-kirjoituksiin liittyvistä käytänteistä ja määräyksistä, jotka kokelaan on välttämätön tietää osallistuessaan ylioppilaskokeisiin.

Kevään 2021 ylioppilaskirjoitusten tulokset

Ylioppilastutkintolautakunta lähettää k21 tulokset kouluille ti 18.5. jonka jälkeen lukio siirtää vastaukset kokelaille aamupäivän aikana.

Karanteeniohjeita

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja thl:n suositusten mukaisesti toivomme myös aikuislinjalla ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien noudattavan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia ennen omaa ensimmäistä yo-koetta. Karanteenissa oleville kokelaille ei järjestetä mahdollisuutta osallistua yo-kokeisiin. Yo-kokeissa käytetään maskia ja noudatetaan kaikkia annettuja ohjeita.

Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon

Jos opiskelet Hämeenlinnan lyseon aikuislinjalla tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnossa, ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta.

Mikäli olet valmistunut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalta  tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnosta, tai haluat ilmoittautua yo-kirjoituksiin ammattitutkinnon pohjalta, voit ilmoittautua yo-kokeisiin tästä linkistä aukeavalla lomakkeella: https://link.webropol.com/s/hmllyseonlukioyokirjoituksetsyksy2021 Syksyn 2021 yo-kokeisiin ilmoittautuminen on päättynyt. Kevään 2022 ilmoittautuminen avataan/tehdään marraskuun aikana. Lisätietoja ilmoittautumisesta saat lukion opinto-ohjaajalta sekä opintosihteeriltä.

Jos olet valmistunut jostakin muusta lukiosta, ilmoittaudu yo-kokeisiin kyseisen oman lukiosi kautta. Lähempänä yo-kirjoituksia voimme katsoa, onko meillä tilaa ottaa sinut kokeisiin meidän koulussamme. Voit olla asiasta yhteydessä meihin tammi-helmikuussa.

Varmista, että osaat kirjautua Abitti-ohjelmaan ennen yo-kirjoituksia. Ole yhteydessä opoon tai Jukkaan, jos et ole varma, miten asia hoituu.

Rehtorin abi-infot yo-kirjoituksiin aikoville

Kokelaille pidetään Abi-infot,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet.

Kutakin kirjoituskertaa kohden on 2 abi-infoa, joihin osallistuminen on enemmän kuin suositeltavaa:

  • Keväällä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot marraskuussa ja tammikuussa
  • Syksyllä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot toukokuussa ja syyskuussa

Näistä tiedotetaan lukiossa kirjoilla olevat saavat tietoa Wilma-viestillä lähempänä ajankohtaa ja uusijat ja korottajat voivat pyytää abi-infoon liittymislinkin rehtorilta tai koulun kansliasta. Alta voit ladata infossa käytyjä asioita koskevan materiaalin.

Kevään 2021 abi-info koskien syksyn 2021 yo-tutkintoa on pidetty. Tutustu materiaaliin alla.

Valmistuminen syksyllä 2021

  • Kaikki lukion oppimäärään luettavat kurssit oltava suoritettuna ja arvioituna (päivittyy tähän)
  • Ilmoitettava kirjallisesti ja allekirjoitettuna rehtorille, jos ei halua kompensaatiota tai nimeään julkaistavan uusien ylioppilaiden luettelossa.
  • ylioppilasjuhlaharjoitukset 3.12.2021 klo 13
  • Ylioppilasjuhlat 5.6.2021 klo 10.00

Valmistuminen keväällä 2022

  • Kaikki lukion oppimäärään luettavat kurssit oltava suoritettuna ja arvioituna 29.4.2022.
  • Ilmoitettava kirjallisesti ja allekirjoitettuna rehtorille, jos ei halua kompensaatiota tai nimeään julkaistavan uusien ylioppilaiden luettelossa.
  • ylioppilasjuhlaharjoitukset 3.6.2021 klo 17.00
  • Ylioppilasjuhlat 4.6.2022 klo 10.00

Syksyn 2021 yo-koepäivät

Koronavirukseen varautuminen yo-kirjoituksissa

Lisätietoja antaa

Sirkku Sarin

Opinto-ohjaaja
Sirkku.Sarin@kktavastia.fi
+358505091048

Ulla Eklund

Opintosihteeri
Ulla.Eklund@kktavastia.fi
+358505090801

Pieta Tukkimäki-Hildén

Rehtori, ruotsi
Pieta.Tukkimaki-Hilden@kktavastia.fi
+358407493843

Sivua päivitetty 16.6.2021 kello 12:10