Abi-infot järjestetään, jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteen. Osallistuminen on pakollinen kaikille, jotka osallistuvat yo-kirjoituksiin. Jos et jostain syystä pääse paikalle, olethan yhteydessä Wilman kautta tai sähköpostitse rehtoriin. Infot pidetään ilmoittautumiseen liittyvistä asioista (kun ilmoittautuminen tulee ajankohtaiseksi kevään/syksyn kirjoituksiin) ja yo-kirjoituksiin liittyvistä käytänteistä ja määräyksistä, jotka kokelaan on välttämätön tietää osallistuessaan ylioppilaskokeisiin

Ylioppilaskirjoitusten tulokset

Ylioppilastutkintolautakunta lähettää tulokset kouluille joka lukukausi myös kotisivuillaan ilmoitettuna ajankohtana. Sen jälkeen lukio siirtää vastaukset kokelaille aamupäivän aikana.

Kevään 2022 ylioppilaat on julkaistu. Onnea kaikille uusille ylioppilaille!

Seuraavan tutkintokerran koepäivät

Seuraava tutkintokerta on syksyllä 2022.

Syksyn 2022 koepäivät.

Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon

Jos olet opiskelijana Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalla tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnossa, ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta. Voit tutustua pääasioihin tästä:

Mikäli olet valmistunut aikaisemmin ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalta tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnosta, tai haluat ilmoittautua yo-kirjoituksiin ammattitutkinnon pohjalta, voit ilmoittautua yo-kokeisiin sähköisesti. Lisätietoja ilmoittautumisesta saat lukion opinto-ohjaajalta sekä opintosihteeriltä. (matti.iittilainen@kktavastia.fi tai ulla.eklund@kktavastia.fi)

Ilmoittautumisen voi tehdä tällä lomakkeella https://link.webropol.com/s/YOILMOITTAUTUMINENS2022 Ilmoittautuminen on avoinna ti 10.5.klo 13.00 alkaen su 5.6.klo 16.00 saakka, jolloin ilmoittautumisaika päättyy.

Jos olet valmistunut jostakin muusta lukiosta, ilmoittaudu yo-kokeisiin kyseisen oman lukiosi kautta. Lähempänä yo-kirjoituksia voimme katsoa, onko meillä tilaa ottaa sinut kokeisiin meidän koulussamme. Voit olla asiasta yhteydessä meihin tammi-helmikuussa.

Varmista, että osaat kirjautua Abitti-ohjelmaan ennen yo-kirjoituksia.

Rehtorin abi-infot yo-kirjoituksiin aikoville

Kokelaille pidetään Abi-infot,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet.

Kutakin kirjoituskertaa kohden on 2 abi-infoa, joihin osallistuminen on enemmän kuin suositeltavaa:

  • Keväällä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot marraskuussa ja tammikuussa
  • Syksyllä kirjoituksiin osallistuville pidetään infot toukokuussa ja syyskuussa. Samassa yhteydessä puhutaan valmistumiseen liittyvistä asioista.

Näistä tiedotetaan lukiossa kirjoilla olevat saavat tietoa Wilma-viestillä lähempänä ajankohtaa ja uusijat ja korottajat voivat pyytää abi-infoon liittymislinkin rehtorilta tai koulun kansliasta. Alta voit tutustua viimeisimmän infon asioita koskevan materiaalin.

Osallistuminen yo-kokeisiin syksyllä 2022

  • ilmoittaudut syksyn yo-kokeisiin toukokuussa 10.5.-24.5. sähköisesti oman Wilma-lomakkeesi kautta. Jos olet jo valmistunut aikaisemmin, ole yhteydessä koulun kansliaan ulla.eklund@kktavastia.fi.
  • kirjoitettavien aineiden pakolliset kurssit tulee olla suoritettuna yo-kirjoituksiin mennessä

Valmistuminen syksyllä 2023

  • lukion rehtorin abi-infossa elo-syyskuussa tiedotetaan tärkeistä päivämääristä koskien mm oppimäärän valmistumista
  • syksyn lakkiaiset pe 2.12.2022 klo 13.00

Valmistuminen keväällä 2023

  • ylioppilasjuhlaharjoitukset pe 2.6.2023 klo 17.00
  • Ylioppilasjuhlat la 3.6.2022 klo 10.00

Kevään 2022 yo-koepäivät

Koronavirukseen varautuminen yo-kirjoituksissa

Lisätietoja antaa

Pieta Tukkimäki-Hildén

Rehtori, ruotsi
Pieta.Tukkimaki-Hilden@kktavastia.fi
+358407493843

Ulla Eklund

Opintosihteeri
Ulla.Eklund@kktavastia.fi
+358505090801

Sivua päivitetty 17.6.2022 kello 11:03