Abi-infot järjestetään, jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteen. Osallistuminen on pakollinen kaikille, jotka osallistuvat yo-kirjoituksiin. Jos et jostain syystä pääse paikalle, olethan yhteydessä Wilman kautta tai sähköpostitse rehtoriin. Infot pidetään ilmoittautumiseen liittyvistä asioista (kun ilmoittautuminen tulee ajankohtaiseksi kevään/syksyn kirjoituksiin) ja yo-kirjoituksiin liittyvistä käytänteistä ja määräyksistä, jotka kokellaan on välttämätön tietää osallistuessaan ylioppilaskokeisiin.

Kevään 2021 ylioppilaskokeisiin osallistuville järjestetään rehtorin yo-info tiistaina 9.3. klo 16–17 Teamsissä. Infossa käydään läpi tärkeitä seuraavalla viikolla alkaviin ylioppilaskirjoituksiin liittyviä asioita mm. koepaikka, mukaan otettavat tavarat, saapumisaika, koronan aiheuttamat erityisjärjestelyt yms. Osallistuminen on siten pakollista ja mahdollisesta esteestä on ilmoitettava etukäteen. Linkki jaetaan Wilmassa ennen infoa niille, joilla Wilma on.

Ne yo-kokeisiin osallistujat, joilla ei enää Wilmaa ole, pääsevät mukaan etäinfoon, kun pyytävät rehtorilta spostilla linkin.  

Saapuminen yo-kokeisiin

Kevään 2021 yo-kokeet järjestetään Tavastia Areenalla lukuun ottamatta lyhyen kielen kokeita, jotka pidetään G-rakennuksessa, Hattelmalantie 6, luokassa 136/130.

Aikuislukion opiskelijat osallistuvat kokeisiin Tavastia Areenalla ja saapuvat paikalle klo 8.00-8.10.

Lyhyen kielen kokeisiin (C-englanti, C-venäjä, C-ranska ja C-saksa) ilmoittautuneet tulevat  G-rakennukseen to 18.3. klo 8.20.

Karanteeniohjeita

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja thl:n suositusten mukaisesti toivomme myös aikuislinjalla ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien noudattavan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia ennen omaa ensimmäistä yo-koetta. Karanteenissa oleville kokelaille ei järjestetä mahdollisuutta osallistua yo-kokeisiin. Yo-kokeissa käytetään maskia ja noudatetaan kaikkia annettuja ohjeita.

Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon

Jos opiskelet Hämeenlinnan lyseon aikuislinjalla tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnossa, ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta. Kokelaille pidetään Abi-infot,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet. Kevään 2021 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen on päättynyt ja sen opastus on pidetty syksyllä 2020 Teamsissa.

Mikäli olet valmistunut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalta  tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnosta, tai haluat ilmoittautua yo-kirjoituksiin ammattitutkinnon pohjalta, voit ilmoittautua yo-kokeisiin tästä .

Kevään 2021 ylioppilastutkintoon ilmoittautuminen on päättynyt 20.11.2020. Jos olet valmistunut jostakin muusta lukiosta, ilmoittaudu yo-kokeisiin kyseisen oman lukiosi kautta. Lähempänä yo-kirjoituksia voimme katsoa, onko meillä tilaa ottaa sinut kokeisiin meidän koulussamme. Voit olla asiasta yhteydessä meihin tammi-helmikuussa.

Varmista, että osaat kirjautua Abitti-ohjelmaan ennen yo-kirjoituksia. Ole yhteydessä opoon tai Jukkaan, jos et ole varma, miten asia hoituu.

Kevään 2021 yo-koepäivät

Koronavirukseen varautuminen yo-kirjoituksissa

Sivua päivitetty 26.2.2021 kello 13:42