Nämä opetusjärjestelyt koskevat opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet ennen 31.7. 2021 ja noudattavat opetussuunnitelmaa vuodelta 2016. Julkaisemme uudet opetusjärjestelyt 1.8.2021 aloittaville lähempänä aloitusajankohtaa. Nämä opiskelijat noudattavat opetussuunnitelmaa 2019.

Tieto- ja viestintätekniikka lukio-opiskelun tukena

Lukiotutkinto on digitalisoitunut ja edellyttää tietotekniikan käyttöä opiskelussa. On tärkeää, että jokaisella aloittavalla lukion opiskelijalla on käytössään jokin päätelaite (ei älypuhelin) opiskelua varten.

Lukio-opintoihin tarvittava tietokone

Hämeenlinnassa lukio-opintonsa aloittavilla edellytetään olevan käytössään tietokone. Opiskeluun käytettävä laite on mielellään kannettava tietokone. Opiskeluaikana käytettävä laite ei ole sidoksissa tiettyyn käyttöjärjestelmään ja ohjelmiin. Mikäli opiskelija käyttää lukioaikana muunlaista laitetta, hänellä on kuitenkin ylioppilaskirjoituksissa oltava määräysten mukainen laite ja sen käyttötaito.

Huomaathan, että Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa ei ole IT-tukea Mac-koneille, jotka vaativat erilaisia adaptereja esim. USB-porteiksi ja Ethernet-verkkoon liittämiseksi. Mac-käyttäjän tulee itse huolehtia siitä, että hänellä on oikeat sovittimet, joita Abitti-järjestelmä edellyttää.

Opiskelija vastaa itse laitteen ylläpidosta ja mahdollisista vakuutuksista. Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioiden opiskelijat saavat käyttöönsä tavallisimmat toimisto-ohjelmat, joten ennen lukion alkua ei ole tarvetta ohjelmistojen hankintaan.

Arjen asioita

Tupakointi

Tupakanpoltto, nuuskan ja muiden päihteiden käyttö on ehdottomasti kielletty koulun sisätiloissa ja pihalla.

Kännykät

Kännyköiden käyttö oppitunneilla on häiriöksi, ellei niitä käytetä opetuksessa opettajan ohjeiden mukaan. Työnsä takia päivystystehtävissä oppituntien aikaan olevat opiskelijat voivat pitää puhelinta päällä (äänellisenä). On kuitenkin huomaavaista muita kohtaan ilmoittaa, jos on pakko olla tavoitettavissa työtehtävien takia. Emme kuvaa, taltio tai levitä sähköistä materiaalia opiskelutovereistamme, koulun henkilökunnasta tai vierailijoista ilman asianomaisen lupaa.

Koulu ei vastaa naulakkoihin jätetystä omaisuudesta

Ethän jätä takin taskuun arvoesineitä.

Pysäköinti

Autojen pysäköintitilaa on rajallinen määrä. Ethän aja autoasi muualle kuin sallituille paikoille.

Opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä kaikissa terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa (myös terveystarkastukset, tehosterokotukset yms.). Terveydenhoitaja keskustelee kanssasi esimerkiksi terveyteen ja elintapoihin liittyvistä kysymyksistä. Terveydenhoitaja on paikalla päiväsaikaan. Vastaanotto ilman ajanvarausta on klo 10.30–11.30, muuna aikana vastaanotto on ajanvarauksella. Ajanvaraukset tehdään varaamalla aika terveydenhoitajan luona, soittamalla tai Wilman kautta. Terveydenhoitajan vastaanotto sijaitsee Tavastia-kampuksen S-rakennuksessa Hattelmalantiellä.

Sivua päivitetty 7.5.2021 kello 12:34