Opinto-ohjaajana aikuislinjalla toimii Kukka Tast. Hänen työhuoneensa löytyy G-rakennuksen toisesta kerroksesta koulun kanslian vierestä. Opinto-ohjaajaan voi olla yhteydessä Wilma-viestillä, sähköpostilla tai puhelimitse. Kukalle voi varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta. Kukan puhelinnumero on 044 3443061.

Henkilökohtaiseen ohjaukseen aika varataan sähköisen ajanvarauksen kautta. Henkilökohtaisessa ohjauksessa voit keskustella opintoihisi ja koulutusvalintoihisi kysymyksistä opinto-ohjaajasi kanssa.

Opinto-ohjaajan sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä.


Sähköinen ajanvaraus

Opintojen ohjauksen tavoitteena on tukea opiskelijaa lukio-opintojen eri vaiheissa. Opintojen ohjausta antavat kaikki opettajat. Opinto-ohjaaja koordinoi ohjausta ja vastaa yksilöllisten opintosuunnitelmien sekä vieraskielisyystodistusten laatimisesta yhdessä opiskelijan kanssa. Aineenopettaja ohjaa oman aineensa opiskeluun liittyvissä asioissa.

Opintojen alussa jokainen uusi opiskelija laatii opinto-ohjaajan tuella oman opintosuunnitelman, mikä auttaa kurssivalintojen tekemisessä ja ylioppilastutkintosuunnitelman laatimisessa. Opintosuunnitelman toteutumista on hyvä seurata jaksoittain sekä joka lukuvuoden aloitusvaiheessa. Jos suunnitelmaa on syytä muuttaa, on se hyvä tehdä yhdessä opinto-ohjaajan kanssa.

Opintojen edetessä opinto-ohjaaja ja aineenopettajat valmentavat ylioppilastutkintoon. Opinto-ohjaaja auttaa tutustumaan jatko-opintovaihtoehtoihin ja neuvoo jatko-opintoihin hakemisessa. Ohjauksen tavoitteena on myös tukea opiskeluun ja opintojen etenemiseen liittyvissä pulmatilanteissa. Jokaisen opiskelijan tulee osallistua yhteisiin ryhmänohjauksiin ja infotilaisuuksiin, jotka ovat hänelle ajankohtaisia (esim. uusien opiskelijoiden info, ylioppilastutkinto-infot sekä abi-infot). Infoista tiedotetaan koulun aulan info-tv:ssä, koulun verkkosivuilla sekä Wilmassa.

Lisätietoja antaa

Kukka Tast

Opinto-ohjaaja
kukka.tast@kktavastia.fi
+358443443061

Sivua päivitetty 20.9.2023 kello 16:08