Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinja on aikuisille ja varttuneille nuorille tarkoitettu lukio, jossa voi suorittaa koko lukiotutkinnon tai osan siitä. Opiskelijan on mahdollista täydentää jo aiempia lukio-opintojaan tai jatkaa siitä, mihin joskus aikoinaan keskeytyneet opinnot ovat jääneet. Aikuislinjalla voi opiskella myös yksittäisiä oppiaineita aineopiskelijana opintomaksua vastaan. Voit myös täydentää ja nopeuttaa päivälukion opintoja suorittamalla yksittäisiä opintojaksoja joko iltatunneilla tai aikuislinjan verkko-opinnoissa.

Lukion koko oppimäärää suorittava opiskelija voi osallistua ylioppilastutkintoon kerralla tai hajautetusti. Aikuislinjalta saatu lukion päättötodistus vastaa päiväkouluista saatua todistusta.

Aikuislinjan opintopiste- tai kurssimäärä on lukio-opintonsa aikuislukiossa aloittavalla vähintään 88 opintopistettä tai 44 kurssia riippuen mitä opetussuunnitelmaa opiskelija noudattaa. Opetussuunnitelma määräytyy sen mukaan, milloin opiskelija on ilmoittautunut opiskelijaksi. Uutta opetussuunnitelmaa noudatetaan syksystä 2021 ja aikaisemmat lukio-opinnot hyväksi luetaan oppimäärään niiltä osin kuin ne ovat syksyllä 2021 uudistetun opetussuunnitelman mukaisia.

Aikuislinjan lukuvuosi jakaantuu viiteen jaksoon, joissa keskitytään muutamaan pakolliseen oppiaineeseen. Lukio-opinnot ovat suoritettavissa 2-4 vuodessa niiden laajuudesta riippuen. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa verkossa.

Jos haluat aloittaa opiskelun aikuislinjalla, voit ilmoittautua aikuislinjalle milloin vain. Paras hetki ilmoittautua on syksyllä tai ennen kunkin jakson alkua, mikäli haluaa heti aloittaa opiskelun. Ilmoittautuminen tehdään henkilökohtaisesti lukion kansliassa. Alle 18-vuotiaalta aikuislinjalle hakeutuvalta vaaditaan huoltajien kirjallinen anomus rehtorille, jonka myönteinen päätös vaaditaan alaikäisen opiskelijan hyväksymiseksi aikuislinjalle.

Ilmoittautumisen yhteydessä esität tarvittavat koulutodistukset

  • peruskoulun suorittaneet – peruskoulun päättötodistus
  • toisessa lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa aloittaneet – erotodistus
  • yo-tutkinnon täydentäjät ja korottajat – lukion päättö- ja yo-todistus
  • Ammattitutkinnon suorittaneet -tutkintotodistus

Huomioi ilmoittautuessasi, että käynnissä oleville opintojaksoille ei voi enää osallistua, jos sitä on kulunut enemmän kuin kaksi viikkoa.

Kun olet ilmoittautunut aikuislinjalle, opiskelu aloitetaan opintojen suunnittelulla opinto-ohjaajan kanssa. Samalla saat tärkeitä perustietoja aikuislinjalla opiskelusta. Ilmoittautumisen yhteydessä voit varata ajan aikuislinjan opinto-ohjaajalle. Toki myös ennen opintojen aloittamista voit olla yhteydessä aikuislinjan opinto-ohjaajaan.

Jos jatkat aikuislinjalla jo aloittamiasi opintojasi, ilmoittaudu AINA jokaisen lukuvuoden alussa opiskelijaksi, vaikka et opiskelisikaan vielä ensimmäisessä jaksossa.

Kanslia ja muut yhteystiedot

Kanslia, puh. 050 509 0801 (Hattelmalantie 6G, 2. kerros)

Koulun kanslia aukeaa syksyllä n viikkoa ennen koulun alkua ja on avoinna alkaen maanantaista torstaihin klo 15-19. Kesäajan 2023 aukioloajat löydät etusivulta (ajankohtaista) sekä myös syksyn aukioloajat.

Koulun osoite: Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

Maksut

Koko lukion suorittaminen on tutkinto-opiskelijalle ilmaista. Aineopiskelijalta peritään aineopiskelijamaksu, jonka suuruus lukuvuotena 2023–2024 on 70 euroa. Yo-kokeisiin ilmoittautuvat maksavat ylioppilaslautakunnan määräämät tutkintomaksut.  Työtön voi opiskella aikuislukiossa ilman, että menettäisi päivärahaetuutensa.

Lisätietoja antaa

Ulla Eklund

Opintosihteeri
Ulla.Eklund@kktavastia.fi
+358505090801

Sivua päivitetty 7.6.2023 kello 11:09