Lukion opiskelija voi osallistua sen kevään tai syksyn ylioppilastutkinnon kokeeseen (kokeisiin),
jonka ilmoittautumispäivään mennessä hän on osallistunut kirjoitusaineen tai -aineiden pakollisille kursseille tai tällöin osallistuu vielä puuttuville kursseille. Ainereaalikokeeseen vaaditaan pakolliset kurssit. Käytännössä ajankohta tarkoittaa kevään tutkinnon osalta yleensä 3. jaksoa ja syksyn tutkinnon osalta 5. jaksoa. Pakolliset kurssit tulee olla suoritettuna ja arvioituna ennen ko oppiaineen yo-kirjoituspäivää.

Huomioi, ettet aloita ylioppilastutkinnon suorittamista liian aikaisin, sillä kaikkiin pakollisiin kokeisiin on saavutettava osallistumisoikeus ja osallistuttava kolmen peräkkäisen kirjoituskerran aikana eli noin yhden vuoden aikana. Muistathan, että opiskelija on aina itse velvollinen seuraamaan opintojensa edistymistä!

Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon

Jos opiskelet Hämeenlinnan lyseon aikuislinjalla tai ammattiopiston Tavastian kaksoistutkinnossa, ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta. Kokelaille pidetään abi-infot,  jotta jokainen osaisi toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkinnon rakenteet.

Mikäli olet valmistunut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinjalta  tai Ammattiopisto Tavastian kaksoistutkinnosta, tai haluat ilmoittautua yo-kirjoituksiin ammattitutkinnon pohjalta, voit ilmoittautua  yo-kokeisiin tästä .
Kevään 2021 ylioppilastutkintoon ilmoittautuminen on päättynyt  20.11.2020. Jos olet valmistunut jostakin muusta lukiosta, ilmoittaudu yo-kokeisiin kyseisen oman lukiosi kautta. Lähempänä yo-kirjoituksia voimme katsoa, onko meillä tilaa ottaa sinut kokeisiin meidän koulussa. Voit olla asiasta yhteydessä meihin tammi-helmikuussa.

Muita valmistumiseen liittyviä tärkeitä  päivämääriä lukuvuonna 2020–2021 (tulossa tähän).

YTL:n ohjeet ylioppilaskirjoitusten päätelaitteista

Sähköisestä YO-kokeesta saat tietoa YTL:n sivuilta.

Katso myös tarkemmat toimintaohjeet kokeessa.

Sivua päivitetty 26.2.2021 kello 10:21