Wilma-ohjelma

Koulu käyttää Wilma-ohjelmaa, jonne opiskelijat saavat henkilökohtaiset tunnukset. Wilmassa opiskelija pystyy seuraamaan opintojaan ja opinnoista saamiaan arvosanoja, tekemään opintovalintoja ja viestimään helposti opettajien ja koulun muun henkilökunnan kanssa. Abi-vaiheessa opiskelijat ilmoittautuvat yo-kokeisiin Wilman kautta. Wilma on myös erittäin tärkeä informaatiokanava.  Wilman säännöllinen seuraaminen on opiskelijan työn kannalta välttämätöntä. Wilmassa tiedotetaan tärkeistä tulevista tapahtumista.

Opinto-ohjaaja, opintosihteeri sekä rehtorit auttavat Wilman käyttöönotossa.

Lukuvuosikalenteri

Lukuvuosikalenteri opiskelijalle löytyy näiden kotisivujen etusivulta kohdasta yläpalkista keltaisella pohjalla: +Opiskelijalle -> aikuislinjan tapahtumakalenteri.

Aikuislinjan sähköinen kalenteri opiskelijalle

Käytössä olevat oppikirjat

Oppikirjat verkko-opinnoissa noudattavat pääsääntöisesti ylläolevaa oppikirjaluetteloa, mutta kannattaa opettajalta varmistaa, kun aloittaa opintojaksoa.

Tieto- ja viestintätekniikka lukio-opiskelun tukena

Lukiotutkinto on digitalisoitunut ja edellyttää tietotekniikan käyttöä opiskelussa. On tärkeää, että jokaisella aloittavalla lukion opiskelijalla on käytössään jokin päätelaite (ei älypuhelin) opiskelua varten. Maksuttoman oppivelvollisuuden (alle 20-vuotia, ei toisen asteen tutkintoa suorittanut) piiriin kuuluva voi saada tietokoneen lainaksi koulusta.

Lukio-opintoihin tarvittava tietokone

Hämeenlinnassa lukio-opintonsa aloittavilla aikuislinjalaisilla edellytetään olevan käytössään tietokone. Opiskeluun käytettävä laite on mielellään kannettava tietokone. Opiskeluaikana käytettävä laite ei ole sidoksissa tiettyyn käyttöjärjestelmään ja ohjelmiin. Mikäli opiskelija käyttää lukioaikana muunlaista laitetta, hänellä on kuitenkin ylioppilaskirjoituksissa oltava määräysten mukainen laite ja sen käyttötaito.

Huomaathan, että Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa ei ole IT-tukea Mac-koneille, jotka vaativat erilaisia adaptereja esim. USB-porteiksi ja Ethernet-verkkoon liittämiseksi. Mac-käyttäjän tulee itse huolehtia siitä, että hänellä on oikeat sovittimet, joita Abitti-järjestelmä edellyttää.

Opiskelija vastaa itse laitteen ylläpidosta ja mahdollisista vakuutuksista. Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioiden opiskelijat saavat käyttöönsä tavallisimmat toimisto-ohjelmat, joten ennen lukion alkua ei ole tarvetta ohjelmistojen hankintaan.

Muuta huomiota vaativaa

Kännykät

Kännyköiden käyttö oppitunneilla on häiriöksi, ellei niitä käytetä opetuksessa opettajan ohjeiden mukaan. Työnsä takia päivystystehtävissä oppituntien aikaan olevat opiskelijat voivat pitää puhelinta päällä (äänellisenä). On kuitenkin huomaavaista muita kohtaan ilmoittaa, jos on pakko olla tavoitettavissa työtehtävien takia. Emme kuvaa, taltio tai levitä sähköistä materiaalia opiskelutovereistamme, koulun henkilökunnasta tai vierailijoista ilman asianomaisen lupaa.

Pysäköinti

Autojen pysäköintitilaa on rajallinen määrä. Ethän aja autoasi muualle kuin sallituille paikoille.

Koulu ei vastaa naulakkoihin jätetystä omaisuudesta

Ethän jätä takin taskuun arvoesineitä.

Tupakointi

Tupakointi, sähkötupakointi, nuuskan ja muiden päihteiden käyttö on ehdottomasti kielletty koulun sisätiloissa ja pihalla.

Sivua päivitetty 11.6.2024 kello 11:02