Opetusjärjestelyt

Tieto- ja viestintätekniikka lukio-opiskelun tukena
Lukiotutkinto on digitalisoitunut ja edellyttää tietotekniikan käyttöä opiskelussa. On tärkeää, että jokaisella aloittavalla lukion opiskelijalla on käytössään jokin päätelaite (ei älypuhelin) opiskelua varten.

Lukio-opintoihin tarvittava tietokone
Hämeenlinnassa lukio-opintonsa aloittavilla edellytetään olevan käytössään tietokone. Opiskeluun käytettävä laite on mielellään kannettava tietokone. Opiskeluaikana käytettävä laite ei ole sidoksissa tiettyyn käyttöjärjestelmään ja ohjelmiin. Mikäli opiskelija käyttää lukioaikana muunlaista laitetta, hänellä on kuitenkin ylioppilaskirjoituksissa oltava määräysten mukainen laite ja sen käyttötaito. Laitevaatimuksista voi lukea tarkemmin osoitteesta https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Yleiset/liite_2-ohje_kokelaan_tietokoneesta_2019.pdf

Huomaathan, että Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa ei ole IT-tukea Mac-koneille, jotka vaativat erilaisia adaptereja esim. USB-porteiksi ja Ethernet-verkkoon liittämiseksi. Mac-käyttäjän tulee itse huolehtia siitä, että hänellä on oikeat sovittimet, joita Abitti-järjestelmä edellyttää.

Opiskelija vastaa itse laitteen ylläpidosta ja mahdollisista vakuutuksista. Hämeenlinnan lukioiden opiskelijat saavat käyttöönsä tavallisimmat toimisto-ohjelmat, joten ennen lukion alkua ei ole tarvetta ohjelmistojen hankintaan.

ARJEN ASIOITA

Koronaan liittyvät ohjeet löydät etusivulta.

Tupakointi
Tupakanpoltto, nuuskan ja muiden päihteiden käyttö on ehdottomasti kielletty koulun sisätiloissa ja pihalla.

Kännykät
ovat oppitunneilla häiriöksi, ellei niitä käytetä opetuksessa opettajan ohjeiden mukaan. Työnsä takia päivystystehtävissä oppituntien aikaan olevat opiskelijat voivat pitää puhelinta päällä (äänellisenä). On huomaavaista muita kohtaan ilmoittaa, jos on pakko olla tavoitettavissa työtehtävien takia. Aikuislukiossa emme kuvaa, taltio tai levitä sähköistä materiaalia opiskelutovereistamme, koulun henkilökunnasta tai vierailijoista ilman asianomaisen lupaa.

Koulu ei vastaa naulakkoihin jätetystä omaisuudesta
Älä jätä takin taskuun arvoesineitä.

Autojen pysäköintitilaa
on rajallinen määrä. Älä aja autoasi muualle kuin sallituille paikoille.

Opiskeluterveydenhuolto
Kouluterveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä kaikissa terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa (myös terveystarkastukset, tehosterokotukset yms.). Terveydenhoitaja keskustelee kanssasi esimerkiksi terveyteen ja elintapoihin liittyvistä kysymyksistä. Terveydenhoitaja on paikalla päiväsaikaan. Vastaanotto ilman ajanvarausta on klo 10.30 – 11.30, muuna aikana vastaanotto on ajanvarauksella. Ajanvaraukset tehdään käymällä varaamassa aika terveydenhoitajan luona, soittamalla tai Wilman kautta. Terveydenhoitajan vastaanotto sijaitsee Tavastia-kampuksen S-rakennuksessa.

Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinja

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén
puh. 040 749 3843

apulaisrehtori Tiina Kivinen
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 509 0801
ma-to klo 15-19

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia