Työikäinen, tervetuloa opiskelemaan – Tavastia tarjoaa polkuja jatkuvaan oppimiseen!

Tälle sivulle on koottu tietoa sinulle, joka

 • Haluat vahvistaa osaamistasi työn ohessa.
 • Et ole nyt työssä, hakeudut uusiin työtehtäviin ja haluat kehittää osaamistasi.
 • Ohjaat työikäisiä koulutuspoluille.
 • Kehität työyhteisösi henkilöstön osaamista. Ehkä toivot tukea rekrytointi- tai työyhteisön muutostilanteissa?

Työelämän vaatimukset osaamiselle muuttuvat. Jokaisen meistä tulee pitää yllä ammattitaitoaan ja osaamistaan menestyäkseen työelämän muutoksissa. Tulevaisuuden osaaville tekijöille on tarvetta.

Jatkuvan oppimisen parlamentaarinen uudistus vastaa aikuisväestön osaamisen ja työelämän tarpeiden kohtaamisessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee jatkuvan oppimisen kehittämistyötä Tavastiassa. Jatkuvasta oppimisesta voit kysyä lisää projektipäällikkö Tiina Alhaiselta, puh. 050 4347008.

Tutustu jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen hankkeeseen.

Aikuisena oppimaan

Tavastia kehittää toimintaansa ja toimii aktiivisesti työikäisen väestön koulutustarpeisiin vastaamiseksi. Aikuisena voi ja kannattaa opiskella. Ehkä tavoittelet kokonaan uutta tutkintoa tai ehkä olet tilanteessa, jossa haluat opiskella jotain työuraasi tukevaa nopeasti, joustavasti ja työelämäpainotteisesti? Voit opiskella työssä ja työn ohessa joustavasti esimerkiksi oppisopimuksella. Autamme sinua selvittämään vaihtoehtoja, suunnitellaan yhdessä.

Tauko työuralla?

Jos työurallasi on työttömyysjakso tai lomautus, kannattaa aika käyttää siihen, että olet entistäkin osaavampi työelämässä. Vahvista ammattitaitoasi, yleisiä työelämävalmiuksia, innostu, saa uutta virtaa. Oppiminen ja uusi osaaminen avaa uusia ovia työmarkkinoilla.

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoista lähes puolet on yli 25-vuotiaita. Opinnoista suuren osan voi tehdä myös työelämässä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella, samalla saattaa löytyä uusi työpaikka.

Selvitä sinulle sopivia kiinnostavia koulutusvaihtoehtoja. Ohjauspisteessä saat tukea miettimiseen.

Jos olet työtön, selvitä TE-toimistossa tai kuntakokeilun omavalmentajan kanssa vaihtoehtoja opiskelun aikaisiin tukiin. Voi olla, että pystyt opiskelemaan työvoimakoulutuksessa tai saat työttömyysetuutta opintojen ajalle omaehtoiseen koulutukseen. Ota selvää mahdollisuuksista ajoissa, jotta opiskelu ehditään kirjata suunnitelmiisi ja tuen saaminen on mahdollista.Aikuisena Ammattiopisto Tavastian sosiaali- ja terveysalalta valmistunut Susanna kertoo kokemuksistaan jatkuvan oppimisen projektipäällikkö Tiina Alhaiselle.

Työnantaja, huolehdi henkilöstösi osaamisesta

Henkilöstön osaaminen on yrityksen ja organisaation tärkein voimavara. Siitä huolehtiminen on viisas investointi. Osaamisen kehittämiseen on monia rahoitusvaihtoehtoja, joista kerromme mielellämme lisää.

 • Työsuhteen aikana voi opiskella joustavasti oppisopimuksella tutkinnon tai tutkinnon osia, koulutus on maksutonta työntekijälle ja työnantajalle.
 • Hyviä koulutuksen rahoitusväyliä ovat myös yhteishankintakoulutukset, silloin esimerkiksi rekrytointi- tai muutostilannevaiheessa pääosan koulutuksen kuluista maksaa työhallinto. Kysy!
 • Tavastia Koulutus Oy järjestää mm. korttikoulutuksia ja muita täydennyskoulutuksia, joihin voit ohjata yksittäisiä työntekijöitä tai joita voimme toteuttaa henkilöstöllesi räätälöiden.
 • Suunnittelemme yhdessä kanssasi koulutuksia tarpeidesi mukaan. Sinä tunnet henkilöstösi ja osaamistarpeet, me tunnemme koulutus- ja rahoitusvaihtoehdot. Ota yhteyttä.
 • Voimme kartoittaa henkilöstösi osaamista, jonka perusteella voidaan tehdä koulutussuunnitelma tai ohjata osoittamaan osaaminen näytössä. Ota yhteyttä.

Ammatilliseen koulutukseen hakeutuminen

Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua monella tavalla. Jatkuvassa haussa voi hakea koulutuksiin ympäri vuoden. Voit hakea suorittamaan koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Vaihtoehtoina ovat myös työvoimakoulutukset, joissa tavoitellaan työllistymistä, ei tutkinnon osia. Vaihtoehtoja on, sinun tarpeesi ja toiveesi ovat etusijalla.

Jos haluat neuvoja, vinkkejä, ohjausta tai tilanteesi kartoittamista, ota yhteyttä Ohjauspisteeseen. Ohjauspisteen opinto-ohjaajat ja uraohjaajat tavoitat matalalla kynnyksellä. Kannattaa hyödyntää ohjaustoimijoiden osaaminen. Sinun ei tarvitse tuntea tutkintojärjestelmää tai hakuprosesseja, mietitään yhdessä ja tutustutaan vaihtoehtoihin.

 • Tavastian Ohjauspiste on avoinna koulupäivinä kello 9–15, puh. 03 6581 500 tai ohjauspiste@kktavastia.fi

Opintoihin ja työelämään ohjaavat palvelut

Palvelut ovat maksuttomia osallistujille. Tavastia saa palvelujen tuottamiseen rahoituksen Hämeen ELY-keskukselta tai Euroopan Sosiaalirahastolta

 • Yksilömuotoinen koulutuskokeilu, jos haluat selvittää, onko koulutus sinulle sopiva – Ota yhteys TE-toimistoon tai omavalmentajaasi.
 • Ryhmämuotoinen koulutuskokeilu, jossa voidaan ryhmässä kokeilla, kiinnostaako ala ja sovellutko sille – Ota yhteys TE-toimistoon tai omavalmentajaasi.
 • Jos koet, että hyötyisit siitä, että sinulle suunnitellaan työnkuvaa ja koulutusta vastaamaan erityistarpeitasi – Työtä kyllä riittää -hanke

Tutustu koulutustarjontaamme

Työllisyyden kuntakokeilu

Koulutuskuntayhtymä Tavastia osallistuu Hämeenlinnan seudun työllisyyden kuntakokeiluun. Tavoitteena on edistää  tehokkaammin työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Tutustu kuntakokeiluun

Sivua päivitetty 10.3.2023 kello 11.59