3D-koulutukset tulevat – tutustu aiheeseen ja ilmoittaudu mukaan!

Ammattiopisto Tavastia kulkee aallonharjalla 3D-koulutuksen opettamisen suhteen. Syksyllä alkavat ammattiopiston tarjoamat Vanaja Koulutus Oy:n 3D-koulutukset tulevat olemaan mielenkiintoisia ja hyvin opettavaisia. 3D -tulostus ja koneistus ovat tämän hetken hittijuttuja konetekniikan maailmassa. Ammattiopiston koulutuspäällikön Teemu Vepsäläisen mukaan ammattiopisto on panostanut 3D-tekniikoihin. Syksyllä 3D-tulostimia tulee olemaan seitsemän kappaletta ja niille on tekeillä oma tila. Samoin on tekeillä uusi ATK-luokka tulostintilan viereen, mikä helpottaa mallinnuksen ja tulostuksen yhteistoimintaa. Työskentelyä auttaa huomattavasti se, että kaikki tarvittavat työvälineet ovat lähekkäin.

Vanaja Koulutus Oy tarjoaa syksyllä kahta 3D-koulutusta. Ensimmäinen on vasta-alkajille. Jopa yläasteikäiset voivat mennä opettelemaan 3D:n perusteita. Kurssi pidetään keskiviikkoiltaisin. Tällä kevyemmällä kurssilla opetellaan mallinnusta, ilmaisohjelmien käyttöä sekä 3D-tulostusta. Koulutus on hyvä alasta kiinnostuneille kaiken ikäisille. Varsinkin, jos insinöörin ammatti tällä osaamisalueella kiinnostaa, on koulutus suositeltavaa.

Toinen koulutus on laajempi, joka on suunnattu alan ammattilaisille, insinööreille. Koulutuksen voi käydä työn ohessa. Laajemmassa koulutuksessa mennään 3D-maailmassa syvemmälle: Mallinnuksen, ohjelmien käytön ja 3D-tulostuksen lisäksi opetellaan koneistamaan alumiinista 3D-mallien mukaisia kappaleita.  Koneistuksessa on viisi koneistusvaihetta. Tällä kurssilla tehdään jo hyvinkin haastavia kappaleita.

Vepsäläinen alleviivaa koulutuksista saatavaa oppia ja tietoa. Kun osaa käyttää uusia ohjelmia, mallintaa, 3D-tulostaa ja vielä koneistaa, on todella hyvät pohjatiedot ja -taidot lähteä ammattikorkeakouluun.

3D- koulutukset alkavat syksyllä. Tarkemmat koulutuspäivät tarkentuvat Vanaja Koulutus Oy:n sivuille myöhemmin.

Teksti: Laura Körkkö, viestinnän harjoittelija, koulutuskuntayhtymä Tavastia

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia