Ajankohtaista

Yhteishaku alkoi – hae Parolan lukioon!

22.2.2022

Valtakunnallinen yhteishaku alkoi 22.2.2022 ja kestää 22.3.2022 saakka. Yhteishaussa haetaan ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitoksista yhteishaussa ovat mukana kaikki neljä lukiota: Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin sekä Parolan lukiot sekä myös Ammattiopisto Tavastia.

Parolan lukio Hattulan kunnassa on erinomainen vaihtoehto lukiokoulutukseen. Meiltä saat laadukasta opetusta, pienen lukion edut ja hyvät eväät jatko-opintoihin.

Yhteishaussa hakeminen tapahtuu valtakunnallisessa järjestelmässä Opintopolku.fi-sivustolla. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 16.6.2022 ja opiskelupaikka pitää vastaanottaa viimeistään 30.6.2022.

Oppivelvollisuus ja TUVA-koulutus

Oppivelvollisuusikä nousi 18 vuoteen viime vuoden elokuusta alkaen. Käytännössä se tarkoittaa, että jokaisen perusopetuksen 9.-luokkalaisen tulee hakeutua jatkokoulutukseen. 

Oppivelvollisuutta voi suorittaa seuraavissa perusopetuksen jälkeisissä koulutuksissa: ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto, nuorten tai aikuisten lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto sekä kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut vähintään vuoden pituiset koulutukset. Lisäksi oppivelvollisuutta voi suorittaa TUVA-koulutuksessa (tutkintoon valmentava koulutus), joka yhdistää vanhan kymppiluokan, VALMA-koulutuksen sekä lukioon valmentavan LUVA-koulutuksen.

Kaikki oppivelvollisille tarkoitetut koulutukset ovat maksuttomia.

Katso lisää Tule opiskelijaksi -sivultamme.

Sivua päivitetty 22.2.2022 kello 09.06

Uusimmat uutiset

Viimeistä viedään – penkkarit ja vanhojentanssit Parolan lukiossa

Parolan lukion penkkariajelu Parolan lukion abiturientit viettävät viimeistä koulupäiväänsä penkinpainajaisten merkeissä to8.2.2024. Päivään sisältyy perinteistä penkkariohjelmaa koulussa aamun aikana. Ohjelmassaanabiturientit […]

Lue lisää

2.2.2024

Parolan lukion syksyn 2023 ylioppilaat

Syksyn 2023 ylioppilaskirjoitusten tulokset on julkaistu. Lämpimät onnittelut uusille ylioppilaille! Kauppinen VilmaSeppänen Venla

Lue lisää

15.11.2023

Tervetuloa Parolan lukion esittelyiltaan!

Kiinnostavatko opinnot Parolan lukiossa? Parolan lukio esittelee toimintaansa 9.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen sekä muille lukio-opinnoista kiinnostuneille. Tule kysymään ja kuulemaan […]

Lue lisää

9.10.2023