Yleinen

Työvoimakoulutus nuorille: Robotiikan osaamisella työelämään

23.2.2021

Ammattiopisto Tavastia järjestää erityisesti nuorille suunnatun robotiikkaan liittyvän työvoimakoulutuksen. Robotiikan osaaminen ja ymmärtäminen ovat tulevaisuuden työelämän taitoja, ja koulutuksen tavoitteena onkin antaa nuorelle perustaidot ja -tiedot robotiikasta ja ohjelmoinnista. Koulutus on suunnattu nuorille, joilla on edeltävää kokemusta (suoritettu tutkinto tai tutkinnon osia) tekniikan aloilta tai sosiaali- ja terveysalalta. Tarvittaessa koulutus voidaan räätälöidä yrityskohtaisesti.

Robotiikan osaajia kaivataan työelämässä jo nyt. Yhteiskäyttörobottien lisääntyminen aiheuttaa eri aloilla koulutuksen tarpeiden kasvua. Yrityksissä on jo automatisoituja robottilinjoja, joita ei pystytä hyödyntämään tarpeeksi. Yrityksiltä on tullut toiveita perus- ja syventävän robotiikkaosaamisen koulutuksen lisäämisestä.

Robotiikan osaamisella työelämään -koulutus on laajuudeltaan kolme kuukautta ja se sisältää lähiopetusta ja työpaikalla oppimista henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Työpaikalla oppimisen osuus on vähintään yksi kuukausi.

Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa Ammattiopisto Tavastian tutkintotavoitteisessa koulutuksessa ja suorittaa esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osa Robotin käyttö.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan TE-toimiston kautta! Työvoimakoulutukset on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus tähtää aina työllistymiseen.

Sivua päivitetty 23.2.2021 kello 14.51

Uusimmat uutiset

TaitavaRekry tarjoaa monipuoliset palvelut sekä työntekijälle että työnantajalle

Uutta Tavastiassa! TaitavaRekry auttaa työllistämään opiskelijoita ja muita työnhakijoita – katso tarjoamamme työpaikat ja hae! Nyt haussa myös kesätyöpaikkoja. Laita […]

Lue lisää

31.1.2024

Syksyn koulutustarjonta nyt netissä

Tavastia Koulutuksen syksyn koulutustarjonta on nähtävillä nettisivuillamme ja koulutuksiin voi ilmoittautua mukaan. Uutena koulutuksena tarjonnassa on Työturvallisuuskortin kertauskoulutus (4 h). […]

Lue lisää

2.6.2023

Tavastia Koulutuksen toimitusjohtaja vaihtuu

Koulutuskuntayhtymä Tavastian alla toimivan Tavastia Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Annemari Suonsivu siirtyy uusiin tehtäviin 1.8.2023 alkaen. Tavastia Koulutus Oy myy kursseja […]

Lue lisää

30.5.2023