Yleinen

Työvoimakoulutus nuorille: Robotiikan osaamisella työelämään

23.2.2021

Ammattiopisto Tavastia järjestää erityisesti nuorille suunnatun robotiikkaan liittyvän työvoimakoulutuksen. Robotiikan osaaminen ja ymmärtäminen ovat tulevaisuuden työelämän taitoja, ja koulutuksen tavoitteena onkin antaa nuorelle perustaidot ja -tiedot robotiikasta ja ohjelmoinnista. Koulutus on suunnattu nuorille, joilla on edeltävää kokemusta (suoritettu tutkinto tai tutkinnon osia) tekniikan aloilta tai sosiaali- ja terveysalalta. Tarvittaessa koulutus voidaan räätälöidä yrityskohtaisesti.

Robotiikan osaajia kaivataan työelämässä jo nyt. Yhteiskäyttörobottien lisääntyminen aiheuttaa eri aloilla koulutuksen tarpeiden kasvua. Yrityksissä on jo automatisoituja robottilinjoja, joita ei pystytä hyödyntämään tarpeeksi. Yrityksiltä on tullut toiveita perus- ja syventävän robotiikkaosaamisen koulutuksen lisäämisestä.

Robotiikan osaamisella työelämään -koulutus on laajuudeltaan kolme kuukautta ja se sisältää lähiopetusta ja työpaikalla oppimista henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Työpaikalla oppimisen osuus on vähintään yksi kuukausi.

Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa Ammattiopisto Tavastian tutkintotavoitteisessa koulutuksessa ja suorittaa esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osa Robotin käyttö.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan TE-toimiston kautta! Työvoimakoulutukset on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus tähtää aina työllistymiseen.

Sivua päivitetty 23.2.2021 kello 14.51

Uusimmat uutiset

K-auton korimekaanikkoakatemia RekryKoulutuksena!

Innostutko autoista ja haaveilet urasta niiden parissa? Kiinnostaisiko sinua kouluttautua alalle, jossa töitä osaajille on varmasti tarjolla, nyt ja tulevaisuudessa? […]

Lue lisää

25.5.2022

Työpaikkasuomea-koulutus valmentaa työskentelyyn Suomessa

Tarvitseeko nykyinen tai tuleva työntekijäsi ohjeita ja apua Suomessa suomen kielellä työskentelyyn? Onko toimialan sanasto ja suomalainen työkulttuuri vielä hakusessa? […]

Lue lisää

27.4.2022

Naisten turvakurssi 2.0 on nyt täällä

Tule jälleen päivittämään tietotaitosi ja oppimaan selkeitä keinoja fyysisen ja henkisen väkivallan torjuntaan. Naisten turvakurssin jatko-osa pidetään lauantaina 22.1.2022 kello […]

Lue lisää

25.10.2021