Yleinen

Työvoimakoulutus nuorille: Robotiikan osaamisella työelämään

23.2.2021

Ammattiopisto Tavastia järjestää erityisesti nuorille suunnatun robotiikkaan liittyvän työvoimakoulutuksen. Robotiikan osaaminen ja ymmärtäminen ovat tulevaisuuden työelämän taitoja, ja koulutuksen tavoitteena onkin antaa nuorelle perustaidot ja -tiedot robotiikasta ja ohjelmoinnista. Koulutus on suunnattu nuorille, joilla on edeltävää kokemusta (suoritettu tutkinto tai tutkinnon osia) tekniikan aloilta tai sosiaali- ja terveysalalta. Tarvittaessa koulutus voidaan räätälöidä yrityskohtaisesti.

Robotiikan osaajia kaivataan työelämässä jo nyt. Yhteiskäyttörobottien lisääntyminen aiheuttaa eri aloilla koulutuksen tarpeiden kasvua. Yrityksissä on jo automatisoituja robottilinjoja, joita ei pystytä hyödyntämään tarpeeksi. Yrityksiltä on tullut toiveita perus- ja syventävän robotiikkaosaamisen koulutuksen lisäämisestä.

Robotiikan osaamisella työelämään -koulutus on laajuudeltaan kolme kuukautta ja se sisältää lähiopetusta ja työpaikalla oppimista henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Työpaikalla oppimisen osuus on vähintään yksi kuukausi.

Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa Ammattiopisto Tavastian tutkintotavoitteisessa koulutuksessa ja suorittaa esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osa Robotin käyttö.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan TE-toimiston kautta! Työvoimakoulutukset on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus tähtää aina työllistymiseen.

Sivua päivitetty 23.2.2021 kello 14.51

Uusimmat uutiset

Uutta! Naisten turvakurssi lokakuussa Hämeenlinnassa

Suuren suosion saavuttanut naisten turvakurssi järjestetään lokakuussa Hämeenlinnassa. Kurssi pidetään lauantaina 2.10.2021 kello 13–16. Osallistua voivat 16–64-vuotiaat naiset. Kurssilla käydään […]

Lue lisää

2.8.2021

Tavastia Koulutuksen kesän aukioloajat

Kesäpäivystys ajalla 28.6.–6.8. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tarjouksen koulutuksista tai haluat kehitellä uutta yhteistyötä! Annemari Suonsivu, puh. 050 3404 […]

Lue lisää

21.6.2021

Työllisyyden kuntakokeilu alkoi

Hämeenlinnan seudun työllisyyden kuntakokeilu alkoi maaliskuun alussa, asiakkuudet siirtyvät maaliskuun puolivälissä. Hattula, Hämeenlinna ja Janakkala osallistuvat yhdessä työllisyyden kuntakokeiluun, joka […]

Lue lisää

10.3.2021