Robotiikan osaamisella työelämään

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Yhteiskäyttörobottien lisääntyminen aiheuttaa eri aloilla koulutuksen tarpeiden kasvua. Yrityksissä on jo automatisoituja robottilinjoja, joita ei pystytä hyödyntämään tarpeeksi.

Koulutus on tarkoitettu nuorille, joilla on perustiedot ja -taidot (suoritettu tutkinto tai tutkinnon osia) tekniikan aloilta tai sosiaali- ja terveysalalta. Robotiikan ymmärrys ja osaaminen ovat tulevaisuuden taitoja, jonka osaamistarpeet tulevat lisääntymään. Robotiikan osaajista on kysyntää työelämässä.

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle perustiedot robotiikasta ja ohjelmoinnista. Tarvittaessa koulutus räätälöidään yrityskohtaisesti.

Koulutustiedot TE-palvelut sivulla

Koulutuksen sisältö

  • Kartoittava ja valmentava aloitusjakso
  • Perusteet erilaisista roboteista ja niiden toimintaperiaatteista (teollisuuden robotit, yhteistyörobotit)
  • Robotiikan soveltaminen omaan ammattialaan (teollisuus, varastologistiikka, tieto- ja viestintätekniikka, hyvinvointiteknologia)
  • Digitaidot (mm. Laitteet ja ohjelmat, etäohjaus, Vr-teknologian hyödyntäminen.)

Koulutus on laajuudeltaan kolme kuukautta ja se sisältää lähiopetusta ja työpaikalla oppimista henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Työpaikalla oppimisen osuus on vähintään 1 kuukausi.

Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa tutkintokoulutuksessa ja suorittaa esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osa Robotin käyttö.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8

Hakeminen

Työvoimakoulutus (hakuaika 16.10.—9.12.2023)

Hae

Lisätietoja antaa

Aki Mylly

Opettaja, kone- ja tuotantotekniikka
Aki.Mylly@kktavastia.fi
+358504400488

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500